SS-symboler på uniformen gjør seg ikke for givere i Vest-Europa. Bandera-folkene i Ukraina kler seg om.

Derimot.no

derimot.no:

Det er ikke alltid at symboler representerer faktiske forhold. En kan pynte seg med ulike klær, men hvis den som går med dem er den samme – da er det ingen virkelig endring, bare en tilsynelatende. Det er tydelig at noen har hvisket folk fra Azov-regimentet noen ord i øret om at det ikke gjør seg med SS-symboler på uniformen hvis de skal ha støtte fra uopplyste folk i Vest-Europa.

Men reklamen sier jo at klær skaper folk. Kanskje det tross alt er rett – i det minste på overflaten. Og i Norge er vi ikke i posisjon til å gjøre noe reelle erfaringer med disse folkene, vi treffer dem ikke og får heller ikke sett dem i aksjon, så da går sikkert fasade-endringen bra.

Knut Lindtner
Redaktør

Banderittene skifter emblem

Etter råd fra de britiske PR-tjenestene har Azov-regimentet nettopp skiftet merke. De har kastet ulvekroken (Wolfsangel) fra SS Das Reich Division til fordel for tre sverd plassert i en trefork.

Treforken var emblemet til den ukrainske nasjonalrepublikken som løsrev seg fra det russiske imperiet etter den bolsjevikiske revolusjonen i 1917. Den ble aldri anerkjent av Moskva og tok slutt i 1920. Dette emblemet ble overtatt av Ukraina i 1996.

https://www.voltairenet.org/article217136.html

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 11

Les artikkelen direkte på derimot.no