Derimot: Tysklands utenriksminister bekrefter: Store interne problemer i Nato.

Derimot.no

derimot.no:

Vi har tidligere i en rekke artikler fortalt at verden er i endring og at den skjer svært fort. Dette bekreftes av den tyske utenriksministeren i referatet som er gjengitt under. Tyrkia som er Natos nest største medlemsstat og som er svært viktig geografisk plassert for alliansen, går ofte åpent ut mot alliansens, dvs. USAs politikk.

Vi skal ikke komme inn på alle årsakene til dette, det er mange, men det har også med USAs forsøk på militærkupp i 2015 som mislykkedes. Tyrkias regjering betaler tilbake dette forsøket nå med politiske renter.

Uttalelsene fra utenriksminister Baerbock (Die Grünen) forteller om en meget dyp splittelse i Nato og at denne forsterker seg. En organisasjon kan ikke leve svært lenge med en slik fundamental uoverensstemmelse. Enten må Tyrkia ut eller så sprekker hele alliansen.

Det er den faktiske situasjonen i dag og Baerbock sine uttalelser bekrefter dette og understreker det. Når en av alliansens viktigste medlemmer står avbildet med den definerte fiendens leder og med hendene sammen som i en form for vennskapsgest, da vet vi at Nato har problemer. Baerbock skjønner dette og det gjør de fleste oppegående.

Knut Lindtner

Redaktør

Erdogans bilde med Putin blir ansett som «utfordring» for NATO

Ankaras medlemskap i alliansen gjør bildet av de tyrkiske og russiske lederne «uforståelig», hevdet Tysklands utenriksminister

Erdogans bilde med Putin ble beskrives som «utfordring» for NATO

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock har stemplet et nylig felles bilde av Vladimir Putin med Recep Tayyip Erdogan som en utfordring for NATO. Bildet er tatt under et møte mellom de russiske og tyrkiske lederne i Iran.

(Omtale av møtet her, red.)

Bildet viser de tre presidentene, med verten Ebrahim Raisi i midten, som holder hender og smiler. I et intervju med Bild publisert på lørdag, bemerket Baerbock at dette bildet er «mer enn uforståelig» for henne, «spesielt sett fra et NATO-medlems synspunkt.»

Mens Tyrkia er en del av alliansen, har de avveket fra andre medlemsland ved å velge en nøytral holdning i Ukraina-konflikten. NATO som helhet anser offisielt Russland som en trussel.

«Det faktum at den tyrkiske presidenten er på dette bildet er en utfordring, for å si det mildt,» sa hun.

Etter hennes mening beviser bildet betydningen av å stå sammen «med sine partnere med felles verdier» som «ikke bare tror på de internasjonale reglene, men kjemper for dem.»

«Fordi det er andre aktører som ikke støtter våre verdier, og oppstår det tvil slår de seg også sammen,» forklarte hun.

De tresidige forhandlingene i den iranske hovedstaden ble holdt tidligere denne uken som en del av den såkalte Astana-fredsprosessen, som ble satt i gang av Moskva, Teheran og Ankara i 2017 med sikte på å få til en fredelig løsning på konflikten i Syria. Putin hadde også bilaterale samtaler med hver av sine kolleger. Situasjonen i Ukraina var på agendaen for begge møtene.

I mellomtiden spilte Tyrkia, sammen med FN, rollen som megler når det gjelder avtalen mellom Russland og Ukraina for å fjerne blokkeringen av korneksport fra ukrainske Svartehavshavner. 

Avtalen, kalt av FNs generalsekretær Antonio Guterres som «et fyrtårn av håp, muligheter og lettelse», ble signert fredag ​​i Istanbul, i nærvær av Erdogan.

https://www.rt.com/russia/559510-erdogan-photo-germany-putin/

Forsidebilde: Monika Simeonova

3 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 3 ganger.

Post Views: 19

Les artikkelen direkte på derimot.no