Derimot: Norske politikere skjønner naturligvis ikke bæret:Putin dobbelt så populær som Biden i Midt-Østen og Afrika. – Derimot
derimot.no:
Som jeg har tidligere skrevet er meningsmålinger som kjærlighetserklæringer skrevet i sand. Men de gjenspeiler noe av det som er i ferd med å skje i verden i dag. USA er en stormakt på retur mens Russlands og Kinas prestige og militære og økonomiske styrke øker.
Dette er i sterk kontrast til hvordan mange i Norge oppfatter verdenssituasjonen. Vi tror fortsatt på den virkelighetsbeskrivelsen vi er lært opp til: USA er den fremste staten i verden på alle måter. Men dette har vært en propagandaløgn i mange år. Nå avklees USA i Ukraina militært. Våpnene de sender er ikke gode nok og for få. Det er Russland som er den sterkeste militærmakten i dag. En uutholdelig tanke for hele vestens politiske, militære og medie-ledere.
Men det demrer langsomt for de mest våkne som skjønner at vår del av verden er i ferd med å miste sin ledende rolle militært, men også økonomisk. Noen desperate tror mere våpen til Ukraina vil løse floken, men det vil bare forsterke den for krigen har vært tapt fra begynnelsen. Det er bare først nå dette begynner å gå opp for noen ledere i vest, mens mange andre har skjønt dette lenge. Noen av dem er blitt definert som konspirasjonsteoretikere, høyreekstreme eller Putinister for at de ikke skulle bli lyttet til.
Vestens imperie-sammenbrudd merkes nå over hele verden noe denne meningsmålingen er uttrykk for. I Norge flykter fortsatt mange fra virkeligheten og henfaller i stedet til ønsketenkning. Å drive politikk på et slik grunnlag er aldri lurt og vil måtte få negative konsekvenser.
Et av de store spørsmålene er om norske kapitalister vil følge USA hvis de krever flere økonomiske sanksjoner overfor Kina.
Hvis det virkelig svir på de private lommebøkene deres tror jeg mange vil besinne seg. Mens våre politikere blir nok de siste til å forstå hva som er i ferd med å skje. De er så sanblåste i hodet av anti-Russland-propaganda at de knapt er i stand til å se hva som kommer mot oss.
Knut Lindtner
Redaktør
Putin er dobbelt så populær som Biden i Midt-Østen og i de afrikanske statene – forteller en meningsmåling.
USA mister innflytelse i regionen til fordel for Kina og Russland, ifølge en oversikt fra Al-Monitor/Premise.
Moskva og Beijing har allerede en større rolle i Midt-Østen og Nord-Afrika nå enn for ti år siden. Om nok et tiår er de blitt rivaler til Washingtons innflytelse i regionen, ifølge en nylig meningsmåling. Meningsmålingen ble utført av Al-Monitor sammen med det datanalytiske selskapet Premise i Egypt, Tyrkia, Irak og Tunisia mellom, 4. og 24.- mars 2024.
De spurte 2670 personer i de fire landene, om deres syn på makt-dynamikken i regionen. De ble spurt om hvilken av de tre verdens-lederne de mente var «den de hadde mest beundring for».
44,4 prosent valgt den russiske presidenten Vladimir Putin. Deretter fulgte den kinesiske presidenten Xi Jinping med 33,8 prosent av stemmene. Bare 21,7 prosent sa at de foretrekker USAs president Joe Biden.
Putin var mest populær i alle de fire landene, mest av alt i Egypt, der han fikk 51,6 prosent av stemmene. Biden var litt mer populær i Irak, med 29,2 av stemmene, men allikevel på tredje plass etter Putin med 35,5 prosent, og Xi med 35,3 prosent.
Al-Monitor antar at Washingtons lave popularitet lider på grunn av støtten til Israels krig i Gaza. Men de noterer seg også at et mangfold av andre faktorer kan ha hatt innflytelse på meningene. De spurte var nesten delt i spørsmålet om enten Washington (30 %) eller Moskva (28 %) er «den beste til å megle i de politiske uenighetene i Midt-Østen».
Men mer enn 40 % var enige om at USA fortsatt er «den beste til å kunne løse problemet med krigen mellom Israel og Hamas», sammenlignet med Russlands 27,9 % og Kinas 13,4 %.
Nesten halvparten av de som ble spurt mente at Russland (49,5 %) og Kina (47,9 %) spiller en «viktigere regional rolle» enn for ti år siden , mens bare 37,1 % kunne si det samme om USA. Om ti år vil Beijing (28,9 %) kunne utfordre Washington (29 %) som den «mest innflytelsesrike» i Midt-Østen, sa de.
De spurte sa at de ville foretrekke at regjeringene deres vil «få nærmere bånd» til Beijing (43,2 %) og Moskva (39,7 %), men kun 29,7 ønsker mer samarbeid med Washington. Nesten to tredeler av deltakerne tror at kinesiske økonomiske investeringer vil ha en positiv innvirkning på landet deres.
52,3 % tror på positivt økonomisk samarbeid med Russland USAs økonomiske investeringer blir sett på som positive av 39,7 %, mens 29,8 % svarte negativt.
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Forsidebilde: Vladimir Kush
https://www.rt.com/news/595622-russia-china-us-middle-east-poll