Noen har det som jobb: Skremme befolkningen med Russland!

Derimot.no

Krigspropagandist Hagtvet 

Av Jan Hårstad    

Under dekke av å være bekymret for USAs evige kjernesaker som menneskerettigheter og demokrati, vil også professor Bernt Hagtvet delta i demoniseringen av Kina og Russland som pågår i alle Nato-media nå. Det som er typisk for massemedias krigspropaganda er en oppvisning i George Orwells nyspråk og dobbeltspråk.

Skal vi tro Nato-media fra desember av skulle nå Russland for lengst ha okkupert Kiev og kanskje også Riga og Tallin. Kina var hele tida på vei til Taiwan selvfølgelig og Jens Stoltenberg hisset til en samlet Nato-innsats for krigen mot Russland.

En tilnærmet edru professor i statsvitenskap ville under slike omstendigheter levere en kronikk i uka hvor han ba Natos krigsledere om å roe seg ned og ikke bable i orwellsk tungetale. Men det gjør ikke Hagtvet for i hele hans skriveliv har han hatt det mål å forskjønne VestImperialismen og også gi tilslutninger til dens kriger.

Nato har annonsert russisk invasjon i dette landet i snart 3 måneder. Hvorfor kommer de ikke?

Det ble tydelig allerede på 1990-tallet da han skrev av «serberne er nazister». Han ga Nato grønt lys for å bombe Serbia med depleted uran.

Så torsdag 10. feb. 2022 gjør han som han pleier. Han skriver en kronikk i Aftenposten hvor grusomme og onde regimene i Russland og Kina er som manipulerer historien og overvåker folk elektronisk. Dette er saker som

under mer normale tider kunne være relevant å diskutere, men med dagens situasjon av krigshysteri bærer bare Hagtvet mer bensin til et stort bål. Skal du hevde deg i offisielle media i dag må du hate regimene til Putin og Xi – også i Klassekampen.

Elektronisk totalovervåkning av borgerne foregår ikke bare i Kina. Edward Snowdens bøker forteller at National Security Agency faktisk overvåker skandinaver også via samarbeid med dansk overvåkning. Merkel var også telefonovervåket. Elektronisk overvåkning gjelder faktisk i de fleste land, men det en kan snakke om er selvsagt graden av eleganse. Stasi i ØstTyskland opererte med papir, Forfatningspolitiet i VestTyskland hadde verdens største Datamaskiner for jobben, de syns ikke så godt.

Edward Sowden sitter i politisk asyl i Russland fordi han avslørte USAs elektroniske overvåkning av omtrent hele verden

Omskrivning av historien. Det store sjokket for godt voksne amerikanere er jo at monumenter og kunst fra USAs historie enten statsdestrueres eller rives at politisk korrekt mobb. Faktisk i samme ånd som under Kulturrevolusjonen i Kina i sin tid. Ja, selv Shakespeare er det folk som vil bannlyse fordi han ikke laget en hyggelig Shylock. Neste blir vel Dickens med Fagin, ikke hyggelig han heller.

Sist jeg klippet ut Hagtvet fra Aftenposten skrev han om det frelsende Tyskland som Norge måtte knytte seg tettere til for der var det så mye stabilt demokrati. Om det er noen stat i Europa i dag som er et konkret bilde på Orwellstaten så er det Tyskland. Enorme overvåknings og etterretningstjenester samt milliarder av Euro til Institutt som skal etterforske HATESPEACH i media og på nettet. Ikke ett eneste menneske med selvstendig tenkning går fri i Tyskland.

Hvorfor er det sånn? Tyskland er stadig en stat okkupert av USA som har militærbaser med atomvåpen der. Olaf Scholz-regjeringen tvinges til å legge seg flat for USA i alle spørsmål. Og derved oppstår dype spenninger i landet med framvekst av populistparti som AFD og neonazistiske bevegelser. 

Professor i statsvitenskap, Hagtvet, har åpenbart ikke oppfattet noe av dette og han  vil i løpet av 2022 bli tatt på senga. Når tyskerne fryser mer vil de spørre hvem det var som fant på dette med å stenge Nord-Stream 2 gassen. Tyskland er EUs hemmelige kruttønne.

For meg er det sånn. Det går utmerket an å skaffe seg en professor-tittel i statsvitenskap uten egentlig å forstå så mye av statsvitenskap. Det holder lenge at du bidrar til å sementere det som heter den offisielle eller den herskende meningen og det for øyeblikket Natos krigsmeninger.

På sitt akademiske vis vil Hagtvet også bidra til krigsinnsatsen for å få knekket regimene til Putin og ZI.

Helt åpenbart mener han at et blodbad med atomvåpen redder demokratiet og menneskeretigheter, uttalt helst på amerikansk: Democracy og Human Rights. Sånn er Hagtvets politiske DNA.

Forsidebilde: Mikhail Gorshunov

Omtalte har naturligvis tilsvarsrett.

3 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 3 ganger.

Post Views: 37

Les artikkelen direkte på derimot.no