Derimot: Stoltenberg bekrefter:NATO-missiler ble brukt i angrepet på Russlands Svartehavsflåte – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av NewsVoice’ redaksjon.

Ukraina har brukt NATO-missiler til å angripe russiske krigsskip i Svartehavet. Dette innrømmet NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag, og la til at den USA-ledede militærblokken anser området for å være av «stor strategisk betydning».

Tidligere denne måneden angrep ukrainske styrker et russisk marineskip utenfor kysten av Krim ved hjelp av flere droner. Lignende hendelser har funnet sted flere ganger i løpet av konflikten, og Kievs største lykkede angrep så langt var skipet Moskva, det tidligere flaggskipet til den russiske Svartehavsflåten, som sank 14 april 2022. Cruiseroboter har blitt brukt i noen av angrepene, og noen militæreksperter spekulerer i at britiske Storm Shadow-roboter kan ha blitt brukt.

På en pressekonferanse torsdag sa Stoltenberg at: «en av de store seirene som Ukraina har oppnådd er faktisk å kunne presse tilbake den russiske Svartehavsflåten og å ødelegge mange andre skip», og sikre en «åpen korridor fra Odessa helt til Bosporos». Han bemerket at:»noen av missilene, noen av systemene som har vært så avgjørende for å åpne denne korridoren, har selvfølgelig blitt levert av NATO-allierte».

Jens Stoltenbergs sitat 14 mars hentet fra NATOs nettsider: «En av de store seirene som Ukraina har oppnådd er faktisk å kunne drive den russiske Svartehavsflåten tilbake, og å ødelegge mange andre krigsskip, og også da sikre den åpne korridoren fra Odessa og helt til Bosporos. Vi arbeider også tett med NATO-allierte som kyststatene Romania, Bulgaria og Tyrkia, og dette viser styrken, dyktigheten, kompetansen til de ukrainske væpnede styrkene, men også viktigheten av levering av avanserte våpen fra NATO-allierte. Så noen av missilene, noen av systemene som har vært så kritiske for å åpne denne korridoren, er selvfølgelig levert av NATO-allierte».

Kommentarene hans kommer mens Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, onsdag advarte om at situasjonen har nådd et punkt, hvor høytstående amerikanske tjenestemenn sier at Vesten må hjelpe ukrainerne med å «angripe langt inne på Krimhalvøya». Med andre ord, sa han, «USAs direkte involvering i konflikten er offisielt anerkjent».

Anatoly Antonov bemerket at direkte deltakelse av Ukrainas vestlige støttespillere i konflikten, ville ha de «mest uforutsigbare konsekvensene» for verden. Ambassadøren svarte på en kommentar fra CIA-direktør William Burns under en høring i Senatets utvalgte etterretningskomité mandag. Burns hevdet at ytterligere finansiering ville tillate Ukraina å gjennomføre flere «angrep dypt inn på Krimhalvøya», fortsette å angripe Russlands Svartehavsflåte, og til slutt «ta tilbake det offensive initiativet».

Mandag kunngjorde også sjefen for Ukrainas militære etterretning (GUR), Kirill Budanov, at Kievs siste angrep på halvøya baner vei for en «større militær operasjon på Krim».

Fra NewsVoice, publisert 14 mars 2024.
Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Stoltenberg bekräftar: NATO-missiler användes i attacken mot Rysslands Svartahavsflotta.

Kommentar av oversetter:
Selvfølgelig er det NATO-missiler som har vært brukt i angrepene på Russlands svartehavsflåte, missiler som ikke ukrainske styrker har kunnet bruke, eksperter fra NATO må ha vært med. Dermed er og har NATO vært direkte involvert i angrep på Russland. Angrep langt inne på Krim annonserer CIA-direktøren åpent, det blir angrep med NATO-missiler.

Macron har sagt at «Russland må ikke vinne krigen», og nå rapporteres det at franske styrker forberedes for å kunne gå inn som bakkestyrker i Ukraina. En krig mellom NATO og Russland blir hundre prosent Washington DC’ og vasall NATO-landenes ansvar. Det er USA/NATO som fører en angrepskrig mot Russland med deres NATO-bevæpnede og utrustede Kiev-hær.

Russlands militære innsats har helt fra intervensjonen startet, vært et forsvar av Donbas-regionens og Krims befolkninger. Og etter at befolkningene i lovlige valg har stemt for å bli en del av Russland og bli russere, har Russlands militære innsats vært et forsvar av Russisk territorium. NATOs seneste utspill er ikke annet enn ytterligere krigserklæringer.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar