Derimot: Russland advarer USA:Vi vil svare på Krim-angrepet. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Russland advarer USA:Vi vil svare på Krim-angrepet. – Derimot

derimot.no:

USA er en åpenbar deltager i krigen mot Russland slik dette angrepet viser. Siden de ikke kan vinne krigen militært brukes nå rein terrorvirksomhet mot sivilbefolkningen for å skape en «politisk situasjon» som gir befolkningen i vesten og ikke minst i Ukraina inntrykk av at det går bra.

Situasjonen til Nato er at alliansen står foran en avgrunn

Jeg tror det er for seint for Vesten og jeg tror at å lenge Putin har politisk støtte i befolkningen kan han nøkternt ballansere svarene på slike provokasjoner ut fra hva som er mest hensiktsmessig for Russland. Slike angrep bekrefter bare at Vesten/Ukraina er desperate og ikke kan svare effektivt militært lenger av ulike grunner.

Faren for atomkrig er nå overhengende som følge av USA/Ukrainas provokasjoner. Det er Russlands tilbakeholdenhet som fortsatt bidrar til å dempe faren for en helt ødeleggende atomkrig.

Vi lever i en svært farlig tid, og de gamle tigrene, Nato/USA, sin dødskamp utløser voldsomme politiske og militære krampetrekninger slik terrorangrepet på Krim viser. Norges tilslutning til Nato og USA 12 baser i Norge kan bli skjebnesvangre for landet vårt. Den norske regjeringen følger USA på denne hasardiøse kursen uten å nøle eller uten synlige motforestillinger.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland advarer USA. «Det vil komme gjengjeldelses-tiltak» etter det dødelige angrepet på Krim.

Kreml sier at USA nå så absolutt er blitt part i konflikten.

Av Kyle Anzalone.

Som svar på det dødelige angrepet på Krim-halvøya som drepte fire og skadet mer enn 100, sier den russiske utenriksministeren at Washington nå så absolutt er blitt part i krigen. Moskva vil «ganske sikkert» hevne seg.  Kreml sier at det ble brukt amerikanske missiler i angrepet.

På mandag innkalte den russiske utenriksministeren USAs ambassadør for å uttrykke sitt raseri etter søndagens angrep på Krim. Kreml påstår at det ble brukt amerikanske ATACMS-missiler.

Washington skaffet Kiev etterretning, slik at de kunne koordinere angrepet, og en USA-drone opererte i nærheten av Sevastopol da overfallet på sivile mål skjedde. 

Kreml sier at fem ATACMS-missiler var involvert i angrepet. Den russiske forsvarsministeren rapporterte at fire av disse ble skutt ned, den femte eksploderte på sivilt område.

Russland kaller missilangrepet et «terrorist»-angrep på «en av de viktigste ortodokse helligdagene, den hellige tre-enighetsdagen». Den russiske forsvarsministeren rapporterte at disse ATACMS-missilene var klasebomber. Slike bomber inneholder en slags del-ammunisjon, og er ment å være et anti-personell-våpen som sprer små bomber over et stort område. 

USA har forbudt eksport av de fleste klase-våpnene fordi disse «småbombene» kan være dødelige for sivilbefolkningen. Men president Biden ser nå ut til å ha brutt denne loven når han sender slike våpen til Ukraina.

I fjor publiserte den ukrainske forsvarsministeren en video der han truer russiske sivile som ferierer på Krim. Videoen viser folk som flykter fra eksplosjoner og sier til russiske sivile: «Vi advarte dere i fjor sommer om å holde dere vekk fra Krim».»

Krimhalvøya ble annektert av Moskva i 2014. Men Kiev og Washington holder fast på at Kreml må levere Krim tilbake til Ukraina når krigen er over. Den russiske president Putin har kommet med tilbud om våpenhvile til Kiev. Han sier at Ukraina må anerkjenne Russlands krav på regionen.

Russland opplevde nok et alvorlig angrep på søndag. I Russlands sørlige Dagestan-republikk ble minst 19 mennesker rett og 25 såret i et koordinert angrep på flere hellige steder, som synagoger og kirker. Det er ingen som foreløpig har påtatt seg ansvaret for disse angrepene. Nyhetsbyråene rapporterer att angrepene kom fra «tilhengere av en internasjonal terrorist-organisasjon».

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar