Derimot: Victor Orban:Brussel-byråkratene vil ha krig mot Russland! – Derimot

Derimot.no
Derimot: Victor Orban:Brussel-byråkratene vil ha krig mot Russland! – Derimot

derimot.no:

Dette som Orban her sier har vært klart lenge. Ledere i EU ønsker krig mot Russland og er villig til å ofre både sin egen befolknings velferd, liv og helse for å bli kvitt atommakten i øst. Denne krigslysten er påfallende, men det er ikke egne familiemedlemmer de vil ofre til dette formålet, det er alle de som ikke har valgt dem som skal til «kjøttkvernen» i øst.

For disse lederne er ikke folkevalgte, de er utpekte. I motsetning til Victor Orban som har stor støtte i sin egen befolkning. Demokratiet står imot byråkratiet i EU. Det har vært et av hovedspørsmålene i den norske EU-debatten i all tid. Og i denne saken er det helt tydelig at de demokratisk valgte er til bryderi for byråkratene som styrer EU-skuta.

Det er dette et flertall på Stortinget vil ha oss inn i og som vi gradvis bindes fast til gjennom EØS-avtalen.

Knut Lindtner
Redaktør

EU-byråkratene «vil ha krig mot Russland», mener Orban.

Den ungarske statsministeren beskylder Brüssel for å komme med «dårlige politiske avgjørelser» rundt Ukraina-konflikten.

Lederskapet i EU presser unionen når det gjelder krigen med Russland. De overser sine egne innbyggeres interesser, påstår den ungarske statsministeren Viktor Orban.

I en kronikk publisert i avisen Magyar Nemzet på lørdag advarer Orban EU mot å stå overfor en rekke kriser, inkludert økonomiske utfordringer og høynet nivå av terrorisme-trusler.

«For å gjøre det enda verre, så lever Brüssel-byråkratene i en boble, der har tatt flere dårlige beslutninger i de siste årene» sier statsministeren.

«Europa blir stadig mer dratt inn i krigen, Der har de intet å vinne og alt å tape». «Byråkratene i Brüssel vil ha denne krigen. De ser på den som sin egen, og de ønsker å slå Russland. De sender det europeiske folks penger til Ukraina. De har skutt i senk europeiske bedrifter med sanksjoner. De har drevet opp inflasjonen, og har gjort livet vanskelig for millioner av mennesker».

Orban beskylder også lederne i EU for å «påtvinge sin egen ideologi» på medlemsstatene, i stedet for å «se etter folketinteresser».

Den ungarske statsministeren kom med disse synspunktene kort etter at EU-lederne nominerte Ursula von der Leyen til å ta over for en tredje periode som president i Europakommisjonen. Samtidig ble den estiske statsministeren Kaja Kallas nominert til å erstatte Josep Borrell som EU-blokkens topp-diplomat.

Hun er kjent for sin svært aggressive utenrikspolitikk. Kallas har vært en av de ivrigste talspersoner for tøffere sanksjoner mot Russland, og for å sende mer våpen til Ukraina. Hun har også vært en talsperson for å bruke «frosne» russiske eiendeler som hjelp til Kiev.

Orban er en frittalende kritiker av EUs tilnærming til Ukraina-konflikten. Han går inn for diplomatiske løsninger, gjennom forhandlinger. Ulikt mange andre NATO-land har Ungarn nektet å sende våpen til Kiev, og har har drevet lobbyvirksomhet mot den betingelsesløse økonomiske assistansen.

Orban har tidligere påstått ar USA og EU er «kildene» til «krigsgalskapen» som feier over kontinentet. Han beskylder Brüssel for å å drive et farlig politisk spill mot Russland.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Siegfried Zademack

https://www.rt.com/news/600206-eu-bureaucrats-want-war

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar