Derimot: Wall Street Journal i ny rapport om Gaza:Nesten 70 % av Gazas boliger er skadet eller ødelagt.

Derimot.no

derimot.no:

Av Al Mayadeen.

Wall Street Journal fremhevet at i midten av desember hadde den israelske okkupasjonsstyrken sluppet 29.000 bomber og granater på Gazastripen. I følge avisen, «Nesten 70 % av Gazas 439 000 hjem og omtrent halvparten av bygningene har blitt skadet eller ødelagt». WSJs vurdering er basert på en analyse av satellittbilder av Gazastripen og andre avanserte fjernmålings-teknikker.

Rapporten understreket at «bombingen har skadet bysantinske kirker og eldgamle moskeer, fabrikker, boligblokker, kjøpesentre, hoteller, teatre og skoler», og la til at «mye av vann-, elektrisitets-, kommunikasjons- og helseinfrastrukturen som fikk Gaza til å fungere er totalt ødelagt». Dessuten påpekte avisen at bare åtte av 36 sykehus på Gazastripen kan ta imot pasienter.

«Ordet ‘Gaza’ kommer til å gå ned i historien sammen med Dresden og andre kjente byer som har blitt bombet», siterte WSJ Robert Pape, en statsviter ved University of Chicago, som har skrevet om luftbombingens historie.

Dette kommer da helsedepartementet i Gaza annonserte at antallet palestinere drept siden starten av den israelske aggresjonen har steget til 21 672 martyrer, i tillegg til over 56 000 skadede. Ifølge departementet begikk den israelske okkupasjonsstyrken 14 massakrer på en enkelt dag, noe som resulterte i 165 martyrer og 250 skadede.

Eksperter: Israelsk bombing av Gaza er den mest ødeleggende i nyere historie.

Analytikere som snakket med Associated Press 22 desember, beskrev «Israels» krig mot Gaza som for øyeblikket blant de blodigste og mest ødeleggende i nyere historie. På litt over to måneder ødela krigføringen mer enn det som ble sett som et resultat av slaget i Syrias Aleppo mellom 2012 og 2016, Ukrainas Mariupol, eller det allierte bombardementet av Tyskland under andre verdenskrig, og drepte flere mennesker enn kampen mot ISIS.

I mellomtiden avslørte en analyse av nye satellittbilder og videoopptak av The New York Times 15 desember, at minst seks kirkegårder ble vanhelliget og ødelagt av israelske styrker under invasjonen av det nordlige Gaza. Ett satellittbilde viste ødelagte graver på deler av den tunisiske kirkegården i Gazas al-Shujaiya-nabolag, hvor det er harde kamper. Pansrede kjøretøyer ble sett på toppen av der disse gravene en gang var, noe som viser at kirkegården ble brukt som en militær oppstillingsplass.

Slik så det ut i Dresden i 1945

Den 6 desember avdekket en artikkel publisert av Financial Times, at skaden forårsaket av israels bombekampanjer på Gazastripen har nærmet seg Storbritannias og USAs årelange bombing av tyske byer i andre verdenskrig. Rober Pape, en amerikansk militærhistoriker og forfatter av Bombing to Win, sa til FT at Gaza som Dresden, Hamburg og Köln «vil huskes som et stedsnavn som betegner en av historiens største konvensjonelle bombekampanjer».

Den 21 november, 42 dager etter angrepet på Gaza, viste satellittdatabilder at israels bombing av Gaza jevnet det meste av det nordlige Gaza med jorden, og ødela mer enn halvparten av bygningene og store deler av hele nabolag alvorlig.

Videoer fra sosiale medier, bilder fra journalister og bilder fra den israelske okkupasjonsstyrken (IOF) selv har skildret et utbombet landskap, avslørte en rapport fra Financial Times. Den fullstendige skalaen på ødeleggelsene er beregnet ved hjelp av radarsignaler mottatt av European Space Agencys Sentinel-1-satellitt.

Fra Global Research, publisert 3 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Almost 70% of Gaza Homes Damaged or Destroyed: WSJ.

Forsidebilde: Wikipedia

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar