Derimot: Putin og Biden skal tale. Den kommende uken blir viktig i krigen.

Derimot.no
Derimot: Putin og Biden skal tale. Den kommende uken blir viktig i krigen.

derimot.no:

Putin og Biden skal tale.

En avgjørende uke for Russland og Ukraina

Av Larry Johnson

Larry Johnson er X-CIA-analytker

Ta en god titt på dette kartet. Fra Kherson i sør til Yanshulivka i nord er det en avstand på omtrent 1000 miles. Det tilsvarer avstanden fra Washington, DC til Fort Lauderdale, Florida. Eller, for å si det i europeiske termer, det tilsvarer omtrent avstanden mellom Paris, Frankrike og Warszawa, Polen. Poenget mitt er enkelt – dette er et svært territorium å dekke i en bakkekrig og krever at både Ukraina og Russland takler problemet med hvor de skal utplassere sine respektive tropper, artilleri og stridsvogner.

Et av de store problemene Ukraina sliter med å løse, er at dens eksisterende stridsvognstyrke har blitt kraftig degradert, noe som er grunnen til at den ukrainske presidenten Zelensky og general Zalushny ber om hundrevis av erstatnings-stridsvogner fra Vesten. Ukraina sliter også med å håndtere sin nedslitte troppestyrke og tvangsrekrutterer vernepliktige så unge som 16 og så gamle som 60. Ukraina står overfor problemet med å bestemme hvor de skal utplassere sine gjenværende styrker i tilstrekkelig styrke til å stanse en russisk offensiv.

Russland, derimot, har ingen slike begrensninger. Russiske fabrikker fortsetter å skaffe nye stridsvogner for å erstatte de tapte i kamp, og har utvidet sin vervede styrke ved å innkalle reserver. Russland har en annen fordel som de har utnyttet med stor effekt. De er i stand til å trene sine styrker i Russland på sikre steder og utstyre dem med ferdighetene som er nødvendige for å kjempe effektivt på slagmarken. Ukraina kan ikke det. Erstatningene landet har hentet må sendes til NATO-land for trening fordi ukrainske militærbaser i Vest-Ukraina er sårbare for russiske missilangrep.

Krigen i Ukraina er ikke begrenset til steppene i Øst-Ukraina. Den utspilles ut som et globalt drama som setter Russland opp mot USA og Europa. Den kommende uken vil det bli noe veldig bisarre og potensielt viktige politisk utspill. Vladimir Putin skal etter planen tale på tirsdag men en forventer at han vil kunngjøre et utvidet forhold til Hviterussland og erkjenne at Russland er i krig med NATO. Putin kan trekke en rød linje som advarer NATO om at hvis den sender mer sofistikerte våpen til Ukraina, vil Russland handle for å beskytte seg selv.

Samme dag vil Joe Biden dukke opp i Warszawa for å holde en tale som ikke vil endre Ukrainas desperate situasjon, og som sannsynligvis vil forsterke russisk besluttsomhet om å få seier på slagmarken i stedet for ved forhandlingsbordet. Biden forventes å bønnfalle det russiske folket om å kvitte seg med Putin. Jeg er sikker på at det (ikke!) vil gi stor respons hos det russiske folket. Bidens tale vil ikke dempe den økende angsten blant NATO-allierte. Det visuelle alene til en skrøpelig, dement Biden, vil virke sammen med bildet av en rolig, men bestemt Putin.

Frem til dette punktet har den vestlige strategien, under amerikansk ledelse, inkludert å bakvaske alt russisk og forsøke å straffe det russiske folk økonomisk. Det er en mulighet for at Biden vil slå an en mer forsonende tone i sin tale overfor det russiske folket og prøve å endre fortellingen om at hans er en krig mot tyrannen Putin, ikke folket i Russland. Hvis han gjør det, vil det utløse alarmklokker i Ukraina. Zelensky og de som står bak han kan tolke dette som en tidlig indikator på at USA forbereder seg på å kaste dem hvis situasjonen på slagmarken forverres for Ukraina.

Hvis du ikke har sett Alexander Mercouris eller Brian Berletics siste videocast om disse problemene, anbefaler jeg dem til deg.

Forsidebilde: Alexandre Pellaes

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

22 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 22 ganger.

Post Views: 36

Les artikkelen direkte på derimot.no