Derimot: Sykehus skadet i Kiev: Russland kritiserer usanne påstander. Det var ukrainsk missil som traff sykehuset. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Sykehus skadet i Kiev: Russland kritiserer usanne påstander. Det var ukrainsk missil som traff sykehuset. – Derimot

derimot.no:

Av RT

Skaden i Kiev skyldtes feil i det ukrainske luftforsvaret, ikke et russisk missilangrep, har forsvarsdepartementet i Moskva sagt.

Påstander fra ukrainske tjenestemenn om at Russland bevisst angrep sivile mål i Kiev på mandag er «absolutt usanne», har forsvarsdepartementet i Moskva uttalt.

Den ukrainske hovedstaden ble rystet av en rekke kraftige eksplosjoner tidligere på dagen, ifølge en rekke videoer publisert av lokale medier. Sivile på bakken ble angivelig skadet.

Den ukrainske lederen Vladimir Zelensky har anklaget Moskva for bevisst å ha målrettet et fremtredende barnesykehus, og hevdet at «det er umulig at Russland ikke vet hvor rakettene deres flyr og må svare fullt ut for sine forbrytelser».

Ukrainas innenriksminister Igor Klimenko har stemplet Russland som «en nasjon av terrorister og avskum» og legger til at minst syv mennesker ble drept i hovedstaden.

Det russiske militæret bekreftet å ha avfyrt en bølge med langdistanseraketter mandag, men understreket at det var rettet mot militærfabrikker og flyplasser i Ukraina.

«Påstander fra representanter for Kiev-regimet som påstår et angivelig bevisst russisk angrep på sivile steder er absolutt ikke sanne,» heter det i uttalelsen.

«Mange bilder og videoer fra Kiev bekrefter ugjendrivelig ødeleggelse av et ukrainsk luftvernmissil, som ble avfyrt fra en utskytningsrampe plassert inne i byen,» het det.

Russland skal ha brukt hypersoniske Kinzhal-missiler avfyrt fra fly i bølgen av missiler mot ukrainske militære mål. Høytstående ukrainske tjenestemenn har hevdet at våpnene er sårbare for avskjæring av Patriot-missilsystemer. I forrige uke sa en senior luftforsvarssjef at ingen Kinzhal hadde kommet gjennom det amerikanskproduserte luftvernskjoldet så langt, til tross for at Moskva skjøt over 20 av dem.

«Alle Kinzhal-missilene som ble skutt mot den ukrainske hovedstaden siden utplasseringen av Patriot-systemene, ble vellykket stoppet. Ikke et eneste ballistisk missil siden mai 2023 nådde målet i hovedstaden, sa oberst Sergey Yaryomenko, sjef for den 96. luftforsvarsbrigaden, til Ukrinform-nyheten.

Moskva har tidligere sagt at Kiev overdriver sine avskjæringstall. Ukrainerne hevder å ha skutt ned flere Kinzhals enn russiske styrker faktisk har utplassert, ifølge høytstående russiske militære tjenestemenn.


Tillegg: X-poster som viser ukrainske «friendly fire» mot sykehuset.


Fra RT, publisert 08. juli 2024.
Oversatt av Southern Comfort fra engelsk.
Originalartikkel: ‘Untrue’: Russia slams Ukrainian claim of attack on civilian targets

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar