Derimot: Russland er nå verdens sterkeste militærmakt. Missilsystemene deres har fullstendig forandret den militære maktbalansen. – Derimot

derimot.no:

En svært viktig faktor i global maktbalanse er et lands militære kapasitet. Russland har over flere år utviklet våpensystemer som Vesten verken har tilsvarende teknologi for, eller effektive forsvarsmekanismer mot. I artikkelen nedenfor utdypes dette. Det som er påfallende, er at dette forholdet – hvor Russland på det avgjørende området missilteknologi er fullstendig overlegent i forhold til Vesten – overhodet ikke er tema for diskusjon i vår del av verden.

Jeg tror at årsaken til dette er at en erkjennelse av situasjonen er for smertefull til at mange ledere i vest orker å ta den innover seg. Det vil åpne en avgrunn i bevisstheten til mange, en avgrunn som vil fylles med skrekk – fordi den Nato-tryggheten vi har lullet oss inn i ikke lenger eksisterer. Vi står uten rustning i en verden der ikke vesten lenger er herrefolk og vi må begynne å orientere oss om vår plass på nytt.

Men virkeligheten, uansett hvor skremmende den er, vil måtte erkjennes før eller siden. Det er forutsetningen for å kunne orientere seg og for å kunne bevege seg i verden.

Knut Lindtner
Redaktør

«Oreshnik»-missilsystemet: Moskvas uovertrufne hypersoniske evner. Implikasjoner av Russlands «ikke-atomavskrekking»

Sammen med hastigheten og manøvrerbarheten gjør dette det til det kraftigste konvensjonelle våpenet som noen gang er utviklet

Av Drago Bosnic

Global Research, 29. desember 2024

Etter at det russiske militærets Strategic Missile Forces (RVSN) brukte det siste «Oreshnik»-missilet i Dnepropetrovsk 21. november , ble verden sjokkert, med nyheter som spenner fra «verdens ende»-skremsel til latterliggjøring.

Noen store tyske medier tydde til sistnevnte, med Julian Röpcke ( bedre kjent som Jihadi Julian ), en av de mer fremtredende «militære ekspertene» ved Bild, en tysk tabloidavis, og sa at missilet «sannsynligvis ikke hadde noen eksplosiv ladning og forårsaket ikke noe vesentlig skade».

Röpckes reportasje, publisert 23. november , sier at oppskytingen var «en propaganda- og politisk handling snarere enn en militær», ettersom det «verken var en atomladning eller eksplosiver inni» . Den tyske skribenten insisterer på «det er grunnen til at skaden var så ubetydelig».

Som mange analytikere allerede har antydet (inkludert meg selv, både i fjor og i april ), mener Röpcke også at missilet mest sannsynlig er basert på RS-26 «Rubezh» (selv om dette ennå ikke er bekreftet). Imidlertid trodde han feilaktig at «Oreshnik» ikke inneholdt eksplosiver eller et stridshode og ville ha blitt utstyrt med en erstatning av samme størrelse og vekt for å simulere utseendet til et atomstridshode.

I følge Sputnik FYI (ennå ikke bekreftet av pålitelige vestlige kilder):

Selv om dette stemmer for vanlige missiltester, var utskytingen av «Oreshnik» noe helt annet. RVSN brukte nemlig 36 avanserte kinetiske penetratorer til å treffe sterkt befestede mål, inkludert de dypt under jorden. Dermed er det helt klart at Röpckes praktisk talt umiddelbare ignorering av «Oreshniks» evner var en mildt sagt uforsiktig feilberegning.

President Vladimir Putin uttalte selv at missilet i praksis er ustoppelig, men også dette ble møtt med ignorering og til og med latterliggjøring. Av en eller annen uforklarlig grunn ser verken den vanlige propagandamaskinen eller dens sjefer i det politiske Vestens ledelse ut til å være i stand til å lære av sine feil. For når president Putin sier noe, bør det tas på alvor . For eksempel, tilbake i 2004 , bare to år etter at USA kunngjorde sin ensidige tilbaketrekning fra ABM-traktaten (anti-ballistiske missiler), lovet han offentlig at Russland ville gjenoppta utviklingen av hypersoniske våpen startet under den (første) kalde krigen. Men ingen lyttet, da NATO var overbevist om at den eurasiske giganten var «ferdig» (ingenting kunne vært lenger unna sannheten ).

Bare to år etter den talen innførte Moskva «Iskander-M»-missilsystemet, sammen med dets 9M723 hypersoniske missil . Siden den gang har det russiske militæret skaffet seg minst et dusin typer av slike våpen, noe som resulterte i en fordel målt i flere tiår. Tilbake i 2019 argumenterte jeg for at Kreml var minst 20 år foran sine NATO-motstandere, inkludert USA. Dette viste seg ikke bare å være sant, men det kan til og med hevdes at «Oreshnik» sørget for at denne fordelen vokste ytterligere. Nå, mye i motsetning til Röpcke, ser det ut til at det tyske militæret forstår hvor utklasset det er , spesielt av slike våpen. Röpckes egen avis, Bild, er nemlig uenig i hans tidligere omtalte rapport om «Oreshnik». Nå beklaget avisen at Russland plasserte ut missilet i Hviterussland .

Ifølge reportasjen viste et nylig lekket internt dokument at det føderale utenrikskontoret (AA) advarte om at «Tyskland ikke er tilstrekkelig beskyttet mot denne dødelige faren» . Interessant nok hevder dokumentet også at «den nåværende beskyttelsen gitt av ‘Patriot’-systemer ikke er tilstrekkelig» og at «den føderale regjeringen nå ønsker å lukke gapet». Reportasjen påpeker også at avskjæringsraten er grusom, og at det ekstremt overhypede amerikanskproduserte ABM/SAM-systemet (overflate-til-luft-missil) vil «basere sin ytelse på ren flaks» når det gjelder å avskjære russiske missiler (spesielt noe sånt som «Oreshnik»). Bild la også til at Berlin ville kjøpe det israelske ABM-systemet «Arrow» for å «hjelpe til med å styrke Tysklands forsvar mot nye typer missiler».

 Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) avskjærere blir utskutt under en vellykket avskjæringstest.

Det er ganske interessant at tyskerne åpent sa at «Patriot» ikke effektivt kan avskjære hypersoniske våpen. I nesten tre år har Kiev-regimet nemlig sagt at styrkene deres regelmessig «skyter ned» russiske hypersoniske missiler . Jeg har hevdet flere ganger at slike påstander praktisk talt garantert ikke er noe annet enn krigspropaganda . Enkelt sagt stemmer tallene bak alt dette bare ikke. Dette faktum støttes av andre verdenskjente eksperter, inkludert senior militæroffiserer. Pensjonert gruppekaptein Uttam Kumar Devnath fra det indiske luftvåpenet uttalte nylig at «Russlands ‘Oreshnik’ missilsystem er utenfor avskjæringsevnen til vestlige forsvarssystemer som ‘Patriot’ og THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)».

Utskytning fra et amerikansk Patriot-missilbatteri under en øvelse ved Fort Bliss, Texas. (Kreditt: US Army / Sgt. Ian Vega-Cerezo)

«Oreshnik», beskrevet som et hypersonisk, mellomdistanse ballistisk missil (IRBM), hevdes å reise med hastigheter som overstiger mach 10, noe som gjør det, ifølge Devnath, «for raskt for radarmålretting ». Denne hastigheten, kombinert med dens manøvrerbarhet, gjør den angivelig ugjennomtrengelig for avskjæring av gjeldende vestlige rakettforsvarsteknologier,» rapporterte Indian Defence Research Wing, siterte gruppekaptein Devnath og la til : «Oreshniks hastighet og evne til å endre banen er sitert. som hovedårsaker til at systemer som «Patriot», designet for å motvirke ballistiske trusler, ikke ville kunne avskjære den effektivt. Devnath fremhevet missilets design, og antydet at det utnytter stealth-teknologier og hypersoniske flyveprinsipper for å unngå deteksjon og avlytting.»

President Putin har allerede offentlig oppfordret NATO til å velge et hvilket som helst mål , distribuere sine mye omtalte SAM/ABM-systemer for å forsvare det og lovet at det russiske militæret ville nøytralisere det uansett . Slik selvtillit tjener som et bevis på Moskvas uovertrufne hypersoniske evner . Det er klart at det politiske Vesten aldri ville godta et slikt forslag, som sier mye om sannhetsgehalten til påstandene om at rakettforsvar fra NATO visstnok «skyter ned» russiske hypersoniske våpen til venstre og høyre. Det skal også bemerkes at den vanligvis oppgitte hastigheten på Mach 10 for «Oreshnik» er ganske misvisende, ettersom missilet den var basert på, nemlig RS-26 «Rubezh», faktisk kan fly med hastigheter på hvor som helst mellom Mach 20 og Mach 25 (7-8,5 km/s eller 25 000-30 000 km/t).

«Oreshnik» er ikke bare en stor ressurs for Russland, men også for hele den multipolare verden, ettersom den tilbyr en enorm fordel i ikke-kjernefysisk strategisk avskrekking . Selv om det har kjernefysisk kapasitet , er «Oreshnik» bevæpnet med en konvensjonell MIRV/MaRV/HGV-nyttelast sammensatt av 36 avanserte kinetiske penetratorer (seks i hvert av de seks stridshodene).

Sammen med hastigheten og manøvrerbarheten gjør dette det til det kraftigste konvensjonelle våpenet som noen gang er utviklet . Denne kombinasjonen er det som gjør hypersoniske våpen i praksis umulig å spore og avskjære . For i motsetning til tradisjonelle ballistiske missiler som flyr i en forutsigbar bane, manøvrerer hypersoniske våpen, noe som gjør avskjæringen basert på beregninger av ballistiske datamaskiner helt ubrukelig og ugyldig .


https://www.globalresearch.ca/germany-whining-defenseless-oreshnik/5875944

Forsidebilde: KI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar