Derimot: Skap et problem. Tilby en løsning.

Derimot.no

derimot.no:

Pfizer har nettopp kjøpt et selskap som tilbyr kreftterapi. Så kan de tjene på å behandle de mange krefttilfellene som deres covid-vaksine forårsaker.

Av Dr. William Makis.

CNBC kunngjorde nettopp: «Pfizers administrerende direktør sier at de vil levere Seagens kreftterapi i en skala som ikke er sett før, med en avtale på 43 milliarder dollar».

Seagen er en «ledende utvikler» av medisin kalt antistoff-medikamentkonjugater, eller ADC, som er utviklet for å drepe kreftceller og skåne friske celler. ADC-er bruker antistoffer for å levere molekylære legemidler direkte til en svulst, noe som kan redusere bivirkninger og gi større effekt, ifølge Seagens nettsted.

Fortjenestepotensialet.

Seagen vil forsterke Pfizers kreftbehandlings-portefølje, og bringe med seg fire godkjente kreftbehandlinger med et samlet salg på nesten 2 milliarder dollar i 2022. Seagens toppselger Adcetris, som behandler kreft i lymfesystemet, håvet inn 839 millioner dollar i salg i fjor. Pfizer la til at Seagen kunne bidra med mer enn 10 milliarder dollar i risikojustert salg innen 2030, «med potensial for betydelig vekst» utover det året.

Avtalen kommer mens Pfizer forbereder seg på en nedgang i covid-vaksine salg i år. Det vil hjelpe Pfizer med å skjerpe fokuset på onkologi (Onkologi er en medisinsk underspesialitet som dreier seg om studier og behandling av kreft, red.), et felt selskapet tror vil være bransjens største vekstmarked. Pfizers onkologi-seksjon fikk 12,1 milliarder dollar i omsetning i fjor. Selskapet har 24 godkjente behandlinger.

Pfizer-sjef Bourla understreket under intervjuet at kreftens innvirkning når langt utover pasientene selv: «Ikke bare pasientene, men også ektemann eller kone, datter eller sønn».

Kommentar fra oversetter:

Dette ser ut som et forsøk fra Pfizer på å monopolisere markedet på det de oppfatter som de mest lønnsomme nye kreftbehandlingene i fremtiden. Med dette oppkjøpet vil Pfizer eie 5 av de 13 FDA-godkjente ADC-ene med mange flere i sikte.

Pfizers fokus ser ut til å være på leukemi og lymfome kreftformer, som «tilfeldigvis» skyter i været hos covid-vaksinerte, samt brystkreft og livmorhalskreft, som også har økt siden covid-vaksineringen startet.

Ettersom jeg har blitt mer kynisk i løpet av de siste tre årene, ville det ikke overraske meg i det minste å høre at Pfizer har posisjonert seg perfekt for å tjene på kreften som den første mRNA-vaksinen forårsaket.

Interessant nok forventer Pfizers administrerende direktør Bourla at praktisk talt alle vil bli påvirket av kreft fremover, og hvis du ikke er en av tre personer som er direkte diagnostisert med kreft, vil du være et familiemedlem til en kreftpasient.

Fra Global Research, publisert 15 mars 2023. Skrevet av Dr. William Makis, lege og spesialist innen radiologi, onkologi og immunologi.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Pfizer Just Bought a Cancer Treatment Company for $43 Billion. Create the Problem, Offer a Solution.

Forsidebilde: Neil Thomas

Les artikkelen direkte på derimot.no