Derimot: Jens Stoltenberg: Hver gang Nato tøyer strikken skjer det ikke noe.Skal den tøyes helt til den ryker? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Russland er en formidabel militær motstander og det er det landet i verden med flest kjernefysiske våpen. De har aldri tidligere truet uten å følge opp truslene med handling. At vi ikke vet dette skyldes at vi ikke informeres av våre medier som ikke vil uroe befolkningen. I virkeligheten vil våre ledere og kontrollerte medier ikke holde befolkningen informert for at det ikke skal vokse frem motstand mot den krigseskaleringen som Nato nå driver frem.

Når Russlands president sier noe er det grunn til å høre etter enten en liker han eller ikke.

Nato har brutt alle sine røde linjer, den ene etter den andre. Nå gjenstår flystøtte og direkte militær innsats med Nato-soldater som i praksis vil være åpen krig mellom Russland m/allierte (SCO, verdens største medlemsorganisasjon utenom FN).

Og det er dette vi stevner mot med Jens Stoltenberg som styrmann på Nato-skuten. Naturligvis blir ikke befolkningen informert om det som skjer. Nylig ble Norge omgjort til et russisk atombombemål med 8 nye USA-baser under USAs jurisitdiksjon (USAs lovverk gjelder der). Store deler av befolkningen aner ikke hva våre ledere beslutter og konsekvensene av det.

Når Putin sier det vil få konsekvenser er det god grunn til å lytte, mens Jens Stoltenberg mener det er unødvendig. Slik opptrer fullstendig uansvarlige ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin har advart om «alvorlige konsekvenser».

Av Dave DeCamp.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg trakk bare på skuldrene av advarselen som kom fra den russiske presidenten Vladimir Putin om at NATO-landene nå tillater Ukraina å angripe russiske områder med vestlige våpen.

«Dette er jo ikke noe nytt … dette har skjedd i lang tid, hver gang NATO-allierte har forsynt Ukraina med støtte. President Putin prøver å true oss til ikke å gjøre det», sa Stoltenberg til reporterne under møtet med NATOs utenriksministre i Prague.

«En eskalering … vel, det er jo Russlands som har eskalert situasjonen ved å invadere et annet land». Stoltenbergs kommentar kom etter at USA og flere andre NATO-land nå har gitt Ukraina grønt lys for å angripe områder i Russland som ligger i nærheten av Kharkov med NATO-våpen. Dette betyr en markert eskalering av denne proxy-krigen. Det kan provosere Russland til alvorlig respons, til tross for at Stoltenberg bagatelliserer risikoen.

Putin advarer om at det kan føre til «alvorlige konsekvenser» for de NATO-land som nå har løftet på restriksjonene om Ukrainas bruk av våpen de får fra Vesten. Moskva har tidligere advart Storbritannia om at de vil svare Ukraina om de bruker britiske våpen mot russiske områder. De vil angripe britiske militære baser i Ukraina, og «lenger unna».

Russland har allerede økt sine operasjoner i Ukraina, som  svar på ukrainske angrep på deres områder. Men  Russland satte ikke i gang større angrep på ukrainsk infrastruktur før etter bombingen av Krim-broen i oktober 2022. Putin har også sagt at Russlands nye offensiv mot Kharkov er svar på Ukrainas angrep på Russlands Belgorod fylke, som grenser til Kharkov.

Han sier at hensikten med offensiven er å skape en «buffersone» for å hindre angrep mot Belgorod. I løpet av helgen har Russland satt i gang en større angrepsbølge mot ukrainsk infrastruktur. Dette kan være svare på den nyeste utviklingen fra NATO. På grunn av bombingen innførte  Ukraina nødstrøm-stans i mesteparten av landet på søndag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar