Fakta 31: Forskning er ikke konsensus, og konsensus er ikke forskning

Fakta360.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

fakta360.no:

I mange diskusjoner fremlegges det påstanden om at alle forskere er enige om at vi har en klimakrise og derfor, siden de har konsensus på sin side så må det være sant. Men dette er ikke forskning og der finnes heller ikke noe slikt konsensus.

Cooks 97 % non-sensus-publikasjon viser at klimasamfunnet fremdeles har en lang vei å gå, med å luke ut dårlig forskning og dårlig oppførsel. Om du ønsker å tro at klimaforskere er inkompetente, partiske og hemmelighetsfulle, er Cooks publikasjon et glimrende eksempel.

– Professor Richard Tol

La oss være helt klare: Forskningens metode har overhodet ingen ting med konsensus å gjøre. Konsensus hører hjemme i politikken. I kontrast er det slik innen forskningen at det kun trengs én person som viser seg å ha rett, hvilket betyr at hans eller hennes resultater kan verifiseres i den virkelige verden. I forskningen er konsensus irrelevant. Det eneste som betyr noe, er resultater som kan oppnås på nytt. De aller største forskerne gjennom historien er store nettopp fordi de brøt med konsensus.

Det finnes ingenting i forskningen som handler om konsensus. Hvis det er konsensus, er det ikke forskning. Hvis det er forskning, er det ikke konsensus. Punktum.

– Michael Crichton

Les artikkelen direkte på fakta360.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar