Derimot: USA er involvert over hele kloden. Verden balanserer fortsatt på randen av storkrig. – Derimot

derimot.no:

Vi er nærmere en total krig i Europa, i Asia og i Midtøsten enn folk flest er klar over.

Av nyhetsredaktørene i Natural News.

Vi er virkelig i et av de mest alvorlige tidene i menneskehetens historie. Avgjørelser som blir tatt nå vil ha svært alvorlige virkninger for hver mann, kvinne og barn på hele planeten. Vi har gått inn i en tid med «kriger og rykter om krig», og vi har sett mye død og ødeleggelse de siste årene. Men nå har en ny administrasjon kontrollen i Washington, og vi har nådd et veiskille. Vil globale ledere dra nytte av denne lille muligheten til å etablere fred, eller vil de velge en fullstendig krig?

Den gode nyheten er at amerikanske tjenestemenn for første gang på lenge snakker med russerne. Mandag reiste Marco Rubio til Saudi-Arabia, og det er ventet at han vil snakke med Russlands utenriksminister Sergey Lavrov om Ukraina mens han er der. USAs utenriksminister Marco Rubio ankom Saudi-Arabia mandag, og Russlands utenriksminister Sergey Lavrov er på vei til landet, midt i forventning om at fredssamtaler om å få slutt på krigen i Ukraina er i ferd med å begynne. Dette er en veldig positiv utvikling, men forhandlinger med russerne blir absolutt ikke enkle.

Det positive er at lederne nå snakker samen.

For det første krever ukrainerne og våre europeiske allierte at russerne gjør territorielle innrømmelser, men russerne utelukker det helt. Russlands utenriksminister Sergei Lavrov utelukket mandag territorielle innrømmelser til Ukraina, og satte en tøff tone på tampen av samtalene tirsdag med USAs president Donald Trumps team i Saudi-Arabia. Trump sa etter en samtale med Russlands president Vladimir Putin onsdag, at de to sidene ville innlede samtaler med sikte på å få slutt på krigen i Ukraina.

Russerne vinner krigen og har gått jevnt og trutt fremover de siste månedene. De ser absolutt ikke noe behov for å gi noe territorium de har erobret tilbake. Jo lenger ukrainerne venter med å inngå en avtale, jo mer territorium vil de måtte avgi. Russerne har overtaket, og de vet det.

Ukrainerne og våre europeiske allierte står også fast på at Ukraina må få bli med i NATO og at vestlige tropper må få lov til å tjene som «fredsbevarere» i Ukraina når krigen er over. Europa blir mer krigshauk-aktig i sin retorikk, og ser behovet for en motvekt mot Trumps innsats for å sikre varig fred i Ukraina. Forsvarsminister Pete Hegseth kunngjorde at USA ikke ser på fremtidig NATO-medlemskap for Ukraina som en realistisk mulighet.

Det siste skuddet for baugen sto den britiske statsministeren Keir Starmer for, som kunngjør at Storbritannia er «klar og villig» til å sette britiske fredsbevarende tropper på bakken i Ukraina, og understreker at det er viktig at Vesten støtter Kiev, for å «sikre en varig fred i Ukraina som ivaretar sin suverenitet på lang sikt», som er avgjørende for å avskrekke Putin fra «ytterligere aggresjon». Det er foreløpig ingen rammer for forhandlet fred på plass, og likevel snakker Starmer om tropper på bakken.

Og om og om igjen har russerne avvist ideen om vestlige «fredsbevarere» i Ukraina når krigen er over. Fredsbevarere fra nøytrale nasjoner kan fungere. Hvis jeg forhandlet denne avtalen, ville jeg kanskje foreslå det. Men fra mitt perspektiv vil det være nesten umulig for Trump-administrasjonen å komme opp med en avtale som vil være akseptabel for begge sider. Selvfølgelig saboterer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy allerede fredsforhandlingene mellom USA og Russland før de i det hele tatt har startet. Han sa nettopp til Meet The Press at han «aldri vil akseptere noen avgjørelser mellom USA og Russland om Ukraina».

Zelenskyy nekter å snakke med Vladimir Putin, og han vil heller ikke at noen andre skal snakke med ham. I stedet fortsetter Zelenskyy bare å prøve å komme opp med nye måter å dra vestlige makter direkte inn i konflikten. Hans siste plan ville resultere i opprettelsen av en «væpnede styrker i Europa». Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy ba om opprettelsen av en «væpnede styrker i Europa» mot Russland, og ser ut til å antyde at USA kanskje ikke lenger kommer til å hjelpe kontinentet.

Zelensky, som talte på den andre dagen av sikkerhetskonferansen i München, sa at Ukrainas tre år lange kamp mot en invaderende russisk hær, har bevist at det eksisterer et grunnlag for opprettelsen av en europeisk hær, som lenge har vært diskutert blant noen kontinentale ledere. «Jeg tror virkelig den tiden er kommet», sa han. «De væpnede styrkene i Europa må opprettes». Det er allerede «væpnede styrker i Europa». De kalles NATO. Og Zelenskyy har prøvd om og om igjen å trekke NATO inn i krigen, fordi det er Ukrainas beste sjanse til å vinne.

På dette tidspunktet tror jeg at Zelenskyy er dypt frustrert over Trump-administrasjonen. Tidligere denne måneden sendte Trump-administrasjonen ham en kontrakt som ville gi USA en enorm kontroll over naturressursene i Ukraina. The Telegraph har innhentet et utkast til kontrakten, merket «Privileged & Confidential», og datert 7 februar 2025. Den sier at USA og Ukraina bør danne et felles investeringsfond, for å sikre at «fiendtlige parter i konflikten ikke drar nytte av gjenoppbyggingen av Ukraina».

Kan USA gjøre en avtale over naturressurser i Ukraina, feks. i områder som Russland kontrollerer?

Avtalen dekker den «økonomiske verdien knyttet til ressursene i Ukraina», inkludert «mineralressurser, olje- og gassressurser, havner, annen infrastruktur (som avtalt)», og gjør det uklart hva annet som kan omfattes. «Denne avtalen skal styres av New York-loven, uten hensyn til konflikt med lovprinsipper», heter det.

USA vil ta 50 prosent av inntektene Ukraina får fra utvinning av ressurser, og 50 prosent av den økonomiske verdien av «alle nye lisenser utstedt til tredjeparter», for fremtidig inntekter av naturrressursene. Det vil være «panterett på slike inntekter» til fordel for USA. «Denne klausulen betyr «betal oss først, og mat deretter barna deres», sa en kilde nær forhandlingene. Så snart de forsto hva denne avtalen sa, begynte tjenestemenn i Kiev reagere.

Akkurat som Biden-administrasjonen gjorde, ønsket ukrainerne at Trump-administrasjonen skulle overlevere gigantiske summer med penger uten noen krav. Det er klart at det ikke kommer til å skje. Ukrainerne har ikke gode kort. De bør slutte fred med russerne, mens de fortsatt kontrollerer det meste av landet sitt.

Hvis det ikke blir noen fredsavtale i løpet av de neste månedene, tror jeg at russerne sterkt vil vurdere å sende store styrker til Kiev fra nord i et forsøk på å avslutte krigen innen utgangen av 2025. På dette stadiet har de ukrainske væpnede styrkene blitt svekket så sterkt, at jeg tror et slikt grep ville vært vellykket. Hvis russerne tok Kiev, ville det selvfølgelig ikke få Trump-administrasjonen og europeerne til å trekke seg tilbake. I stedet ville det bare presse oss til randen av atomkrig.

I mellomtiden tok USAs forhold til Kina bare en ny vending til det verre. Kina anklaget mandag USA for en «alvorlig regresjon» i sin posisjon på Taiwan, etter at utenriksdepartementet oppdaterte Taiwan-delen av nettstedet, for å fjerne en henvisning til uavhengigheten til den Beijing-hevdede øya.

Utenriksdepartementets faktaark om forholdet mellom USA og Taiwan, forutsetter Washingtons motstand mot enhver ensidig endring av status quo fra enten Kina eller Taiwan, et selvstyrende demokrati som avviser Beijings krav om suverenitet over øya. Men uttrykket «vi støtter ikke Taiwans uavhengighet», ser ut til å ha blitt fjernet torsdag i det utenriksdepartementet sier var en rutinemessig oppdatering.

Endringen ble jublet av Taiwan, mens Kina sa at den «sender et feil signal til de taiwanske uavhengighetsstyrkene», og oppfordret USA til å «umiddelbart rette opp denne feilen». USA er langt nærmere krig med Kina enn de fleste er klar over. En handelskrig mellom våre to nasjoner har allerede brutt ut, vi er på vei mot et oppgjør med Kina om kontroll over Panamakanalen, og kineserne har forberedt seg på dagen da de vil invadere Taiwan.

Men den mest overhengende trusselen om total krig er i Midtøsten. Trump-administrasjonen og den israelske regjeringen er helt enige om at Irans fremstøt for atomvåpen må avsluttes. Trump sa at han ville foretrekke å inngå en avtale med Iran i stedet for å «flatbombe landet» i et intervju publisert lørdag, og la til at Israel ikke ville gjennomføre angrep hvis det var en avtale. «Jeg vil gjerne ha en avtale inngått med Iran om ikke-atomvåpen. Jeg vil foretrekke det fremfor å bombe det, sa han til New York Post ombord på Air Force One fredag. «De vil ikke dø. Ingen vil dø».

«Hvis vi inngikk avtalen, ville Israel ikke bombe dem», spådde han, selv om han også sa at han ikke ville diskutere potensielle forhandlinger med Teheran. Trump-administrasjonen har bestemt seg for å legge «maksimalt økonomisk press» på Iran, i et siste forsøk på å tvinge iranerne til å inngå en avtale. Men det vil ikke fungere. Iranerne har ingen intensjon om å inngå en avtale.

Så det vil ikke ta for lang tid før Trump-administrasjonen og israelerne står overfor en avgjørelse. Enten vil de velge å la Iran bygge atomvåpen, eller så vil de velge alternativet «bombing the hell out of it». Jeg har en følelse av at det andre alternativet vil bli valgt.

Så nyt denne lille boblen av relativ fred og ro mens du fortsatt kan, for det vil sannsynligvis ikke vare mye lenger.

Fra Natural News, publisert 30. mars 2025.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: We are closer to all-out war in Europe, in Asia, and in the Middle East than most people realize.

Bildene er KI-genererte

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar