Derimot: Ny massakre i Gaza. Hver konvoi med nødhjelp blir til en israelsk massakre. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Massakre: Over 100 drept og 760 såret av israelske angrep i Gaza, mens de sto i kø for å få mat.

Minst 104 drepte og rundt 760 sårede etter at israelske styrker skjøt mot palestinere, som prøvde å skaffe mel til familiene deres mens det er hungersnød over hele Gaza-stripen.

Av Al Jazeera.
Mer enn 100 palestinere er drept og rundt 700 andre såret etter at israelske tropper åpnet ild mot hundrevis som ventet på mathjelp sørvest for Gaza by, sier Gazas helsemyndigheter, mens den beleirede enklaven står overfor en sultkrise uten sidestykke. Gazas helsedepartement sa torsdag at minst 104 mennesker ble drept og mer enn 760 såret, mens det palestinske utenriksdepartementet fordømte det de sa var en kaldblodig «massakre».

Departementet sa at angrepet var en del av Israels pågående «folkemordskrig». Den oppfordret det internasjonale samfunnet til å «haste med å intervenere», for å inngå en våpenhvile som «den eneste måten å beskytte sivile».

Folk hadde samlet seg ved al-Rashid Street, hvor hjelpebiler som fraktet mel var på vei. Al Jazeera bekreftet opptak som viser likene til dusinvis av drepte og sårede palestinere, som ble båret inn på lastebiler da ingen ambulanser kunne nå området. «Vi dro for å hente mel. Den israelske hæren skjøt mot oss. Det er mange martyrer på bakken, og inntil dette øyeblikk trekker vi dem tilbake. Det er ingen førstehjelp, sa et vitne. Al Jazeeras Ismail al-Ghoul rapporterte fra stedet, at etter å ha åpnet ild, rykket israelske stridsvogner frem og kjørte over mange av de døde og skadde. «Dette er en massakre, på toppen av sulten som truer innbyggerne i Gaza», sa han.

Sykehusene er ødelagt. De mangler alt av forsyninger (Foto: Lexica)

De døde og sårede ble ført til fire medisinske sentre: al-Shifa, Kamal Adwan, Ahli og de jordanske sykehusene. Ambulanser kunne ikke nå området ettersom veiene var «totalt ødelagt», sa al-Ghoul. «Tallene vil stige. Sykehusene er ikke lenger i stand til å ta imot det enorme antallet pasienter, fordi de mangler drivstoff og også medisiner. Sykehusene har også gått tom for blod».

I em rapport fra det okkuperte Øst-Jerusalem, sa Al Jazeeras Bernard Smith, at det israelske militæret «til å begynne med prøvde å legge skylden på folkemengden», og de sa at dusinvis ble skadet som en konsekvens av å ha blitt knust og tråkket ned da hjelpebiler ankom. «Og så, etter å ha blitt presset litt på denne fremstillingen, fortsatte israelerne med å si at troppene deres følte seg truet, at hundrevis nærmet seg troppene deres på en måte de utgjorde en trussel mot dem, så de svarte med å åpne ild», la Smith til. USA beskrev drapene som en «alvorlig hendelse», og la til at de undersøkte rapportene.

‘Ubeskrivelig’.

En palestinsk mann fortalte Quds News Network at militærangrepet var en «forbrytelse». «Jeg har ventet siden i går. Rundt klokken 0430 i morges begynte lastebiler å komme gjennom. Når vi nærmet oss hjelpebilene, begynte de israelske stridsvognene og dronene å skyte mot oss, som om det var en felle. «Til de arabiske statene sier jeg; hvis dere vil ha oss drept, hvorfor sender dere nødhjelp? Hvis dette fortsetter, ønsker vi ikke noe hjelpesendinger levert i det hele tatt. Hver konvoi som kommer betyr nok en massakre».

Jadallah al-Shafei, sjefen for sykepleieravdelingen ved al-Shifa sykehus, sa at «situasjonen er hinsides alle ord», og la til at «sykehuset ble oversvømmet med dusinvis av døde kropper og hundrevis av skadde». – Flertallet av ofrene fikk skudd og granatsplinter i hodet og øvre deler av kroppen. De ble truffet av direkte artilleribeskytninger, dronemissiler og skudd, sa han til Al Jazeera.

Systematiske angrep.

Masseskytingen var det siste tilfellet av systematiske angrep på sultne mennesker som ventet på mat. I løpet av de siste dagene har palestinere som samlet seg i store grupper, og ventet på at hjelpebiler på Salah al-Din-gaten nær Gaza by, blitt skutt på av israelske styrker, sa Al Jazeeras Hani Mahmoud, som rapporterer fra Rafah i enklavens sør. Nylig ble en lastebil som skulle levere hjelp til folk i Gaza på tragisk vis omgjort til en lastebil som fraktet skadde og drepte, la han til. Siden hjelpeorganisasjoner ikke har kunnet levere forsyninger til Nord-Gaza siden 23 januar, tar mange den lange turen sørover til fots.

Fra Al Jazeera, publisert 29 februar 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light, oppdaterte tall for drepte. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: ‘Massacre’: Dozens killed by Israeli fire in Gaza while collecting food aid

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar