Derimot: Opptrapping av krigen: Russland kunngjør delvis mobilisering.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

Vi gjengir her et utdrag av artikkel fra Moon og Alabama. Hele artikkelen kan sees her:

Det som skjer er åpenbart en opptrapping fra russisk side i krigen, men er også sannsynligvis en forberedelse til det forventete resultatet av de planlagte folkeavstemningene i fire regioner som Russland nå okkuperer. Disse avstemningene kan føre til at disse regionene blir en del av Russland.

Jeg må si at en slik virksomhet under er krig anser jeg som mer enn tvilsom. Men uansett hva jeg mener vil Russland gjennomføre dette nå og vil trenge folk til å kontrollere de nye grensene i ettertid.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland annonserer delvis mobilisering

Den forventede TV-talen av presidenten for den russiske føderasjonen Vladimir Putin, kunngjort i går kveld, skjedde først i morges.

Putin kunngjorde en delvis mobilisering av militære reserver:

Det er kun borgere som i dag er i reserven og fremfor alt de som har tjenestegjort i Forsvarets rekker, som har visse militære spesialiteter og relevant erfaring som skal innrulleres. De som er innkalt til militærtjeneste før de sendes til avdelingene vil nødvendigvis gjennomgå ytterligere militær trening under hensyntagen til erfaringen fra den spesielle militær operasjonen. (Det Russland kaller krigen i Ukraina; red.)

I tillegg forlenges alle militærtjenestekontrakter (vanligvis 3 til 12 måneder) som fungerer på ubestemt tid.

Putin sa at den nåværende konflikten ble satt i gang av Vesten, og viste til til at de vestlige landene søker ødeleggelse og oppløsning av Russland. Han sa at Vesten hadde støttet internasjonale terrorister, bygget ut infrastrukturen til NATO nær Russlands grenser og fremmet russofobi.

Forsvarsminister Sergei Shoigu sa (video, Sputnik-rapport) at 300 000 reservister vil bli mobilisert. Vernepliktige og personer som for tiden studerer vil ikke bli sendt til Ukraina.

Han sa også at så langt har 5.937 russiske soldater omkommet under krigen i Ukraina. (Dette tallet inkluderer ikke militsen til DPR og LPR, eller Wagner-gruppen, som har utført det meste av frontlinjearbeidet og dermed har hatt større tap.) Shoigu anslår ukrainske tap til rundt 62 000 drepte og rundt 50 000 sårede. (Jeg ser på dette som et lavt anslag.)

Russlands samlede militære reserve, personer som tidligere har gått gjennom militær trening, er på 25 millioner. Landet har også utstyret til å bevæpne disse styrkene.

Linker i originalatrtikkelen

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 9

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar