Derimot: Ukrainske offiserer: Det er nå fare for militær kollaps. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Meldingene kommer nå stadig hurtigere om en kommende ukrainsk nederlag på slagmarken. Men i vestlige medier opptrer politikere og «militæreksperter» som om dette ikke er ferd med å skje. Årsaken er naturligvis at det skal bevilges mer penger til en tapt krig – til fordel for våpenindustrien med helt ødeleggende for den gjenværende befolkningen i Ukraina.

I USA er de fleste politikerne i Kongressen og Senatet sponset av våpenindustrien. Og da skal de ha tilbake sitt med renter. I Norge har vi også en stor våpenindustri som nå vokser voldsomt og en statsråd har måtte gå på grunn av spekulasjon med aksjer fra denne virksomheten.

Men de som har pengene har også makten slik at snakket om demokrati blir en vits i et slikt system, enten det er i øst eller vest hvis denne industrien gir privat fortjeneste og ikke er styrt av befolkningen. Politikerene gir inntrykk av det er de som bestemmer, det gir tillit hos velgerne, men i Norge har de overlatt til markedet å styre selv offentlig virksomhet (kraftindustrien).

Det betyr at aksjonærene til Kongsbergruppen sin økonomiske interesse er evig krig. Og det var det USAs regjering annonserte etter 9/11: Evig krig mot en terror som de sjøl stod bak. Med evig krig blir det evig fortjeneste helt til verden ødelegges for all evighet.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainske militæroffiserer sier at frontlinjene står i fare for å kollapse

I møte med nederlag på slagmarken truer ukrainske etterretningstjenestemenn med et nytt angrep på Kerch-broen.

av Dave DeCamp

Høytstående ukrainske militæroffiserer har fortalt POLITICO at frontlinjene i Ukraina står i fare for å kollapse og at det ikke finnes noen våpen Vesten kan gi for å hjelpe situasjonen.

Offiserene, som tjenestegjorde under tidligere øverstkommanderende Valery Zaluzhny, sa at ukrainske linjer kan kollapse uansett hvor Russland bestemmer seg for å fokusere sin offensiv. Russiske styrker har oppnådd jevn fremgang i det østlige Ukraina helt siden de tok Donetsk-byen Avdiivka.

«Det er ingenting som kan hjelpe Ukraina nå fordi det ikke er noen seriøse teknologier som kan kompensere Ukraina for den store massen av tropper Russland sannsynligvis vil kaste mot oss. Vi har ikke disse teknologiene, og Vesten har dem ikke like godt i tilstrekkelig antall, sa en av offiserene.
En annen offiser sa at vestlige våpen raskt blir ineffektive når Russland lærer å motarbeide dem. «Våpensystemer blir overflødige veldig raskt fordi de raskt blir motarbeidet av russerne. For eksempel brukte vi Storm Shadow og SCALP kryssermissiler [levert av Storbritannia og Frankrike] med suksess – men bare for en kort stund. Russerne studerer alltid. De gir oss ikke en ny sjanse. Og de lykkes med dette, sa offiseren.

Ettersom Ukraina har tapt på slagmarken, har dets etterretningstjenester økt angrepene inne i Russland, som risikerer en betydelig eskalering siden Russland ser på dem som NATO-støttede operasjoner. Tjenestemenn i Ukrainas militære etterretningsbyrå, kjent som GUR, truet i kommentarer til The Guardian med at de planlegger et nytt angrep på Kerch-broen, som forbinder Krim med det russiske fastlandet og har blitt angrepet av Ukraina to ganger tidligere.

«Vi vil gjøre det i første halvdel av 2024,» sa en GUR-tjenestemann, med henvisning til et angrep på Kerch-broen. GUR er sterkt støttet av CIA, som har finansiert og trent ukrainske etterretningsbyråer siden det USA-støttede kuppet i Kiev i 2014. Ifølge en rapport fra The Washington Post brukte det andre angrepet på Kerch-broen sjødroner som ble spesielt utviklet som del av en topphemmelig operasjon som involverte CIA og andre vestlige etterretningstjenester.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar