Derimot: Polens president:Vi må få atomvåpen for å stanse Russland. – Derimot
derimot.no:
Nederlaget Nato/USA står overfor i Ukraina får politiske ledere i Nato-området til å fremme det ene forslaget etter det andre, stadig villere og mer ansvarsløst. De ser ikke ut til å lære noe av det som har skjedd de siste to årene med sanksjoner og våpenoverføringer til Ukraina for å svekke Russland.
Realitetene er at Russland er styrket økonomisk, politisk og militært, mens vesten er tilsvarende svekket. Nå kommer det forslag om mer av det samme – som ikke virker men som er en fare for hele Europas fremtid. Noen er villige til å ofre eget land og egen befolkning for å stanse Russland.
For å skape et våpenkappløp må en ha en fiende. Med en tenkt fiende kan en også få egen befolkning til å gjøre store økonomiske og sosiale ofre. Russland er ideell som fiende i mer enn 100 år. Men ser en på hvem som har drevet kriger de siste 100 årene er det ikke Russland, Iran eller Kina, men USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Russland har hatt 4 store invasjoner fra vest siden Napoleon prøvde seg og har ofret svært mange mennesker i forsvar av sitt land.
At landet har et behov for militær sikkerhet langs sine grenser er åpenbart. Når vesten ikke vil gi slike garantier, men ruster opp nabostatene og skylder på Russiske trusler, da snur de virkeligheten på hodet. Men for rustningsindustrien er dette manna fra himmelen.
At noen polske ledere ikke har lært av sin historie fører til denne typen ønsketenkning: Vi ofrer Polen for å hjelpe USA som vil stoppe Russland i Ukraina!
Knut Lindtner
Redaktør
Den polske presidenten sier at landet hans er villige til å være vertskap for NATOs atomvåpen.
Av Kyle Anzalone.
Den polske lederen sier at Warszawa er villige til å være vertskap for atomvåpen fra NATO-land, som svar på at Russland flytter strategiske våpen til Belarus. Den polske statsministeren Donald Tusk kaller forslaget «kolossalt», (absolutely massive). I et intervju med Fact, har den polske presidenten Andrzej Duda uttrykt at han er villig til å tillate NATOs atomvåpen i landet.
«Jeg må innrømme at da jeg ble spurt om dette svarte jeg at det er vi klare for. Nylig har Russland omplassert sine atomvåpen til Belarus», sa han.
«Dersom våre allierte bestemmer seg for å utplassere atomvåpen i vårt land for å sikre NATOs østre flanke, så er vi klare for det».
Han fortsatte med å si at han er villig til å ha noen, med ikke allmenn tilgang til atomvåpen, dersom disse blir flyttet til polsk område.
«Vi har ikke tradisjon for det. Det har aldri vært, om jeg ikke husker feil, en komplett tilgang til slike våpen i Polen»,. Han fortsetter: «Vi kan jo diskutere å løsne på noe av motstanden mot dette på vårt område. Men jeg vil være forsiktig å gi totalt tilgang til slike våpen her».
Den polske statsministeren er tydeligvis skremt av lederens bemerkninger.
«Jeg kan også tenke med et mulig initiativ for dette. Men først og fremst – er det polske folket forberedt på å være ansvarlig for dette. Det må jeg vite helt sikkert – om vi ønsker dette», forklarer statsministeren. «Ideen er jo helt enorm, vil jeg si, og svært alvorlig. Jeg vil gjerne hva det er som har fått presidenten til ¨komme med en slik uttalelse».
Den polske utenriksministeren er også kritisk til Dudas forslag. Han sier: «Dette vil være en alvorlig beslutning. Alle sider av dette må vi diskutere, først og fremst i Ministerrådet. Så langt har det ikke vært noen diskusjon om dette i Ministerrådet».
Tidligere har laverestående polske tjenestemenn sett på det å flytte NATOs atomvåpen østover som svært provoserende for Russland. Spesielt fordi Polen allerede har et AEGIS Ashore rakettforsvarssystem. Disse er ment å være luftvern, siden AEGIS er i stand til å skyte ned Tomahawk-raketter med atomstridshoder.
Kreml sier at tilstedeværelsen av AEGIS-systemer i Polen, sammen med tilsvarende batterier i Romania, er en strategisk trussel mot Moskva. Talsmannen for den russiske regjeringen sier at Kreml vil svare på det dersom NATO går videre med Dudas forslag.
«Vårt militære vil naturligvis analysere situasjonen dersom slike planer blir gjennomført. Og i så fall vil vi gjøre alt som er nødvendig, ta alle nødvendige skritt, for å garantere vår sikkerhet», forklarer Dmitry Peskov.
Det er tre NATO-medlemmer som har atom-arsenal, USA, Storbritannia og Frankrike. I tillegg har USA lagre med strategiske våpen i Belgia, Tyskland, Italia, Nederland og Tyrkia. De har sverget på å bruke disse bombene for å forsvare en lang liste med allierte under Washington «atom-paraply».
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
https://libertarianinstitute.org/news/polish-president-says-country-is-willing-to-host-nato-nukes