Derimot: Valgdebatten i USA avslørte en ting for det norske publkum.NRK har ikke hatt peiling og holdt folk for narr i mer enn 4 år. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Valgdebatten i USA avslørte en ting for det norske publkum.NRK har ikke hatt peiling og holdt folk for narr i mer enn 4 år. – Derimot

derimot.no:

NRK og valget i USA.

Av Knut Lindtner
Redaktør

Etter å ha fulgt NRKs dekning i dag, den 28.06 av president Bidens håpløse opptreden på CNN forleden natt var statskanalen nødt til å justere retningen. De kan ikke lenger hevde at det er en egnet kandidat som nå leder en av verdens supermakter og som ønsker å fortsette i 4 år til.

Alle som ikke var fullstendig politisk blindet måtte se at Biden var kraftig mentalt svekket. Vi fikk også av en ekspert på aldring bekreftet at dette var en progredierende (forverrende) tilstand .

Til tross for dette fortsetter en å late som om dette er et nytt og overraskende fenomen, mens alle som ikke var så redd for Trumpseier for 4 år siden så allerede da at denne tilstanden var under utvikling, f.eks. gjorde vi her på Derimot.no det.

Nå skal NRK naturligvis prøve å redde stumpene og da begynner en snuoperasjon hvor en bruker sine politiske kommentatorer som plutselig skjønner tingenes tilstand selv om denne har vært åpenbar i svært lang tid. Det som andre har sett lenge ser de nå plutselig i et forklaringens lys. Og der har vi også fått servert troverdigheten deres på et fat. Den er fordampet. For hvis de ikke klarer å se en meget mentalt svekket person, hvordan er det med den øvrige vurderingsevnen deres?

Naturligvis er vurderingene deres ikke nøytrale, men filtrert gjennom kraftige politiske linser. Dermed er ikke bare Biden mentale kapasitet svekket men også NRK sin nøytralitet. Statskanalen NRK har vært en kanal for det demokratiske partiet i USA som om Norge har vært en delstat i USA og NRK er det demokratiske partiets fjernsynskanal.

Den ene kommentatoren til NRK mente at selv en alvorlig svekket Biden ville være bedre enn en Trump. De har vi den politiske nøytraliteten i fri dressur.

Skjermdump fra debatten.

NRK har altså kjørt en pro-Biden og anti-Trump kampanje i mer enn 4 år og nå må skuta snues. Alle nøkterne forstår at Biden må skiftes ut og at vår nærmeste allierte har vært styrt av en mentalt uegnet person. Det er derfor heller ikke vanskelig å forstå at mange i USA foretrekker Trump fremfor Biden. Det var heller ingen tilfeldighet at Trump skåret poeng under det forrige valget da han kalt Joe Biden for «sleepy Joe». (Søvnige Joe).

Vi har hevdet at valget (ikke det eneste i USA) var rigget for Biden-seier i 2020 med et gigantisk valgjuks. Det var klart at han allerede da var svekket og det var helt sikkert mange I USA som så dette og unnlot å stemme på han. Likevel vant han.

Det forteller oss at det er andre enn presidenten som styrer både valgene og den valgte presidenten. Presidenten er i stor grad en paradefigur selv om han formelt sett har viktige fullmakter. Dette forteller oss således at landet ikke er noe demokrati hvor velgernes vilje bestemmer politikken. Det er sponsorene (de som smører politikerne) og ikke minst de som står bak dem som bestemmer hvilken politikk som skal føres.

Nå stilte NRKs programleder et betimelig spørsmål som ekspertene ikke hadde noe godt svar på: Har ikke dette store landet med alle sine ressurser noen bedre kandidater enn disse to? Jo, naturligvis finnes det mange svært kloke, kunnskapsrike, engasjerte mennesker i USA. Men valgmaskinen korrumperer alle. Hvis du ikke har midler til reklame og smøring av alle som må smøres kan du ikke vinne i USA. Du må skaffe det pengesterke allianser som vil ha sitt tilbake. Derfor er det bare kjeltringer som kan bli president i dagens USA.

Derfor stiller ikke NRK eller ekspertene spørsmål ved demokratiets vilkår i USA? Det spørsmålet er så betent at det vil ødelegge tryggheten hos store deler av den norske befolkningen som tror at landet forsvarer demokrati og frihet og arbeider for fred og nedrustning – til tross for Jugoslavia, Libya, Irak, Afghanistan, Ukraina, Gaza…

Men vi har i hvert fall demokrati i Norge – tenker mange. Dessverre er vi er på vei mot de samme tilstandene som i USA. Demokrati er ikke noe statisk, noe stillestående, altså en tilstand, men en prosess. Med fundamentale spørsmål som klimasak, Covidsaken og krigsbevilgninger som ikke en eneste representant på Stortinget stiller spørsmål ved sannhetsgehalten av, forteller det at demokratiet i Norge ligger på sotteseng. Våre valgte er først og fremst opptatt av karriere, popularitet og meningsmålinger og marsjerer alle som en i takt.

Bildet er KI-generert

Mer enn 30% tviler eller ikke tror på klimakrisa, 10% av den voksne befolkning ville ikke ta vaksinen til tross for skremsel og stort press og svært mange tror heller ikke på at opprustning kan løse den europeiske krisen. Ingen av disse gruppene er representert på Stortinget – ikke med en representant. Det sier alt om det norske demokratiet.

Hele Vesten går mot mørketid illustrert av Joe Biden og NRKs årelange skeive dekninger av USA, Nato og Norge. God natt! Lyset slukkes mens alle sitter og ser på.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar