En fortelling fra et land (USA) i oppløsning: Et mirakel hvis det ikke smeller!

Derimot.no

En trenger ikke være enig i alt han skriver, men grunntonen er dystopisk, virkelig dypt pessimistisk. Det forteller om et land på vei mot avgrunnen.

Artikkelen forteller om konflikter som bygger seg opp og som nå bryter frem. Men de har vært der lenge. Jeg ser ikke noe revolusjonært potensiale i USA i dag, bare et anarkistisk, altså noe som vil føre til oppløsning og kaos. Når jeg publiserer denne artikkelen enda en gang er det fordi ingenting er forandret til det bedre på et år, kanskje tvert imot.

Men i tåkeleggingen som følger med propagandaen rundt Ukrainakrigen kommer dette for et stakket stund i bakgrunnen. Det betyr ikke at det er borte eller glemt, men det kommer ikke frem i mediene.

Det vil ikke vare lenge. Sanksjonene mot Russland vil forsterke krisen innad i både USA og ikke minst i EU. Bare vent!

Knut Lindtner
Redaktør

Det vil eksplodere!

Det vil være et mirakel om det ikke skjer.

Av Fred Reed.

O boy!! Landet er klar til å eksplodere, før eller senere!! Rykende ruiner, døde kropper,  sydende hat, og et land som er gått i oppløsning og som ikke kan settes sammen igjen.

Det er ikke sikkert at det vil skje, men det ser ut som om landet er klar til det.

Ingen har noe ansvar i dette kollapsende narrespillet her i landet.

I Louisville truer hundrevis av væpnede svarte med å «brenne hele greia ned». Og de mener hele Louisville, dersom de ikke får viljen sin.

Alt ligger til rette for dem, og med god grunn.

De har våpen. Store flokker marsjerte i Georgia, væpnede, klare til rock and roll.

Black Lives Matter (BLM) sier de vil «marsjere inn i forstedene» for å ta hvitingene. Og hvem vil stoppe dem? Ikke regjeringen. Den frykter dem. Weimar Kentucky?  Et amerikansk frikorps?

Se på en video fra America today. Bla deg nedover til opptakene fra New York. Det er som Apenes planet.

Våpensalget stiger. En venn i Rhode Island gikk til en våpenhandler, og fant at det var lang kø der.

AR-15

En spaltist i Virginia ble fortalt at andre butikker rapporterer om lange ventelister for prisbelønte våpen, helst en AR 15.

Folk er redde, eller de har fått nok. Nå væpner de seg. Vårvindene herjer.

Landet har ikke noe lederskap, ingen har noe ansvar. I Trump har vi kanskje den svakeste presidentene i historien –  kjeften full; beundrer seg selv; ineffektiv; mye snakk og ikke noe blir gjort.

Han gjorde ikke noe da opprørere plyndret, brente ned og vandaliserte.

Så sluttet han å bry seg om pandemien – de beslutningene overlot han til de enkelte statene.

Mye skriking og glorete fjær, men ingen fugl på innsiden.

Kongressen gjør ingen ting. Den ene etter den andre der blir kastrert –  og kjøpt og betalt av spesielle interesser, av Wall Street og våpenindustrien og de store selskapene. 

De lokale regjeringene gir etter for opprørerne, eller de står pent og ser på mens det brennes ned.

Dette er ikke noe samfunn – det er kaos.

Når et land står foran kollaps kommer gjerne frelsen som en mann til hest. En mann med en svær stokk. Du vet – 1789, 1917,1933. Den slags.

Media oppmuntrer opprørerne, de fyrer opp under lidelsene eller ved å være partiske. De har lite greie på hva de oppmuntrer til.

Skjønner de hva som foregår?

Det er kanskje merkelig å si at media ikke aner hva som foregår – selv om det er deres business å vite det – men det gjør de ikke, verken i Flint og Gary eller i Wheeling. Den dag i dag aner de ikke hva det brygger opp til der ute, eller hvor mye de medvirker til det.

Tross alt er det ingenting i det store mystiske Vesten de bryr seg om. Journalistene i de isolerte høyeste sirkler er rike sammenliknet med stakkarene i Gary. De lever i en by som er sikret mot nedgangstider. De hadde valget mellom å dra til Tyrkia eller Vietnam, ikke problemet med å betale husleien.

De lot være å skrive om nyheter de ikke likte, de undertrykte de rystende hendelsene i deres eget land – et land de faktisk ikke kjenner noe til. Ved å sensurere andre sensurerte de seg selv. De kan jo ikke lese historier som de ikke kan skrive. For eksempel om kvalmende raseangrep mot hvite. Det ville jo være rasisme. Best å holde seg unna.

Men spørsmålet om rase er jo den mest eksplosive delen av en politikk som ikke fungerer. Og det er andre ting som kan fyre oppunder. Legg til økonomisk forfall, og du får med raseri, større trykk.

Folk lever fra lønningsdag til lønningsdag, med tillegg fra kredittkortene. De har ikke tusen dollar, eller femhundre dollar til en nødssituasjon.

De unge bor i kjellerleilighetene til foreldrene fordi de ikke kan få seg en jobb så de kan kjøpe seg et hus og starte en familie.

Folk går ikke til doktoren fordi helsevesenet både er kostbart og elendig.

Studentlån knuser de unge.

Grunnskolene er propagandafabrikker. Foreldrene vet det, men kan ikke gjøre noe med det.

Pensjoner  forsvinner etter hvert som arbeiderne blir arbeidstakere hos uavhengige kontraktører som unngår utgifter som har med velferd å gjøre.

Uten håp mister vi fremtiden.

Folk ser ikke noe håp. Og dette gjør dem farlige. Se opp!!

Og BLM ønsker å marsjere inn i forstedene for å få tak i hvitingene. Gud hjelpe oss! Det vil ganske sikkert bli et skikkelig slag.

BLM vet ikke hvor mange hvite menn som er kvalme av kaoset og ødeleggelsene, kvalme av BLM. Stille og rolig sier de; “Kom igjen, la oss ordne opp i dette”. Ladde ord.

Og mens disse understrømmene vokser, vil media kvitre og være belærende og si dydige ting. 

Men pang!!

Ingen har noe ansvar. 

Ingen vil si «NEI» til opprørerne og komme med stokker. Ingen så langt. Det kan eksplodere.

BLM er høye på pæra, de er klar over sin makt, de er mer enn overbeviste om at de kan få en lett seier. De, og Antifa, har aldri møtt motstand. Men dersom det skjer bli det bli ville tilstander.

De vil også oppdage at maten faktisk ikke vokser i Safeway. Og at når Safeway er blitt brent ned så vil det ikke skje at den kan bli brent ned en gang til. 

Et land får det de ber om, og de fortjener hva de kan tolerere. De fleste sosiale problemene fører til kaos, et resultat av feil eller sammensvergelser fra regjeringen.

Andre land har gode nasjonale helsetjenester. Det har ikke Amerika.

Studentlån er en kalkulert svindel, akkurat som kredittkort-selskapene bevisst får folk til å kjøpe noe de egentlig ikke har råd til, og så straffe dem med blodige renter.

Lite penger til pensjoner og helsetjenester

Pensjonsplaner finnes andre steder. Europeiske land har dem. Men det er Pentagon og Wall Street som får Amerikas penger.

Det kommer til å eksplodere. Et mirakel at det ennå ikke har skjedd.

Det dødeligste spørsmålet er hva skal vi gjøre med de svarte. Vi må ikke si det alle vet, at de svarte  er de minst utdannede, de minst produktive, mest kriminelle, de voldeligste, mer avhengige og minst assimilert av befolkningen. Dersom noe kan bli gjort med noe av dette, så vil det ikke skje, for det er ingen som får lov til å nevne problemet. 

Ingen har noe ansvar.

Etter hvert som de hvite mister sitt økonomiske grunnlag vil de bli mindre og mindre villige til å betale for velferd, matbilletter, gratis husleie og annen barmhjertighet.

Når kaka blir mindre er det noen som får mindre kake. Dersom kaka minker en hel del, er det noen som ikke får kake i det hele tatt.

I mellomtiden er våpensalget på vei opp.

Minst seks byer hadde alvorlige opptøyer sist natt, der mobben kaster murstein på politiet. En murstein i lufta er det dødelig våpen. De burde bli møtt av likedanne dødelig våpen.

Allikevel så trekker regjeringen, borgermestrene, og byrådene seg tilbake, tilbake, tilbake. Men dersom de stanser opp vil det se stygt ut.

Amerika har ikke kontroll i gatene sine. Det er det mobben som har. Overalt. Si meg et annet land som tillater noe slikt.

Dersom de hvite opprørerne, for det meste ungdommer,  blir møtt med styrke vil de smelte vekk. De er som snøflak, tusenårs-drømmene, unge dumme, uvitende som aldri har hatt det så spennende. Før kjedet de seg, og det vil de snart gjøre igjen. 

De svarte er mer virile, de vil ikke kjede seg. Og når de ikke kjeder seg, vil resultatet bli kaos når de starter opprør som om det var et foreldremøte i Lake Woebegone. Så hva?

Her kommer vi til mangfoldets gleder.

Kulturer kan være for forskjellige til at de kan leve sammen. Hvite og svarte har nesten ingen ting felles, lite felles historie. 

De hvite kan vise til en historie så langt tilbake som før de gamle grekerne, via Romerriket, rennessansen, Europa.

De svarte har ingen del i dette, og de ser ikke ut til å være interessert i det. Aristoteles? Thomas Jefferson? Einstein? Madame Butterfly? Galois? FORTRAN? Dette kan like godt ha kommet fra en fjern galaktisk sivilisasjon.

Det finnes ikke enighet noen steder, på noe nivå, om noen ting. Hardbarkede konservative insisterer på at koronaviruset ikke er verre en vanlig influensa, selv om sykehus rapporterer om overveldende intensivbhandlinger, og epidemologister roper alarm.

Blå stater går inn for lockdown mens røde stater åpner opp. Libertarianerne selger oss latterlige konspirasjonsteorier. Lover om bruk av ansiktsmasker blir oversett eller diskutert alvorlig.

Kina, Sør-Korea og Singapore har stengt ned, kontrollert viruset, gått tilbake til arbeidet!

Men ikke Amerika.

 Ingen har noe ansvar.

Det er ikke noe som holder landet sammen. Det finnes ikke noe sosialt lim, ingen dominerende kultur. Vi har ingen felles historie, ikke noe felles språk, dialekt, etnisitet eller religion. Mangfoldet gjør landet til en ruinhaug.

Mangfold? Det er slutten for Amerika. Landet som en gang var overveldende hvitt – av europeiske. angelsaksiske og kristne. Da virket det, som tilnærmete monokulturer vanligvis gjør. 

Men ikke nå lenger. De i nord hater – nei dette ordet er ikke sterkt nok – de i sør og prøver å viske ut deres kultur og deres unikhet.

Bibelbeltet er intenst kristent, mens eliten i nord, overveldende jødisk, prøver å undertrykke det kristne. Eliten langs kysten forakter de stakkarene som bor mer sentralt.

De svarte hater de hvite. Feministene hater menn.

Spanjoler flyter inn i landet i ukjente mengder. De har ikke bestemt seg for hvem de vil støtte.

Amerikas indianere fortsetter å kreve å få være spesielle.

Jødene, kristne eller ikke, kontrollerer media og finans, enten de er ganske europeiske eller ganske amerikanske. Dette fører jo til evig fiendtlighet.

En gruppe somaliere, som ikke har noe felles med Minnesota, bor i Minnesota.

Og så videre.

Det kommer til å eksplodere, om det ikke gjør det vil det være et mirakel.

I øyeblikket er det underlig nok de svarte som holder svepen over landet. Men det vil ikke vare, og det vil slett ikke forbedre forholdet mellom rasene. Det er bare å vente på at sikringen går, det gjødsles under hatet som de ikke greier å uttrykke, selv om det er der. 

Kate, bolt døren din!!

Statuer blir revet ned hvis de svarte ikke liker dem. Universitetene har sluttet å undervise i engelsk grammatikk fordi de svarte ikke forstår det. Hvite personer får sparken for å si «Alle liv er likeverdige» (All lives matter).

Landet har senket kravet for svarte på medisinstudiene, det kreves lavere poengsum for å bli jurist. Høyskoler gir eksamen til svarte som knapt kan lese.

Det kommer til å eksplodere, gutter og jenter. Det er iallfall det jeg vedder på.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.unz.com/freed/its-gonna-blow-be-a-miracle-if-it-dont/

58 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 4 419 ganger.

Post Views: 6 663

Les artikkelen direkte på derimot.no