Derimot: «Våre» våpen er snille: Israel brukte våpen produsert i USA i massakren i Rafahs «sikre sone». – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Ethan Huff

En etterforskning har vist at våpnene Israel brukte i sitt nylige angrep på en flyktningleir i en «trygg sone» i Rafah, kom fra USA. Flere hundre mennesker drept og skadet i angrepet med amerikanskproduserte GBU-39-bomber*, noe som gjør USA direkte medskyldig i Israels folkemord.

Angrepet resulterte i at minst 45 mennesker døde, også ett barn som fikk hodet revet av. De panikkrammede overlevende kunne sees løpe fra forkullede kropper til sikkerhet, mens redningsmenn og helsepersonell prøvde å trekke andre ut i fra ruinene.

CNN skal ha analysert geolokaliserte opptak av angrepet, som fant sted i «Kuwait fredsleir» nær kysten av Middelhavet. Eksperter bekreftet at rester av amerikanskproduserte GBU-39 bomber (SDB) var funnet på åstedet.

Ekspert på eksplosive våpen Chris Cobb-Smith, en tidligere artillerioffiser i den britiske hæren, sier at bombetyper med høy presisjon er «designet for å angripe strategisk viktige mål». «Alle militære eksplosiver, selv av denne størrelsen, vil alltid medføre ødeleggelser i et tett befolket område», sa han videre.

(Relatert: Visste du at en eks-spionsjef fra Mossad fra Israel «truet og forfulgte» en ICC-aktor?).

Israel brukte mindre dødelige bomber enn de kunne ha gjort

Trevor Ball, en annen våpenekspert, bekreftet det Cobb-Smith sa om opprinnelsen til GBU-39-ene som Israel brukte i angrepet. «Stridshodedelen av bombetypen er unikt, og styring- og vingeseksjonen er helt unik sammenlignet med andre bomber», sa Ball.

«Rester av styring- og vingeseksjoner av bombene er det som er igjen selv etter at bombene detonerer. Jeg så delen som opererer halefinnene, og visste umiddelbart at det var en av SDB/GBU-39-variantene».

Til Israels «ære» brukte de en mindre dødelig versjon av GBU-39 som forårsaker mindre skader. Israel kunne ha brukt «Focused Lethality Munition» (FLM), som forårsaker mye større ødeleggelser. Serienumre på delene samlet inn fra åstedet, viser at bombene Israel brukte ble laget i California.

USA benekter imidlertid all tilknytning til bombene, og hevder at de ikke har noen anelse om hvor de kom fra. – Jeg vet ikke hvilke type våpen som ble brukt i luftangrepet, sa nestleder i Pentagon, Sabrina Singh, til pressen. «Jeg må henvise deg til israelerne for å snakke om det».

Daniel Hagari, talsmann for Israels hær, innrømmet at to bombetyper med små stridshoder som fraktet 17 kilo eksplosiver ble brukt i angrepet, og beskrev dem som den «minste typen bomber som våre israelske kampfly kunne bruke». Ifølge Hagari var det en brann som brøt ut på stedet for angrepet som gjorde hendelsen mye verre enn planlagt.

For å hjelpe Israel med å skaffe flere slike våpen, godkjente Biden-regimet 1 mai ytterligere 1 milliard dollar i våpenhjelp som skulle sendes til Israel, betalt av amerikanske skattebetalere. Avtalen ble kunngjort bare dager etter at Det hvite hus stoppet en enkelt overføring av 1800 stykk ett tonns bomber og 1700 stykk 250 kilos bomber til Israel, fordi de var bekymret for tap av sivile liv i Gaza.

Siden våpenforsendelsene fra USA ble satt på pause, sa en amerikansk tjenestemann til The Washington Post at «våpenoverføringer fortsetter som planlagt» til tross for den forrige forsinkelsen. Dere husker kanskje at president Biden lovet å slutte å sende Israel offensive våpen, hvis det fortsatte med en storstilt invasjon av Rafah? Biden må ha løyet, fordi invasjonen har begynt, og USA fortsetter å støtte Israel med penger og våpen.

Biden-regimet ga imidlertid en offentlig uttalelse om hvordan Israel brøt USA’s røde linje for å starte angrepet. Det er uklart om det vil være noe mer enn bare denne innrømmelsen for å holde Israel ansvarlig. Situasjonen i Midtøsten blir bare verre.

* = GBU-39 Small-Diameter Bomb (SDB) er en 110 kg amerikansk styrt bombe, utviklet av Lockheed Martin. Den skal gi kampfly mulighet for å bære flere og mindre bomber, da fire SDB kan bæres i stedet for én 900 kilos bombe. Wikipedia.


Fra Natural News, publisert 31. mai 2024.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: CONFIRMED: Israel used “U.S.-made weapons” in Rafah “safe zone” massacre

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar