Doc-TV LIVE 14.01.2022 Økonomisk krise og mental forvitring

DocTV

Vi lever i krise etter krise, etter krise, skal vi tro våre politikere. Men hvordan er det egentlig disse krisene oppstår? Energikrisen er bare toppen av isberget, hva er det neste?

Det krisemaksimeres på områder av liten betydning, samtidig som det som virkelig betyr noe forvitrer: Kultur, felleskapets ressurser og vårt forhold til dette.

Middelklassen er under angrep. Et geopolitisk spill foregår uten at vestlige myndigheter virker å forstå noenting. Kina kjører på for fullt, og vi trues med et mulig boligkrakk, og forsyningskrise på grunn av Kinas drakoniske nullvisjon i forhold til omikron.

Millionbyer stenges ned på grunn av to-tre smittetilfeller, av en virusvariant som fremstår nokså ufarlig.

Murene slår sprekker, selv i Kina protesterer folk åpent, enda de vet de risikerer livet. Men kronprins Haakon vil heller spille på klimalag med tyskerne. Danskenes dronning Margrethe II lider ikke av klimapanikk. Den første Margrete sto opp mot tyskerne, og bandt norden sammen i Kalmar-unionen.

Hvor er de voksne? Hvor er politikerne vi kan stole på?

Siden det er helg, så forsøker vi å avslutte på en positiv måte, noe som dessverre går ut over vår kjære programleder Rebecca.

Velkommen til kveldens Dagsorden med Erling Marthinsen, Christian Skaug og Rebecca Mistereggen.