Effekten avtar raskt etter vaksinering. Vaksinene virker dårlig mot omikron.

Derimot.no

Ny studie: Vaksinene har mye mindre effekt mot omicron

Av Ole-John Saga

Fra Island:

“Ingileif Jónsdóttir, professor ved Islands Universitet og ansatt i Icelandic Genetics, var denne uken i talkshowet Pallborðið  hvor barnevaksinasjoner ble diskutert.

Det var interessant å merke seg at Ingileif sier at vaksinene mot Delta og Omicron fortsatt er under utvikling og derfor ikke klare før de neste månedene. Med andre ord, utdaterte vaksiner som skulle virke mot tidligere varianter, som Alpha og Beta, blir brukt og injisert i barn.

“Delta-vaksinene blir for tiden testet i USA og Omicron -vaksinene vil være klare en gang i mars,” sa Ingileif.

Ingileif forteller at det er en viss beskyttelse i vaksinene, men ikke så god som de håpet. Folk spør seg da hvorfor professoren snakker om et høyt beskyttelsesnivå i vaksinene, da 90 % av islendingene er vaksinert med de aktuelle stoffene, noe som imidlertid ikke har gitt beskyttelse for samfunnet. Likevel anbefaler Ingileif på det sterkeste at barn blir vaksinert.”

15. desember ble en ny studie om effektiviteten av vaksiner mot omicron-varianten publisert. Den ble laget av et team av forskere fra USA, Kina og Hong Kong.

Resultatet er at dagens vaksiner har ti ganger mindre aktivitet mot omicron-varianten enn varianten de opprinnelig ble utviklet for. Her kan du lese selve studien

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.14.472719v1.full.pdf

I dag har trippelvaksinerte personer kun 30 % mindre sannsynlighet for å bli smittet enn uvaksinerte barn, og hos vaksinerte barn er forskjellen kun 15 %, og denne lille forskjellen avtar raskt i begge grupper. Den største nyheten er imidlertid at dobbeltvaksinerte personer nå har nesten dobbelt så stor risiko for å bli smittet som uvaksinerte. Dette tyder på at beskyttelsen som gis av to doser vaksine faktisk er mindre enn ingen, det er motsatt.

Det er en ganske klar trend i disse dataene. På samme måte kan det forventes at veldig snart vil den lille beskyttelsen som gis ved trippelvaksinasjon fortsatt være helt borte – de vil ha like stor sannsynlighet for å bli smittet som uvaksinerte, så vel som vaksinerte barn.

Det er overraskende at denne massive endringen i smitteforekomsten ennå ikke har funnet veien inn i media, og ikke mindre at en grunnleggende premissendring av denne typen ikke ser ut til å påvirke regjeringens intensjoner, på den ene siden for vaksinering av unge friske barn som har et svært lavrisikovirus og på den andre om å diskriminere mennesker basert på antall vaksinedoser. Det er regjeringens plikt å basere sine handlinger på fakta og gjennomgå dem når forutsetningene endres. Det er det de må gjøre nå.

294 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 294 ganger.

Post Views: 364

Les artikkelen direkte på derimot.no