Derimot: Orderudsaken.Det er bare i Norge at slike saker er ubegripelige. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Orderud-historien

Av Jan Hårstad

Mye tyder på at selv toppfolk innen politi og etterretning i Norge er preget av en slags bygdenorsk provinsialisme.

Litt forsinket leser jeg at Harald Stanghelle i Aftenposten forteller at både William Nygaard-attentatet og Orderud-saken er så godt som henlagt. Om Orderud-saken skriver Stanghelle:

«Fortsatt vet ingen hvem som drepte tre mennesker i kårboligen på Orderud Gård for 25 år siden, men likevel ble alle fire tiltalte dømt for medvirkning.» (30.4.24)

Jeg har jo skrevet om  Orderud-saken her på Derimot for mange år siden og jeg trodde at når glupe Tore Sandberg tok saken ville han sette seg på flyet til Beograd og i løpet av kort tid oppklare hendelsesforløpet. Trodde jeg.

Men skal vi tro wikipedia kom heller ikke Sandberg noe videre og saken henger fortsatt uløst i lufta.

Jeg har to bøker om gangster Arkan som ble serbisk patriot og stilte sin godt skolerte bande til disposisjon for serbisk etterretning og militærvesen.

Orderud gård.

På side 109 av boka til Djordjevic leser vi at tysk etterretning, BND, hadde kommet sporet av Arkans plan «DAYTONS SICKNESS». Den gikk ut på at Arkans folk skulle reise rundt å likvidere folk på høyeste nivå i utenrikstjenesten så som Klaus Kinkel, Richard Halbrooke og Ibrahim Rugova. Ødeleggerne av Jugoslavia.

Det utrolig smarte Norway forsøkte å bedra folket med at de egentlig ikke var noen part i Balkankrigene, men det som skjedde forut for Nato-bombingen i 1995 var at Telemarkbataljonen klatret rundt i Jugoslavia og la ut bombemål. Og kjente Helge Lurås startet sin karriere som etterretningsmann der. Det var først etter krigen det ble kjent at Norway igjen hadde gjort en heltebragd for Nato-imperialismen.

Anne Orderud Paust (1952-1999) og hennes ektemann var jo norske toppfolk innen forsvaret og etterretning. Absolutt topp.

Etter mitt skjønn  er det en selvfølge at et attentat mot Norge inngikk i Arkans «Daytons Sickness.» Sånn har jeg sett det fra et tidlig tidspunkt.

Hvis man bare i Norge hadde lest biografier om Arkan hadde jo denne saken vært oppklart for mange år siden, men sånn  gjør man da ikke i Norge.

Ta noe tilsvarende. Michael Collins Piper (1960-2015) var nok for vågal og måtte bøte med livet. Alle gangsterfilmer fra jødiske Hollywood irriterte han da alle handlet om italienske gangstere, eller irske.

Piper skrev da at USAs største gangsterimperium var styrt av Meyer Lansky (1902-1983) med andre prominente jøder som utplasserte statsjonssjefer. Disse folkene jobbet økonomisk, politisk og militært for IRGUNS krig mot Palestinerne. Senere startet de finansieringen av Meirr Kahanes Jewish Defence League som drev med terror inne i USA.

Dette med Arkan i Jugoslavia er ingen merkelighet i internasjonal politikk. Tvert om er det helt normalt. Det er bare i Norge sånne saker er helt ubegripelige.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar