Derimot: Skal opposisjonen kunne finansieres fra utlandet?Er demonstrasjonene i Georgia et forsøk på destabilisering av landet? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

I Georgia har det i lang tid vært kraftige politiske uroligheter, med store demonstrasjoner i hovedstaden Tbilisi.

Tilsynelatende er det innføringen av en ny lov, som skal beskytte landet mot skadelig innflytelse fra fremmede makter, som er årsaken til dette.

Motstanderne av loven omtaler den som «Russerloven», noe som automatisk gir negative assosiasjoner. Men loven er av en type som også USA, Norge og mange andre land allerede har. Så hvorfor fremstiller også norske medier dette som en trussel mot sivilsamfunnet i Georgia?

Gjest i denne episoden er Andrea Gaarder, som havnet midt oppe i en gedigen demonstrasjon til støtte for loven.

De politiske urolighetene skyldes noe langt mer dyptgripende enn motstand mot en ny lov. At USA og EU finansierer og oppmuntrer demonstrantene gjennom georgiske NGOer, er et underkommunisert faktum. De samme vestlige kreftene som sto bak roserevolusjonen i Georgia i 2003, oransjerevolusjonen i Ukraina i 2004 og Maidan-kuppet i 2014, gjør nå alt for å fremprovosere en ny politisk omveltning.

Det egentlige målet er å få Georgia over på USAs, NATOs og EUs side, mot Russland. Ukraina er allerede ofret, skal Georgia bli en ny front i Vestens krig mot Russland?

Forsidebilde: Max Kukurudziak

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar