Derimot: Russiske ledere tror Zelensky vil bli skiftet ut.USA vil fjerne han når han ikke lenger kan brukes. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Russiske pressekonferanser skal vi alltid være oppmerksomme på. For her kommer det politiske vurderinger og kommentarer som gir oss innblikk i hvordan verden oppfattes med deres briller på. Og som den kinesiske gamle generalen Sun Zu hevder i boka «krigskunst» er det like viktig å kjenne sin motstander som å kjenne seg selv.

Mitt inntrykk er at vi i vesten hverken kjenner oss selv eller motparten. Det er oppskriften på å tape kriger, ifølge Sun Zu. Vi i vesten er så gjennomsyret av vår egen propaganda at selv de som står bak den tror på den. Men propaganda og virkelighet er to forskjellige ting. Det første er ment å skape illusjoner. Det siste dreier seg alltid om realiteter, harde realiteter slik kriger er.

Driver en politikk basert på ønsketenkning vil en før eller siden slå hodet i veggen. Det er et som nå skjer med USA/Nato i Ukraina. Zelensky er en figur som USA har brukt til sine politiske formål. Når russerne anser dette som en politisk mulighet er det en vurdering med deres briller på. Men er den urealistisk? Kjenner de oss bedre enn vi sjøl gjør?

I så fall er vi dømt til å tape ifølge Sun Zu.

Knut Lindtner
Redaktør

Vesten vil fjerne Zelensky – mener Kreml.

Med en gang den ukrainske lederen har tjent sitt formål må han gå – har Moskva sagt.

USA og deres allierte vil tolerere Ukrainas leder Volodymyr Zelensky så lenge han har tjent sitt formål. Da vil han bli fjernet sa Kremls pressesekretær Dmitry Peskov på torsdag.

President Putins talsmann ga et intervju med Izvestia i forbindelse med St.Petersburgs International Economic Forum (SPIEF), der det kom nylige bemerkninger fra presidenten om Zelenskys sannsynlige skjebne.

«Det er åpenbart at Zelensky vil bli fjernet»,sa Peskov. «Det er helt klart. Når han setter ned mobiliserings-alderen vil det føre til en bølge av negative følelser i det ukrainaske samfunnet».

Peskovs kommentar kom som en avklaring på kunngjøringer Putin kom med på onsdag, under møtet han hadde med lederne for de internasjonale nyhetsbyråene. Putin innlegg varte i mer enn tre timer. Et punkt den russiske presidenten hadde merket seg var at USA har presset Ukraina til å mobilisere stadig yngre menn. Ifølge Putin har Washington allerede tvunget Kiev til å senke vernepliktsalderen fra 27 til 25 år, og så til 20 år og videre til 18 år.

Dmitry Peskov

«Denne loven er blitt vedtatt, og visse skritt er blitt tatt», forklarte Putin.

«Vi er nå kommet til juni 2024. Å gjennomføre dette vil ta ett år. Zelensky vil bli tålt fram til neste vår, iallfall til begynnelsen av neste år.  Når dette er gjort, vil Vesten si ‘goodbye’».

Ukraina mister nå rundt 50 000 mann hver måned. Og de er bare i stand til å mobilisere 30 000 for å erstatte tapet. Så Kiev blir sittende igjen med et uløselig problem, la Putin til.

Vesten har allerede «noen få kandidater» som er klare til å bli president i Ukraina, ifølge den russiske presidenten. Putin har også sagt at Zelensky egentlig har gjennomført et kupp når han har  forlenget sin presidentperiode etter 20. mai, da hans periode gikk ute etter loven.

Zelensky argumenterer med at ukrainske lover forbyr valg i nødssituasjoner. Så han må bli sittende i embetet til det er slutt på konflikten med Russland. Men den ukrainske grunnloven inneholder ikke noe slikt unntak. Den slår fast at det er lederen for parlamentet som skal overta makten i slike tilfeller.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar