Derimot: USA-senator: Skyt ned russiske fly!

Derimot.no

derimot.no:

Lindsey Graham er en kjent republikansk politiker som alltid har fremmet en aggressive USA-politikk. Han har ikke forstått at verden har endret seg, men tror fortsatt at USA er kongen på haugen og bestemmer reglene for hvordan en kan forholde seg i verden, det USA og Nato-ledelsen gjerne kaller en regelstyrt verden. Det betyr en verden der USA fastsetter reglene.

Lindsey Olin Graham er en amerikansk republikansk politiker, jurist og tidligere offiser. Han har vært medlem av Senatet for delstaten Sør-Carolina siden 2003. Han var medlem av Representantenes hus fra 1995 til 2003. Wikipedia

Når noen hevder at vi må ha internasjonale avtaler som gjelder alle, også USA, oppfattes det som et angrep på «demokrati og frihet» i USA. Og naturligvis er det et angrep på USAs frihet til skalte og valte som de selv vil, noe de drev med i en årrekke etter Sovjetunionens sammenbrudd. (Balkan-krigene, Irak-krigene, Afghanistan, Syria, Libya osv.)

Men nå er den tiden forbi. Både Russland og Kina setter ned foten for denne politikken og det er en viktig grunn til konfliktene i verden i dag. USA får det ikke lenger gjøre som de vil. I Ukraina ser vi dette helt tydelig f.eks. i drone-episoden rett utafor Russlands viktigste flåtebase i Svartehavet.

Men en skal ting skal Lindsey Graham ha og som han har helt rett i: «Amerikas utenrikspolitikk er i fritt fall», som han sier. Men det er et resultat av den politikken han forfekter, etter vår mening.

Knut Lindtner
Redaktør

Senator Graham sier USA må begynne å skyte ned russiske fly.

Denne «hauk»-senatoren sier at USA må eskalere svaret mot Russland  etter at de senket USAs MQ-4 drone over Svartehavet.

Av Dave DeCamp.

Senator Lindsey Graham, republikaner, sier at USA må begynne å skyte ned russiske fly som møter luftfartøy fra USA, som svar på at de senket USAs MQ-4-drone over Svartehavet.

Graham fortalte til Fox News-verten  Sean Hannity at USA nå må fortelle Russland at «dersom de noen gang igjen kommer nær et flyvende objekt tilhørende USA i internasjonalt farvann vil flyet deres bli skutt ned».

General Atomics MQ-9 Reaper 

«Hva ville Ronald Reagan gjort nå? Han han vill begynt å skyte ned russiske fly dersom de truet vår eiendom.  Amerikas utenrikspolitikk er i fritt fall», la Graham til.

Det russiske militæret sa USA-dronen var oppdaget nær Krim, i luftrom Moskva har lagt restriksjoner på. USA insisterer på at det var «et rutine» overvåkning-fly som holdt til i internasjonalt farvann.

Denne hendelsen er en stor risiko for å øke det dårlige forholdet mellom USA og Russland.

Graham påstår at dersom president Biden ikke gjør noe og tar seg sammen kan den tredje verdenskrig bryte ut. Men dersom presidenten hører på Grahams råd og begynner å skyte ned russiske fly kan det være gnisten som kan føre til direkte krig mellom NATO og Russland.

Grahams retorikk gjennom hele krigen har vært ekstremt hauk-aktig. Han har til og med flere ganger foreslått å drepe den russiske president Vladimir Putin.

I desember 2022  sa Graham at krigen i Ukraina til slutt bryte ned Russland og føre til at Putin vil bli «fjernet».

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no