Derimot: Splittelse i den «grønne leiren»? Greta går med arabisk sjal på klimamøte.

Derimot.no

derimot.no:

«Persona non Greta» – Er Greta Thunberg ferdig som klimaførebilete på grunn av «antisemittisme»?

Konflikten mellom Israel og Hamas ser ut til å vere eit glimrande høve for eliten å splitte befolkninga, i og med at same kva side ein vel, risikerer ein alvorlege sanksjonar, fordømming, kansellering og vald. No meiner tyske aviser at Greta Thunberg er ferdig som klimaførebilete, visstnok på grunn av antisemittisme. Klimarørsla og miljøpartiet har teke avstand frå den svenske, autistiske jenta, og overskrifter i tyske media har titlar som «Myten Greta Thunberg er over» og «Persona non Greta». Det siste er eit ordspel på det latinske persona non grata, som tydar «uønskt person».

Innlegget er hentet fra Saksyndig

(Sjå òg «Kan ein blekksprutbamse føre til kansellering av Greta Thunberg?», publisert 22.oktober 2023.)

Tilbake i oktober la Thunberg ut eit bilete på X (Twitter) der ho uttrykkjer støtte for Gaza og palestinarane. På det opphavlege biletet var det òg med ein blekksprutbamse, som hennar fiendar tolka som antisemittisme fordi blekkspruten på nazistiske propagandaplakatar tilbake på 1930-talet ofte vart brukt for å illustrere korleis jødane tok over verda. Blekksprutbamsen vart etterpå redigert vekk.

No er klimajenta i hardt vêr igjen. iNyheter skriv:

«I helgen dukket Greta Thunberg (20) opp på en klimademonstrasjon med rundt 85.000 deltakere i Amsterdam. Den svenske aktivisten gikk inn på scenen iført et arabisk sjal (keffieh) og sang ‘Ingen klimarettferdighet på okkupert land’.

Hun introduserte også den palestinske aktivisten Sara Rachdan. Rachdan er kjent for å ‘støtte terrorisme’, ‘trivialisere Holocaust’ og ‘hylle terrorister’, skriver den tyske avisa Bild

Formannen i det tyske miljøpartiet Dei grøne, 29 år gamle Ricarda Lang, meiner at Thunberg misbruker klimarørsla til å «ta et standpunkt for den ene siden av Israel-Palestina-konflikten». Ho meiner ytringane til Thunberg er «deprimerande», «uanstendige» og, naturlegvis, «antisemittiske». Formannen i det jødiske sentralrådet i Tyskland, Josef Schuster, oppfordrar den tyske avdelinga av Fridays for future til å skifte namn for å ta avstand frå Thunberg. Til avisa Die Welt seier han at Fridays for Future Tyskland bør vurdere om dei ønskjer å segle under same flagg som ho. Sjølve organisasjonen Fridays for Future skriv at Thunberg ikkje representerer dei, dei er uavhengige.

Etter å ha blitt hylla som ei heltinne i fleire år på grunn av klimaaktivismen sin, har Greta Thunberg no tydelegvis trakka den mektige khazar-jødiske eliten på tærne ved å velje «feil» side i ein konflikt som har gått føre seg i fleire tiår. Å kritisere israelsk terror mot sivilbefolkninga er i deira auge det same som jødehat, og alle som held med Palestina bør difor forvente å bli støytt ut i kulden. Denne splittinga er nøyaktig det eliten ønskjer å oppnå.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar