Derimot: Temperaturen synker og isfjellene nærmer seg. Passasjerene koser seg i fluktstolene på Titanic. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

USAs presidentvalg: Omorganisering av fluktstolene på Titanic. «Skipet synker, det vet alle»

Av Richard C. Cook

Global Research, 12. mars 2024

Det amerikanske presidentvalget i 2024 øker en viss spenning i visse kretser.

Bevitn hvordan den kjølige opptredenen til 81 år gamle president Joe Biden på State of the Union-talen 6. mars 2024, med Kamala Harris som dukker opp hvert 15. sekund eller så for å lede Kongressmedlemmene i febrilsk applaus.

Budskapet? President Joe Biden «vil ikke bøye seg.» Nancy Pelosi kalte forestillingen «en mesterklasse». Andre kalte det enda et eksempel på «Dark Brandon».

I mellomtiden heier tidligere president Donald Trump på Israel i deres angrep på palestinerne, mens hans «miserable» tuter og roper fra publikumsgropen og Merrick Garland samler opp enda flere «opprørere» fra 6. januar som skal kastes bak lås og slå. I mellomtiden anstrenger Fani Willis og Jack Smith seg frenetisk for å gi Trump hans «dag i retten». I mellomtiden lurer Høyesterett i bakgrunnen etter en 9-0-avgjørelse for å gi Trump tilgang til stemmeseddelen.

Robert F. Kennedy, Jr., hevder at han vil utgjøre en forskjell, fordi han tilbyr velgerne et «valg». Kennedy sier: » Ingen flere åpne grenser. Ingen flere medisinske nedstengninger. Ikke mer gjeld. Ikke mer av Dypstatens ulovlige overvåkning av amerikanske statsborgere. Ingen flere dekkoperasjoner. Ingen flere kriger i utlandet. Høres bra ut, men kan han i det hele tatt komme inn på nok delstaters stemmesedler til å konkurrere, særlig med et smalhansbudsjett som har blitt utarmet av utlegg til sikkerhet etter at Secretary of Homeland Security, Mayorkas, nektet ham Secret Service-beskyttelse? Kennedy fremmedgjorde også mange potensielle tilhengere da han har ikke tok stand for en rettferdig fred i Gaza-krisen.

Ikke ment som en fornærmelse, men det er lenge siden Cornel West sa noe slagkraftig.

Til slutt roper Jill Stein , den Grønne, ut krigsmaskinen med sin ensomme stemme som for åtte år siden ennå var sterk nok til å få en smak av vreden til Hillary Clinton, som hevdet at Jill var enda en av Putins allestedsnærværende hemmelige agenter.

Så er det den mystiske «Ingen merkelapper»-kandidaten, nok et forsøk fra noen få intetsigende pengesekker på å snike en «spoiler» inn på scenen.

Og hvor, åh hvor, er oberst Douglas MacGregor?

Selvfølgelig vil nesten halvparten av velgerne ikke engang gidde å stemme. Og ærlig talt, hvorfor skulle de det?

Skipet synker – det vet alle.

I mellomtiden presser Neocons ubarmhjertig på for tredje verdenskrig mot a) «Putin» b) Xi og/eller c) BRICS, Iran, motstandsaksen og alle andre som «ikke vil bøye seg». Og vi har ikke engang berørt spørsmålet om hva president Joe Bidens millioner av illegale egentlig er her for? Så spørsmålet mitt er, hvordan skal fluktstolene ordnes på dekket til Titanic morgenen etter valgdagen?

Forutsatt at det blir en valgdag.

Jeg skal prøve å gi et kort svar på spørsmålet om hva som egentlig foregår her.

La oss starte med det åpenbare faktum at på toppen av det vestlige samfunnet – i spiret av imperiets elite – sitter et lite antall veldig rike mennesker som ser ut til å bli rikere og rikere for hver eneste vending historien tar. Disse menneskene har under sin kontroll et finanssystem som drives ved å låne ut penger til bedrifter og folk – og sette dem i mer og mer gjeld.

De gjør dette ved å låne ut penger de ikke har til rentesatser som før ble kalt «åger» ; og noen ganger fortsatt er det, som i tilfellet med 22,75 % APR-kredittkortrenter. De skaper disse pengene «ut av løse luften» gjennom et privilegium kalt «fractional reserve banking» [en form for bankvirksomhet der banken bare beholder en liten del (en fraksjon, brøkdel) av innskuddene den sitter på som reserve i form av kontanter; resten blir investert eller lånt ut til låntakere mot renter og renters renter, mrk.].

Det har lenge vært kjent at den samlede effekten av åger er å gradvis suge alle tilgjengelige penger i omløp inn til finansmennenes egne hender.

Når samfunnet der de bor går konkurs, til tross for innbyggernes beste innsats for å overleve ved å klatre på inntektsstigen, går pengeutlånerne til krig og tar over andre nasjoner og suger alle deres tilgjengelige penger inn til sine egne bankkontoer.

Menneskene som ble guddommelig inspirert til å skape den jødisk-kristne religionen forstod alt dette, og det er grunnen til at både Det gamle og Det nye testamentet forbød åger .

Mange har trodd at det var grunnen til at Jesus drev pengevekslerne fra tempelet, en hendelse Bibelen antyder var dråpen for prestene og fariseerne som hadde falt fra sin egen eldgamle tro. Den islamske religionen fordømmer også åger.

