Derimot: Tysk forfatter i ny bok:Gerhard Wisnewski: «Ingen atombombe i Hiroshima»

Derimot.no

derimot.no:

Av COMPACT-TV

Gerhard Wisnewski slipper en bombe – i dobbelt forstand: Ødeleggelsen av Hiroshima i august 1945 ble ikke forårsaket av en atombombe, forklarer han i sin nye årbok „Verheimlicht – Vertuscht – Vergessen 2024“. COMPACTS sjefredaktør Jürgen Elsässer stiller kritiske spørsmål. Les mer om årboken her.

Det virker som en ganske drøy påstand: Bomben som amerikanerne slapp over Hiroshima i 1945, hadde ikke større effekt enn andre bomber. Det kunne ikke påvises noe høyanriket uran-235 i nedfallet, og i Nagasaki fantes det ingen spor av plutonium. Gerhard Wisnewski hevder i sin nye årbok „Verheimlicht – Vertuscht – Vergessen 2024“ at amerikanerne faktisk bare bløffet, og at det aldri ble sluppet noen atombombe over Hiroshima.

Aleksander P. de Seversky, cirka 1914.

En skandaløs påstand? Wisnewski presenterer i hvert fall interessante argumenter til støtte for sin tese og siterer blant annet øyenvitnet Alexander P. de Seversky. Om denne piloten og ingeniøren, som var av russisk avstamning, skriver han i „Verheimlicht – Vertuscht – Vergessen 2024“ :

«Under den andre verdenskrig kjempet han på amerikanernes side, og etter krigen deltok han i avhørene av den tidligere sjefen for det tyske luftvåpenet, Hermann Göring. Dessuten var Seversky ekspert på bombekrig. Etter krigen skrev han en bestselger om dette temaet, som hadde et opplag på 5 millioner, og som fikk betydning for USAs militære strategi. Seversky var altså en respektert ekspert, som hadde meget solide kunnskaper om fysikk, materialer, luftfart og altså også bomber.»

Kort tid etter bombingen så den russisk-amerikanske militæreksperten ødeleggelsene med egne øyne og ble forundret over det han da observerte: «I Hiroshima ble han virkelig overrasket over det han så: I motsetning til det inntrykket han hadde fått av bilder eller i mediene om en umiddelbar ødeleggelse av denne japanske byen, kunne han ikke fra luften se noe som skilte seg fra de 66 utbrente bysentrene som tidligere hadde blitt angrepet av B-29 bombefly (James K. Libbey: ‘Alexander P. de Seversky and the Quest for Air Power’, Washington D.C. 2013)», skriver Wisnewski i sin årbok.

Og videre:

«I Hiroshima og Osaka, for eksempel, kunne man se like store områder på tre kvadratkilometer med rosafarget aske, som hadde blitt dannet ved forbrenning av hovedsakelig trekonstruksjoner blandet med murstein, takstein og rustet metall. Enkelte betong- og stålkonstruksjoner skilte seg ut, men fra et annet perspektiv kunne man se at det var en samling moderne, fleretasjes bygninger i sentrum av byen, som fortsatt stod oppreist.»

Men det var flere ting som ikke stemte. Hovedbestanddelen i en atombombe, høyanriket uran-235, kunne ikke påvises – selv om bomben «skal ha inneholdt ca. 50 kg av stoffet» (Michael Palmer: «Hiroshima revisited», 2020). Det lokale nedfallets sammensetning tydet da også på at «det ikke skyldtes sprengning av en U-235 bombe, men spredning av reaktoravfall.»

Og hva med de mange menneskene som ble rammet av såkalt strålesyke etter bombingen? Med blemmer og brannsår, nekroser, kvalme, oppkast, håravfall, DNA-skader, kreft og død!

Om dette skriver Wisnewski i „Verheimlicht – Vertuscht – Vergessen 2024“: «Ja – men de sykehusansatte som Seversky snakket med, hadde ikke observert noen stråleskader! Og dette har antageligvis ingen fortalt deg: Alle disse symptomene oppstår også ved bruk av andre stridsmidler, som for eksempel sennepsgass. Spesielt forbrenninger, nekrose og avløsning av huden, som man kan se på mange bilder fra Hiroshima og Nagasaki.»

I diskusjonen med Jürgen Elsässer presenterer Wisnewski ytterligere argumenter for sin tese. Du kan se samtalen i videoen ovenfor.

Oversetters kommentar: For mer informasjon om dette emnet vil jeg anbefale bloggposten How to Fake the Atomic Bombs – by Sasha Latypova (substack.com), hvor det også er lenket til Michael Palmers nettside. Der kan Michael Palmers bok «Hiroshima revisited» lastes ned gratis.

Oversatt av Rune G.

Forsidebilde: Wikipedia

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar