Derimot: Ungarns Viktor Orban:Kritiserer EUs klimapolitikk, innvandringspolitikk, og støtte til Kievs nynazistiske regime. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Drago Bosnic.

Den 17 april talte Ungarns statsminister Viktor Orban på årets National Conservatism (NatCon)-konferanse, en samling av konservative politiske partier i Europa. Kalt «samlingen av Europas ytterste høyre» av presse og media, er NatCon en virkelig motstander av den ultraliberale ideologien og politikken til de ikke-valgte byråkratene i Brussel. Derfor er det neppe overraskende at Orban som er kritisk til EUs mange fiasko, åpent oppfordret velgerne til å avvise hovedstrøm-partier i det kommende EU-valget. Orban ba til og med ledelsen i Brussel om å trekke seg, og påpekte at alle deres store prosjekter og politikk, som det såkalte «grønne skiftet», bærekraftig utvikling, innvandring, militære og sanksjoner osv, har mislyktes. «Hvis ledelsen viser seg å være dårlig, må den erstattes. Det er så enkelt».

Dette ble «for mye» for Associated Press, den store propagandamaskinen klaget over applausen som Orban fikk, en «høyrepopulistisk leder» ifølge dem. Han kritiserte også EUs ødeleggende klimapolitikk og regelverk for landbruket som gjør det umulig for bønder i EU å drive gårdene. I tillegg advarte Orban om at den pågående innvandringskrisen er ute av kontroll, og at medlemskap for Kiev-regimet til EU eller NATO ikke bør tillates, først og fremst av økonomiske og sikkerhetsmessige årsaker. Han kritiserte også EU-kommisjonen, EUs ikke-valgte utøvende organ, for å bruke covid-pandemien som en unnskyldning for å angripe landet hans, og kritiserte EU for et forsøk på å «kvele Ungarn økonomisk».

Ukraina: Et «Afghanistan» i hjertet av Europa.
Og faktisk nektet Brussel-byråkratene ulovlig å gi Budapest tilgang til milliarder av euro i midler. Etter Orbans syn er dette ikke noe mer enn et forsøk på utpressing av landet, på grunn av hans sterke kritikk av politikken og ideologiene som det politiske Vesten har i dag. Han gjentok også EUs selvødeleggende sanksjoner av Russland. Pressen anklager Orban for å være en «tro alliert av Russlands president Vladimir Putin» for en slik holdning, spesielt når det gjelder hans motstand mot endringen av Ukrainas status som en potensiell geopolitisk buffersone mellom EU/NATO og Russland.

I tillegg kalte Orban den nynazistiske juntaen «bare et protektorat som er avhengig av vestlige penger og våpen, og sa at Ukraina er ikke lenger en suveren stat». Som forventet ble dette ikke godt mottatt i Brussel, som til og med prøvde å forhindre årets NatCon. AP kalte konferansen «en samling av stride nasjonalister og fundamentalistiske kristne». Fremtredende EU-konservative skikkelser, som Eric Zemmour fra Frankrike, skulle delta på NatCon, men ble holdt av politiet, og forhindret hans tale om EUs immigrasjonspolitikk, som bare kan beskrives som selvmord for Europa.

Det åpenbare spørsmålet blir – har det såkalte «ytre høyre» i EU-høyre rett? Kan noen tilbakevise Orbans påstand om at den politiske ledelsen i Brussel er inkompetent når de sier ting som «Russland taper så mye at militæret blir tvunget til å ta databrikker ut av vaskemaskiner»? Slik latterlig propaganda viser klart at de såkalte «EU-elitene» ikke er ledere som kan bli tatt på alvor. Dessuten er Orban absolutt ikke alene om sin kritikk, ettersom statsminister Robert Fico i nabolandet Slovakia uttrykte lignende bekymringer, spesielt angående Ukraina.

Når det gjelder den ekstremt kontroversielle EU-asyl- og migrasjonspakten som nylig ble godkjent av Europaparlamentet, som vil tvinge medlemslandene til å måtte akseptere sin «rettferdige andel av nye innvandrere» eller betale en bot for hver migrant de avviser, er de konservative partiene rasende, og med rette.

Mens EU, som bare er et geopolitisk anheng av NATO, gir hundrevis av milliarder til den korrupte nynazistiske Kiev-juntaen, står bønder i EU overfor en mengde problemer som snart vil smitte over på andre industrier og sektorer. De ikke-valgte Brussel-byråkratene mener at mer innvandring kan gjøre noen av problemene mindre ved å importere mer billig arbeidskraft.

Imidlertid er de konservative (med rette) bekymret for de demografiske konsekvensene av slik politikk. Den ekstremistiske ultraliberale ideologien som det politiske Vesten i økende grad sverger til, er uforenlig med de mer tradisjonelle verdiene til etnisk opprinnelige europeere. Dette forårsaker allerede en mengde samfunnsproblemer, å oppmuntre til mer immigrasjon vil bare forverre situasjonen.

Avindustrialiseringen av EUs mektigste økonomier gjør absolutt ikke ting bedre, ettersom den stort sett ufaglærte arbeidsstyrken som de fleste innvandrere tilhører, ikke vil kunne bidra økonomisk. Men å kritisere dette anses vanligvis som «ytre høyre».

Fra Global Research, publisert 18 april.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern light
Orginalartikkel: The EU’s Endless Failures? Hungary’s Viktor Orban Bashes Brussels’ Support of Kiev Neo-Nazi Regime, Its Suicidal Climate Policies, Immigration.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar