Elektrifiseringen av sokkelen: Et vanvittig sløseri uten effekt på globale CO2-utslipp.

Derimot.no

Alle vil elektrifisere sokkelen. Slik skal landet bli grønt og rent, slik skal vi oppnå klimamålene og redde verden for Co2 og global oppvarming. Det er nesten som vi glemmer at det ikke er måten vi henter opp oljen som er problemet, det er at vi henter den opp.

I dag driftes sokkelen av kraft laget av gass. Heretter skal kraften komme fra ren, fornybar, miljøvennlig vannkraft levert i kabler fra land. Behovet er opp til 15 TWh, omtrent det vi årlig har eksportert før monsterkablene kom på plass. Prislappen for elektrifiseringen kan bli 50 milliarder kroner.

______________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
______________________________________________________________

Ren, miljøvennlig, fornybar kraft. Det høres så vakkert ut. Og tenk på alt det utslippet av Co2 vi får redusert! Oljeinstallasjonene står for en stor del av Co2-utslippene i Norge, og nå skal vi få dem til null!

Men det er løgn. Utslippet av Co2 blir ikke mindre, det blir bare flyttet på. Den samme gassen som vi i dag bruker til å produsere strøm på sokkelen vil etter elektrifisering bli sendt til Europa og brukt til varme eller produksjon av strøm, og vil bli til nøyaktig like mye Co2. Det eneste vi oppnår for 50 milliarder kroner er å flytte forurensningen til et annet sted.

I verste fall vil vi i Norge i perioder måtte kjøpe tilbake dyr kraft fra Tyskland laget av norsk gass, for å ha nok å sende ut til installasjonene i Nordsjøen. Da blir galskapen fullkommen. Elektrifisering av oljeinstallasjonene er misbruk av ressurser og kaster bort folkets penger. I tillegg er dette kraft vi ikke har tilgjengelig, det vil føre til enda høyere kraftpris. Planene bør stoppes snarest.

Forsidebilde: Zachary Theodore

11 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 11 ganger.

Post Views: 45

Les artikkelen direkte på derimot.no