Derimot: OL-øvelsen dobbeltmoral: Ordføreren i Paris ligger godt an. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Frankrike har sin blodige historie i Vietnam, Afrika – ikke minst Algeriekrigen som kostet 1,5 millioner millioner algeriere livet. Det var aldri snakk om noen OL-boikott av Frankrike av den grunn, eller av Storbritannia etter alle landets blodige kriger i koloniene sine eller etter invasjonen av Irak. USA nevner vi ikke – der er svaret opplagt.

Britiske tropper defilerer i Algerie til støtte for den franske kolonialismen.

Plutselig er idretten blitt en arena for politisk strid. Den skulle være en arena for fredelig konkurranse og samkvem. Den skulle binde verdens befolkninger sammen.

At Israels Gaza-krig ikke kan sammenlignes med det som skjer i Ukraina sier seg selv. Den er langt verre og rettet mot sivilbefolkningen, men siden Israel defineres som et demokrati av alle de gamle kolonimaktene kan lederne i landet tillate seg hva som helst.

Solen er i ferd med å gå ned over hele vesten og mørket tåkelegger enhver fornuftig tanke. Desperasjonen i vest er tydelig for alle som vil se og fører til at normal moral degenerer. Den nye moralen kalles dobbeltmoral.

Knut LIndtner
Redaktør

Russiske idrettsutøvere «ikke velkomne» ved OL – Paris-ordfører

Konkurrentene har lov til å delta som nøytrale i individuelle idretter, men er utestengt fra lagarrangementer.

Ordføreren i Paris har foreslått at russiske og hviterussiske deltakere holder seg unna sommerens olympiske leker i den franske hovedstaden, til tross for at de offisielt får lov til å konkurrere som nøytrale.

«Jeg vil fortelle de russiske og hviterussiske idrettsutøverne at de ikke er velkomne til Paris,» sa Anne Hidalgo til ukrainske idrettsutøvere på et treningssenter i Kiev torsdag, mens hun var på besøk i Ukraina.

Anne Hidalgo

Den internasjonale olympiske komité (IOC) presset først på for et fullstendig forbud mot konkurrenter fra Russland og Hviterussland etter utbruddet av Ukraina-konflikten i februar 2022. I desember i fjor avgjorde imidlertid IOC at et begrenset antall personer fra de to landene kunne delta som AIN-er (individuelle nøytrale idrettsutøvere).
Tidligere denne måneden sa borgermesteren i Paris at hun foretrekker at russiske og hviterussiske deltakere ikke kommer i det hele tatt. «Vi kan ikke handle som om [den russiske militæroperasjonen i Ukraina] ikke eksisterte,» sa hun til Reuters.

På spørsmål om Israels OL-deltakelse – i sammenheng med Gaza-krigen, som har rast siden Hamas-angrepet 7. oktober – insisterte Hidalgo på at det ikke kunne sammenlignes.

Å sanksjonere israelske idrettsutøvere er «uaktuelt fordi Israel er et demokrati,» sa hun.

Russland har kritisert IOCs forskjell i tilnærming til israelske og russiske deltakere. Russlands utenriksminister Sergey Lavrov har anklaget det Sveits-baserte organet for «politisk aktivisme» og kalte dens tilnærming selvdiskrediterende.

Det maksimale antallet russiske og hviterussiske idrettsutøvere som kan kvalifisere seg til de kommende lekene er henholdsvis 55 og 28. IOC viser til at det er usannsynlig at lagene faktisk oppfyller kvoten, med rundt 36 russiske og 22 hviterussiske idrettsutøvere som forventes å komme til lekene, ifølge IOC-direktør James Macleod.

Deltakere fra de to nasjonene kan kun konkurrere i individuelle arrangementer, og ikke lagidretter, under et nøytralt flagg, og er utestengt fra den olympiske åpningsseremonien.

I en kommentar til restriksjonene som russiske og hviterussiske konkurrenter står overfor, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov at grepet «ødelegger olympiske idealer og diskriminerer OL-utøvernes interesser.» Slike restriksjoner er «absolutt i strid med hele ideologien til den olympiske bevegelsen», insisterte han.

https://www.rt.com/russia/595177-olympics-athletes-unwelcome-paris/

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar