Det koster så lite

Politikeren.com

Read Time:5 Minute, 8 Second

Det koster ingenting, Det koster ingenting for alle de flotte demonstrantene landet rundt å ta tydelig avstand fra høyreekstreme miljøer og neo-nazistiske miljøer.

Det koster ingenting å avgi noen skarve minutter til å ta tydelig avstand fra miljøer og organisasjoner som fronter ideologier som vi ikke ønsker i vårt samfunn uavhengig av hva vi demonstrerer for eller imot.

Media går ofte ut med påstander om at de som demonstrerer mot covid-19 tiltak, vaksiner og forskjellige høringer, vindkraft og annet er høyreekstreme med en neo-nazistisk tilhengerskare som ønsker å rekruttere og drive sine kampanjer i det stille blant folk som fronter andre saker. Det koster derfor ingenting å ta avstand fra disse ideologiene hver eneste gang vi har muligheten til å ta til talerstolen i samfunnet.

Du tenker kanskje hva I alle dager holder Politikeren på med akkurat nå, men det er enkelt, det koster ingenting å ta avstand om man har en mulighet fra talerstolen og derfor har jeg valgt å gjøre det offentlig. De som føler at de ikke lengre ønsker å følge siden på Facebook eller ikke lengre vil lese på nettsiden som følge av dette er ikke noe jeg tar meg særlig nær av. For vi bør alle ta avstand mot dette når vi kan, spesielt om media maler et falskt bilde om hvem vi er og hva vi står for.

Politikeren er ikke en plass for høyreekstreme, venstreekstreme, neo-nazistiske mennesker eller grupperinger, det er en plass for alle andre. Så kan man fint være enig eller uenig i meningen det er det alltid stor takhøyde for i samfunnet, men det er ingen plass til ekstreme, nazistiske eller rasister. Det er plass til folk som er imot pride og LGBQ+ men det er ikke rom for homfober og personer som er imot enkelte legninger.

For det er forskjell å være imot mennesker og det å være imot ideologier og organisasjoner. Det ene er greit og det andre er ikke.

Det koster så lite og kan gi så mye mere tilbake ved å ta tydelig avstand, de posetive aspektene ved å tydeliggjøre avstanden er at vi viser folket at vi bryr oss like mye om hele samfunnet som vi gjør for sakene vi demonstrerer for, det andre er at media ikke lengre får det privilegiummet å sette oss i bås med slike ekstreme ideologier og bruke slike stigmatiserende merkelapper, gjør de det allikevel så kan vi alltid vise til at vi har tatt tydelig avstand fra disse.

Så la oss gjøre demonstrasjonene mere tilgjengelig for de som gjerne skulle ønske å møte opp og delta i debatter som de innerst inne kanskje brenner for. La oss lage rom og plass for hele befolkningen i våre kampsaker ved å inkludere samfunnet og folket i det, ta avstand fra de tingene vi ikke ønsker i samfunnet. Det koster så lite.

For kan vi egentlig forvente at media skal lytte på oss når det dukker opp mennesker med slike holdninger blant publikum uten at vi tar avstand fra det? Har vi virkelig råd til å gjøre slike demonstrasjoner og samlinger til en yngleplass for mennesker som ikke tror på holocaust eller som tror at Jødene står bak viruset? har vi virkelig råd til å ikke ta avstand om mennesker som møter opp mener at homofile er skyld i all ondskap i samfunnet. De er ikke mange så det koster så lite å si ifra at dette er IKKE en plass for dere.

Og hvis du føler denne treffer nettopp deg så er det deg jeg snakker om. Hvis du derimot føler på det at du er enig med meg så si gjerne ifra like høylytt som du diskuterer vaksiner, tiltak og korrupsjon i grupper på sosiale medier og på din Facebook vegg. For nei, det er ikke greit å skrive at Erna Solberg er en øgle som må taes av dage, det er ikke greit å si at vi vet for lite om holocaust til å ta et standpunkt og det er ikke greit å påstå at homofile er skyld i all ondskap i samfunnet.

Litt sivil ulydighet har aldri skadet mennesker, å stille seg opp I bilveien så lenge ambulanse, brannbiler og andre viktige samfunnskritiske etater har et annet alternativ som ikke går utover andre sitt liv og helse er ikke helt borte I natten det er innafor og tydelig markere med litt sivil ulydighet men grensene er tynne.

Jeg ønsker dermed alle sammen som skal demonstrere idag den 19 februar 2022 lykke til med sine demonstrasjoner og håper dere bruker muligheten til også å ta tydelig avstand. La plakatene og bildene media deler etter demonstrasjonene også vise at vi ikke er en gjeng rasister, nazister og høyreekstreme. Det koster så lite og kan gi en posetiv effekt på lengre sikt.

La oss vise folket at vi bryr oss om hele samfunnet og er inkluderende og at vi ikke bare er en gjeng med tullinger slik som media fremstiller oss. Og ser dere noen dere vet er noen av de nevnte kategoriene eller grupperingene som dukker opp på disse demonstrasjonene så fortell dem at de ikke lengre er velkommen.

Arrangørene av demonstrasjoner og samlinger har også et ansvar for å ta tydelig avstand men hva hvis arrangørene har tilknytning eller offentlig viser disse holdningene? Det er enkelt, ikke møt opp eller møt opp og si tydelig ifra hva dere mener og at slike holdninger ikke hører hjemme i et samfunn hvor barna våre skal vokse opp i.

Et veldig fint eksempel fra demonstrasjonen I Ottawa i Canada var da media fikk tatt bilder av nazister og flagg tilhørende fortiden og grupperinger vi ikke ønsker I samfunnet på statuer i sentrum, de slo ring rundt monumentene, veteranene holdt vakt og tok et tydelig standpunkt. De fjernet flaggene og jaget vekk folkene med slike holdninger, så la oss gjøre det samme. Dette handler om barnas fremtid så la oss ikke inkludere holdninger vi ikke ønsker for våre barn.

Så kan media og majoriteten gjerne kjøre sitt eget løp om hvem vi er og hvem vi støtter men da kan vi ihvertfall gå med hevet hode og si at de tar feil. Det koster så lite.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren