DHS koordinerte med kinesisk droneselskap for å skape den første fullstendig overvåkede byen i Amerika

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:4 Minute, 12 Second

Chula Vistas droneprogram ble ikke realisert over natten. I stedet har Department of Homeland Security og andre offentlige etater koordinert med kinesiske droneprodusenter og skruppelløse aktører i Big Tech og har implementert programmet i løpet av flere år.

Inne i San Diegos storbyområde har den nest største byen, hjemmet til rundt 275 000 innbyggere, skrevet seg inn i historiebøkene. Chula Vista har ikke kurert kreft eller oppdaget evig energi. I stedet vil dens preg på historien være mørk ettersom de blir den første byen i Amerika som blir fullstendig overvåket av spiondroner.

“Per innbygger er de sannsynligvis den mest eller en av de mest overvåkede byene i landet,” sa Brian Hofer, administrerende direktør for den Oakland-baserte personverngruppen Secure Justice. ” i det øyeblikket du går utenfor inngangsdøren din og beveger deg i hverdagen, vil du bli merket og sporet av et politi, selv om du sannsynligvis aldri har blitt mistenkt for noen forseelse.”

Chula Vistas droneprogram ble ikke realisert over natten. I stedet koordinerte Department of Homeland Security og andre offentlige etater med kinesiske droneprodusenter og skruppelløse aktører i Big Tech og har implementert programmet over flere år.

«San Diegos hjemlandssikkerhetsavdeling samarbeider med mer enn 20 regionale organisasjoner for å implementere IPP. I tillegg til EDC inkluderer partnere City of Chula Vista, Cape, AirMap, Qualcomm, AT&T, California Governor’s Military Council, California Governor’s Office of Business and Economic Development (GoBiz), Uber, UC San Diego Health, Intel, GE Ventures, og andre», kunngjorde byen i 2018.

I 2020, mens engstelige borgere tryglet myndighetene om sikkerhet som aldri kom, aksepterte de villig denne grove invasjonen av personvernet.

Free Thought Project rapporterte om dette problemet i 2020, og siden den gang har det blitt mye verre. I likhet med kinesiske myndigheter utstyrte politiet i California dronene med høyttalere for å fortelle folk hva de skal gjøre under pandemien.

“Avdelingen vurderer én strategi for å bruke dronemonterte høyttalere for å kommunisere og nå sårbare befolkninger i utilgjengelige områder av byen, som store urbane kløfter med hjemløse leirer,” sa Chula Vista politiavdeling i en pressemelding da de begynte å spionere på innbyggere 24/7. “Uskjermede personer er spesielt sårbare for den nåværende pandemien, og deres sikkerhet og velferd er viktig for å stoppe spredningen av sykdommen.”

Selskapet som produserer dronene hadde ingen problemer med å innrømme et slikt programs “orwellske” natur.

“Det vi så i Kina, og det vi sannsynligvis kommer til å se rundt om i verden, er å bruke droner med kameraer og høyttalere for å fly rundt for å se om folk samler seg der de ikke burde være og ber dem gå hjem,” Spencer Gore, administrerende direktør i det amerikanske droneselskapet Impossible Aerospace, sa. “Det virker litt orwellsk, men dette kan redde liv.”

Men som vi raskt lærte, var ute det tryggeste stedet å være, og sjansene dine for å få covid fra noen utendørs er null. Men snudde myndighetene kursen og avsluttet programmet etter å ha lært disse faktaene? Selvfølgelig ikke.

I stedet, etter å ha ropt på innbyggere over høyttalere montert på droner i mars 2020, nøyaktig ett år senere, og hele byen ville bli fullstendig overvåket av droneprogrammet, og markerte dermed som den første i amerikansk historie.

I mars 2021 skrev CVPD igjen historie som den første i USA som fikk tillatelse fra Federal Aviation Administration (FAA) til å lansere hvor som helst i byen. CVPD dannet flere gode partnerskap med Southwestern College og Ayers Hotel i byens østlige deler for å legge til ytterligere to lanseringssteder. Med tillegg av de to nye lanseringsstedene, har DFR nå byomfattende dekning og kan dekke store deler av det geografiske området Chula Vista.

Etter at myndighetene utropte dronene som et covid-sikkerhetsnett, skiftet politiet deretter gir og hevder nå at de hjelper til med å “deeskalere ellers ukjente situasjoner.”

“Offiserer kan da se, ‘Er dette en væpnet person? Er dette bare noen som går i gata? Trenger jeg å sende noen inn i området, eller ville det være bedre for meg å holde meg tilbake?’», sa Chula Vista-politisjef Roxana Kennedy.

I tillegg til den urovekkende orwellske karakteren til dette programmet, er det også et betydelig problem med dataene på disse dronene – en så stor en at Pentagon ikke vil røre dem. I 2017 flagget forsvarsdepartementet DJI-dronene på grunn av sikkerhetshensyn, og uttalte at “DJI Science and Technology leverer amerikansk kritisk infrastruktur og data fra rettshåndhevelse til den kinesiske regjeringen.”

“Folk innser ikke dybden av kinesisk spionasje og at de bruker enhver mulighet,” sa Jim Lewis, en forsker ved det DC-baserte, bipartisan Center for Strategic and International Studies. «Vi står overfor den største spionasjekampen vi noen gang har hatt med Kina. Måten folk driver med spionasje på har endret seg. Det er i stor grad flyttet til teknologi og digitale enheter.»

Som vi har sett med andre Orwellske bevegelser som nummerskiltskannere og overvåkingskameraer, vil ikke dette droneprogrammet bare forbli i Chula Vista, og andre stater har allerede startet lignende programmer.

Dette innholdet er speilvendt av Politikeren. Få tilgang til originalen her .

Les artikkelen direkte på Politikeren