EU-enigheten under press. Frankrike betaler gassen i rubler, men ikke Tyskland.

Derimot.no

Meldingen fra Voltaire.net forteller om full krise i EU. I Frankrike omgår de problemet ved å rette seg etter rubelkravet, men ikke i Tyskland.

Jeg har også mye til overs for påstanden om at dette ikke dreier seg om å stoppe Russland, det er bare et påskudd og her brukes krigen i Ukraina. Dette er en konflikt for å svekke EU, særlig Tyskland, dvs. for USA å fjerne en brysom konkurrent f.eks. når det gjelder bilindustrien.

Den russiske rubelen styrker seg nå i valutahandelen internasjonalt noe som også forteller den samme historien. Disse straffetiltakene rammer ikke først og fremst Russland. De rammer EU/Tyskland med full tyngde.

Knut Lindtner
Redaktør

Det største gasselskapet i verden, russiske Gazprom, avsluttet sin virksomhet i Tyskland 1. april 2022, fikk vi vite 5. april.

Før krigen i Ukraina opererte Gazprom Nord Stream-gassrørledningen og Nord Stream 2-anlegget. Selskapet leverte to tredjedeler av gassen som ble brukt i Tyskland, spesielt av bilindustrien.

Da Straussianerne (Den nåværende ledelsen i USA, red.) begynte sine handlinger mot EU ved å feil-presentere dem som «sanksjoner mot Russland», krevde Moskva at gassen skulle betales i rubler, noe de europeiske selskapene nektet. Ettersom kontraktene ble utformet i euro, hadde kundene rett til å motsette seg denne endringen. Men Gazprom solgte deretter sitt tyske datterselskap som var ansvarlig for disse kontraktene til en lav pris. Sistnevnte, som kun mottok euro, var ikke i stand til å betale Gazprom i rubler og er på randen av konkurs.

De franske selskapene, som også nektet å betale i rubler, ble beskyttet av myndighetene deres som beordret de franske bankene som hadde ansvaret for transaksjonen til å konvertere euroen til rubler selv før de sendte dem til Gazprom.

Tyskland har 3,9 milliarder kubikkmeter gass på lager. Hvis denne situasjonen skulle fortsette, ville bilindustrien stoppe opp og landets nasjonale økonomi vil kollapse.

https://www.voltairenet.org/article216396.html

Forsidebilde: Jim Strasma

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 22

Les artikkelen direkte på derimot.no