Derimot: Ungarn kritiske til ny NATO-støtte til UkrainaUngarn vil forhindre NATOs foreslåtte 5-års fond for Ukraina på 100 milliarder dollar – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Tyler Durden.

NATO-medlemmene har blitt enige om å begynne å planlegge militær støtte til Ukraina på langsiktig basis, som sikrer både en eskalering i krigen med Russland, og at krigen vil trekke ut i flere år fremover.

Onsdag kunngjorde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, at allierte har «enes om å gå videre med planlegging for en større NATO-rolle i koordinering av militær hjelp og trening.» Men det vil fortsatt være en kamp for få noen av medlemmene om bord.

Han sa også at Ukrainas regjering og militære styrker fortsatt har «pressende behov», og at «enhver forsinkelse i å gi støtte har konsekvenser på slagmarken».

«Vi må sikre pålitelig og forutsigbar hjelp til Ukraina på lang sikt, vi stoler mindre på frivillige bidrag og mer på NATO-forpliktelser, mindre på kortsiktige tilbud og mer på flerårige løfter», sa Stoltenberg. «Grunnen til at vi gjør dette er situasjonen på slagmarken i Ukraina. Den er alvorlig. Vi ser hvordan Russland avanserer, og vi ser hvordan de prøver å vinne krigen ved å bare hale den ut».

Stoltenbergs ord kommer dagen etter at han avduket planen for et femårig fond på 100 milliarder dollar for Ukraina, som han deretter presenterte for alliansens utenriksministre da de møttes onsdag. Det er ment å både tette gapet, etter at Bidens foreslåtte 60 milliarder dollar pakke har blitt hindret av republikanere i den amerikanske kongressen, og i fremtidig forventning om en mulig Trump-seier etter november.

Stoltenberg sa at en endelig avgjørelse om fondet på 100 milliarder dollar ville bli tatt på et toppmøte mellom NATOs medlemsland i juli; Det store hinderet vil imidlertid være å oppnå den nødvendige konsensus blant de 32 medlemmene.

Ungarn har allerede kunngjort sin «motstand mot å øke NATOs koordinerende rolle i våpenleveranser og trening av ukrainske styrker, og nekter å delta i planlegging, operasjoner eller finansiering», ifølge en uttalelse fra det Ungarske utenriksdepartementet.

Dermed står Brussel foran nok en kamp med sitt egensindige Ungarske medlemsland ledet av Viktor Orban, som gang på gang har sverget å avvise ethvert tiltak som kan bane en vei for en eskalering til en tredje verdenskrig med Russland.

Men Stoltenberg prøver allerede å roe Budapests frykt og bringe dem om bord. «Det vi diskuterer er ikke et NATO med stridende styrker i Ukraina. Vi diskuterer hvordan vi kan koordinere og levere støtte utenfra til Ukraina slik NATOs allierte gjør», sa Stoltenberg. «Og nå når vi starter planleggingen, er jeg sikker på at vi også kan ta opp bekymringene som Ungarn har reist, og finne en måte hvor vi kan bli enige».

Fra ZeroHedge, publisert 4 april 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel:Hungary Vows To Thwart NATO’s Proposed $100BN, 5-Year Fund For Ukraine.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar