En helt annen fortelling: Forretningsmann på hotellrom i Kiev gir sine betraktninger av det som skjer.

Derimot.no

Det som fremkommer i videoen under vil du ikke finne i våre medier. Her uttaler en forretningsmann fra USA seg om krigen som nå pågår. Han sitter på et hotellrom i Kiev mens byen er i ferd med å omringes og forteller hva han oppfatter som skjer i landet akkurat nå og hva som forferder han.

Denne videoen er for de som forstår engelsk. Det han forteller er ikke til støtte for den russiske krigføringen, men en fremlegging av en del faktiske forhold.

Bl.a. kritiserer han den ukrainske regjeringen for å dele ut våpen til sivilbefolkningen, våpen de ikke er trent å benytte og som han mener vil kunne føre til en katastrofe uten å endre krigens gang. Oppdager russiske soldater sivile med våpen risikerer de å bli skutt.

Han kritiserer også den ukrainske regjeringen for massemobilisering av alle mellom 18 og 60 år. Og han sier at det er dette som fører til flyktningestrømmen fra landet. De flykter ikke fra de russiske soldatene, men fra å bli innrullert i de væpnete styrkene. Han kjenner og har snakket med flere som sjøl som er i den situasjonen. Utrente forretningsfolk som han selv er ikke skikket til moderne krigføring.

Generelt sier han at det vi fortelles i våre medier ikke stemmer med det som faktisk skjer i landet. De russiske styrkene er ikke interessert i å ødelegge så mye som mulig. Tvert imot er de interessert å overta så mye som mulig intakt som vil gi grunnlag for en ny regjering. Møter de alvorlig motstand trekker de seg tilbake og avventer situasjonen. Det fører til at de omringer byene og venter. En del av operasjonene er at den ukrainske hæren omringes men ikke utfordres. De trenger hæren intakt til etter at krigen er over som redskap for en ny politisk ledelse.

Jeg kan naturligvis ikke bekrefte eller avkrefte om dette er korrekt, men det er interessante meldinger som gir andre perspektiver på det som skje enn det våre store medier kommer med.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: aisvri

379 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 379 ganger.

Post Views: 472

Les artikkelen direkte på derimot.no