Dette er grunnen til at middelalderkirken forbød åger, og skapte et av de mest lykkelige og velstående samfunn som er registrert under høymiddelalderen. Det er grunnen til at Shakespeare skrev: «Verken en låner eller en utlåner være,»  og til at USAs største vismann, Benjamin Franklin, skrev: «Det er bedre å gå sulten til sengs enn å våkne med gjeld.»

Det var derfor Abraham Lincoln satte dollaren i omløp under borgerkrigen i stedet for å låne fra bankene i New York og London. Det var grunnen til at hundrevis av amerikanske bedrifter og samfunn skapte scrip-valuta gjennom hele 1800-tallet, og begynte å gjøre det igjen under Den store depresjonen. [Company Scrip er en form for valuta som selskaper brukte til å lønne sine ansatte. Ofte kunne man bare bruke valutaen i selskapets egne butikker, eller til å kjøpe varer bare fra selskapet selv. Interimbevis(?), mrk.]

Det er også grunnen til at noen få hardføre sjeler i dag har opprettet Bitcoin, eller handler gjennom byttehandelsammenslutninger, eller har bedrevet forskjellige eksperimenter i lokal valuta. Det er grunnen til at alle andre som ønsker å beskytte seg selv eller sine familier vil komme seg ut av gjelden så snart som mulig, selv om mange andre holder seg til et skinn av velstand ved å spille på systemet – ofte til skade for andre medlemmer av samfunnet.

Blant de mest rovgriske spillerne er gribbekapitalistene som tar opp millioner i kortsiktige lån til å foreta lånefinansierte oppkjøp («leveraged buyouts»), der de sparker de fleste av de ansatte og stripper ned en bedrifts eiendeler, for så å beseire virksomheten med gjelden som senker hele skuta. Like ille er bedriftsstyrene som låner penger til tilbakekjøp av egne aksjer («stock buyback» for å redusere tallet på utestående aksjer, og slik øke verdien av hver aksje, mrk.) for å berike seg selv, sine hedgefondpartnere og de øverste bedriftslederne. Dette er hva våpenprodusentene gjør med Kongressbevilgningene som angivelig skal skape amerikanske arbeidsplasser og hjelpe Ukraina.

Det er også et faktum at enhver bedrift som prøver å overleve, gjør sitt beste for å unngå gjeld. Faktisk er nedbetaling av gjeld en viktig årsak til at bedrifter øker prisene – dvs. inflasjon.

Konkurs er åpenbart en sikkerhetsventil mot total samfunnskollaps, men med mange begrensninger og fallgruver.

Regjeringer på alle nivåer er også på vei mot ågersystemet, med konkurs, eller mislighold, et potensielt mareritt. «Gjeldsbetjening» er en alltid tilstedeværende skattebelastning for hele befolkningen.

Ågerbankvirksomhet eksisterte ikke [i USA, mrk.] under den voksende velstanden i kolonitidens Amerika, men begynte å slå rot med Bank of North America i 1780, fulgt opp gjennom årene av USAs første og andre bank og det nasjonale banksystemet som startet i 1863, med den siste spikeren slått inn i grunnlovens kiste da Federal Reserve System [Sentralbanksystemet, mrk.] ble opprettet i 1913. Med Federal Reserve triumferte ågersystemet. Slik natt følger dag, fulgte over et århundre med verdenskrig som fortsatt pågår.

Kapitalisme og krig går hånd i hånd.

Det er systemet med åger som i de siste århundrene har åpnet dørene til endeløs krig, organisert kriminalitet, utnyttelse, forurensning, folkemord, pandemier, terrorisme, avhengighet, depresjoner, fattigdom, undergraving og andre sykdommer som korrumperer verden i dag. I motsetning til påstanden til World Economic Forum og Club of Rome, begge milliardærers private diskusjonsarenaer, er ikke feilen (at der er) for mange «ubrukelige spisere». Feilen er snarere pengene disse milliardærene skummer gjennom fractional reserve banking til renters rente (compound interest).

De Grønne er det eneste politiske partiet med en monetær reformplanke som ville endret ågersystemet. Men dette vekker vel ikke mye oppmerksomhet?

Det hele er så distraherende at bare få mennesker legger merke til fallende temperaturer, mørket som senker seg og isfjellene som samler seg i havet.

Men valgdagen, 5. november 2024, er rett rundt hjørnet. Titanic har satt i gang sin avtale med skjebnen. På tide at folk finner seg et komfortabelt sete på skipets dekk.

Eller ikke, alt ettersom.

» Enhver menneskelig virksomhet må tjene livet, må søke å berike eksistensen på jorden, for ikke at mennesket skal bli en slave der han søker å etablere sitt herredømme!» Bô Yin Râ (Joseph Anton Schneiderfranken, 1876-1943), Oversettelse av Posthumus Projects Amsterdam, 2014.

*

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på VT Foreign Policy .

Utvalgt bilde er fra VFFP

Oversatt av Monica Sortland

Litt begrepsforklaring fra oversetter:

«fractional reserve banking»  er en form for bankvirksomhet der banken bare beholder en liten del (en fraksjon, brøkdel) av innskuddene den sitter på som reserver i form av kontanter; resten blir investert eller lånt ut til låntakere mot renter og renters renter.

Company Scrip er en form for valuta som selskaper brukte til å lønne sine ansatte. Ofte kunne man bare bruke valutaen i selskapets egne butikker, eller til å kjøpe varer bare fra selskapet selv. «Interimbevis»(?)

Hedgefond er, ifølge Skaug og Aagenæs (2010) et ”verdipapirfond som investerer i ulike aktivaklasser i henhold til ulike strategier for risikospredning” 

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar