Derimot: Pensjonert polsk general: De ukrainske tapene kan telles i millioner. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Jeg vet ikke hvor store de ukrainske tapene er, men her leveres tapsoppgaver fra ulike kilder som er så langt fra hverandre at noe må være oppspinn. Nåe en pensjonert polsk general nå kommer med dramatiske anslag som faktisk ligger skyhøyt over både russiske anslag og ikke minst de ukrainske er det faktisk grunn å ta det på alvor.

Riktignok er han upresis når han sier «i millioner». Det betyr at han ikke har oversikt, men bruker sin egen erfaring og skjønn uten nøyaktige tall. Men det er to forhold som jeg mener tilsier at vi skal ta han alvorlig. For det første tilhører han en vennligsinnet nasjon til Ukraina, nesten en alliert. Dessuten er han pensjonert så han slipper å ta hensyn til hverken de væpnete styrkene i Polen eller på egen karriere.

I tillegg kommer det forhold at fra Polen har det meldt seg mange frivillige og en stor del har kommet hjem fra slagmarken i likposer eller som lemlestete.

At han forslår storstilt opprustning i vest er bare en bekreftelse på at han er er lojal til det «vestlige propaganda- narrativet», men realistisk. Det er det mange i vest og i Norge som ikke er. De befinner seg fortsatt i drømmeland.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainas  tap «er på millioner» – sier pensjonert polsk general.

Kiev har ikke ressurser eller mannskap til å fortsette kampen mot Russland, sier Rajmund Andrzejczak.

Ukrainas tap i konflikten med Russland kan telles «i millioner» påstår  tidligere sjef for Polens generalstab, Rajmund Andrzejczak. Kiev «taper krigen» og har ikke ressursene som trengs for å opprettholde kampene mot Moskva, legger han til.

Rajmund Tomasz Andrzejczak er en polsk general, tjente som sjef for generalstaben til de polske væpnede styrker i 2018–2023. Wikipedia (engelsk)

I et intervju med Polsat kringkaster på mandag, beskrev den pensjonerte generalen Ukrainas situasjon på slagmarken som «svært dramatisk», og insisterer på at «det finnes ingen mirakler i krig». Den Ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskys avgjørelse om å bytte ut sin topp-general Valery Zaluzhny med Aleksandr Syrsky var et feilgrep.

Han vil bety en betydelig forandring som Kievs nye øverstkommanderende, legger Andrzejczak til. Ifølge den pensjonerte generalen lider Ukraina av mangel på både utstyr og mannskap.
_______________________________________________________________
«De mangler mer enn 10 millioner. Jeg antar at tapene kan telles i millioner, ikke hundretusener. Det finnes ikke ressurser i dette landet, det er ingen igjen til å kjempe».
_______________________________________________________________

«Ukrainerne taper denne krigen», slår Andrzejczak fast. Han antyder overfor mediene at Kiev nå går tom for anti-luftskyts-missiler til å forsvare seg mot russiske angrep. De samme advarslene har kommet fra flere vestlige ledere i de siste ukene.

Andrzejczak  ber om  økning i vestlig våpenproduksjon, og argumenterer med at Vesten bør være forberedt på en fullskala konflikt med Russland innen to eller tre år. Den russiske presidenten Vladimir Putin insisterer på at Moskva verken har planer eller interesse av å angripe NATO.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu slo i forrige måned fast at Ukraina har mistet mer enn 444 000 soldater siden begynnelsen av konflikten startet i februar 2022. Fiendtlighetene har også ført til en flom av ukrainske flyktninger. Det har vært så mye som 6,5 millioner verden over, ifølge tall fra FN.

Tjenestemenn i Kiev har gjentatte ganger klaget over at våpensendingene fra Vesten har vært utilstrekkelige. Disse etterlysnings-ropene  har blitt høyere og høyere etter at Joe Bidens bønn om å bevilge ytterligere 60 milliarder dollar i hjelp til Ukraina har blitt stanset i kongressen, fordi republikanerne forlanger å få styrket sikkerheten på den amerikanske grensen.

Mot dette bakteppet har de russiske militære sist måned skjøvet Kiev ut av den strategiske Donbas-byen Avdeevka, og frigjort flere bosettinger i nærheten. De tidligere fortene de har holdt langs frontlinjen siden 2014,  har  Kiev brukt til å bombardere boligblokker i byen Donetsk som ligger i nærheten.

Oversatt og forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Michal Průcha

https://www.rt.com/news/594486-ukraine-losses-millions/

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar