Derimot: Ungarn foreslo våpenhvile med Russland.Fredsforhandlinger avvist av Ukrainas Zelensky. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Ungarn foreslo våpenhvile med Russland.Fredsforhandlinger avvist av Ukrainas Zelensky. – Derimot

derimot.no:

At vår Nato-politiske skjødehund, Jonas Gahr Støre, lederen for den selverklærte fredsnasjonen Norge, skulle gjøre noe slikt er utenkelig. Å ta noe fredsinitiativ for å stoppe Ukrainakrigen kan ikke «fredsnasjonen» gjøre uten godkjenning fra sin Master som driver krigen.

Men Ungarns leder gjør det til stor bestyrtelse fra en rekke krigshissere i vest. Og her finner en av grunnene til ar den ungarske lederen har stor støtte i befolkningen, mens vår norske ikke har det. Han opptrer som en leder og ikke som en funksjonær underlagt USA eller EU.

At Zelenski avviser forslaget var ikke uventet for han er ingen leder for sitt folk. Han er USAs nikkedukke i Ukraina, en leder uten fullmakter (valgperioden er forbi) og som snart vil bli skiftet ut. Det er ingen i dagnes ukrainske ledelse som kan erstatte han for alle er tilsmusset av den forferdelige krig som kunne vært unngått og som har tatt livet av en stor del av den unge, mannlige befolkningen i landet.

Knut Lindtner
Redaktør

Ungarns Orban besøker Ukraina, foreslår at Zelensky vurderer en våpenhvile

En ukrainsk tjenestemann sa at Zelensky avviste forslaget

av Dave DeCamp

Ungarns statsminister Viktor Orban avla sitt første krigsbesøk i Ukraina tirsdag og foreslo Ukrainas president Volodymyr Zelensky at han skulle gå med på en våpenhvile med Russland.

Zelenskys såkalte «fredsformel», som han har presset på som en måte å avslutte krigen på, krever en fullstendig russisk tilbaketrekning fra Ukraina før forhandlinger i det hele tatt kan skje, en ikke-starter for samtaler med Moskva. Orban sa at han fortalte Zelensky at han burde vurdere å gå med på en våpenhvile først.

«Jeg ba presidenten tenke på om vi kunne snu rekkefølgen, og fremskynde fredssamtalene, med å inngå en våpenhvile først,» sa Orban på en felles pressekonferanse med den ukrainske lederen. «En våpenhvile knyttet til en frist ville gi en sjanse til å fremskynde fredssamtalene. Jeg utforsket denne muligheten sammen med presidenten, og jeg er takknemlig for hans ærlige svar og forhandlinger.»

Ihor Zhovkva, nestlederen for Ukrainas presidentfunksjonær, sa senere at Zelensky avfeide Orbans forslag. «Ukrainas president lyttet til ham, men som svar uttalte han Ukrainas posisjon – klar, forståelig og velkjent,» sa Zhovkva ifølge The Kyiv Independent.

Mens Ungarn er NATO-medlem, har Orban vært en av de mest fremtredende europeiske kritikerne av proxy-krigen i Ukraina. Han har gjentatte ganger forsinket EUs hjelpepakker til Ukraina og mildnet noen sanksjoner mot Russland. Orban tillater heller ikke at hans lands territorium brukes til å overføre våpen til Ukraina.

Siden februar 2022 har Orban konsekvent oppfordret til fredssamtaler og en våpenhvile i Ukraina, noe som har satt ham i strid med USA og andre NATO-land. USA har frarådet fredssamtaler gjennom hele krigen, inkludert i mars og april 2022, da en faktisk fredsavtale lå på bordet.

Forsidebilde: Alessandro De Bellis

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar