Derimot: USAs utenriksdepartement visste hvem som ikke stod bak før en visste hvem som stod bak: Ukraina gjorde det ikke! – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

I denne videoen mellom Judge Napolitano, Ray McGovern og Larry Johnson fremhever Larry Johnson, tidligere CIA analytiker, noen helt sentrale poenger vedrørende terrorhandlingen i Moskva.

Både den britiske og USAs ambassade advarte sine borgere, 7. mars, mot å delta på store arrangementer i Moskva.

Larry Johnson åpner med dette meget treffende utsagnet:

«Ukraina gjorde det ikke. Og vi vet det fordi USAs utenriksdepartement nettop har sagt det.»

Og så fortsetter han:

«De (regjeringen i USA) kommer med dette utsagnet fordi de vet at det var Ukraina som stod bak.»

Larry Johnson som tidligere CIA-agent har egen erfaring med slik advarsler. De skal ikke sendes ut såfremt en ikke har konkret kunnskap om at det skal skje noe, men ikke kan avverge det. De må ha visste at Ukraina forberedte noe, kanskje med utstyr fra USA, det men kunne ikke stanse det. Slike hendelser har skapt spenninger mellom USA og Ukraina flere ganger.

Så er spørsmålet om USA advarte den russiske regjeringen. For begge land sier de arbeider mot terrorisme. At hendelsen fant sted og at den russiske regjering ikke var forberedt tyder på at de ikke ble advart.

Denne videosamtalen under fant sted fredag etter hendelsen i Moskva. Allerede nå når dette skrives er to eller tre av terroristene tatt til fange og tre andre er jaktet på i en skog. De ble stoppet på vei mot den ukrainske grensen. Det kommer informasjon om denne saken hele tiden.

Mye tyder på at det var tsjetsjenere som utførte handlingen, men hvem betalte og utstyrte dem? Som vanlig vil ikke våre medier være interessert i å henge Ukraina ut som en stat som sponser terrorisme. Men det har de holdt på med helt siden 2014 overfor bl.a. innbyggerne i byen Donetsk.

Jeg tror ikke et øyeblikk på at det var IS som stod bak.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar