Derimot: Norske politikere mangler ryggrad når det gjelder sanksjoner overfor Israel.I USA er nå opinionen massiv mot Israels krig. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Årsaken til at USA endelig begrenser våpenleveringene til Israel henger sammen med det denne meningsmålingen viser. Naturligvis er ikke det den enste grunnen, men det er valg til høsten og skal demokratene ha en sjanse å slå Trump (Kennedy) kan ikke denne stadig mer upopulære krigen pågå.

Et av problemene i USA er at alle det viktigste presidentkandidatene i denne saken er på kant med velgerne, også Trump og Kennedy. Stopper Biden Israel kan det faktisk bli en vinnersak i USA.

Den norske regjeringens passivitet er påfallende. I Norge foretar en seg aldri noe lenger i utenrikspolitikkene uten klargjøring fra Washington. Vi kunne iverksatt økonomiske sanksjoner mot Israel slik vi har overfor Russland, men plutselig er det ikke lenger hensiktsmessig. Det er naturligvis en unnskyldning for ikke å komme i konflikt med USA.

Dobbeltmoralen er graute tjukk og stadig flere ser dette, bortsett fra våre folkevalgte. Hva skal vi med slike styrende folk som mangler politisk ryggrad? Ryggraden blir ikke bare til gummi overfor USA/Israel og Gazakrigen. Den kan ikke skiftes ut. Den er naturligvis slik hele tiden. De er blitt slik.

Knut Lindtner
Redaktør

Avstemning: Flertallet av demokratene mener Biden støtter folkemord i Gaza

Målingen fant også at 70 % av alle amerikanske velgere støtter USAs krav om permanent våpenhvile i Gaza

av Dave DeCamp

En ny meningsmåling fra Data for Progress og Zeteo fant at flertallet av sannsynlige demokratiske velgere tror at Israel begår folkemord i Gaza i sin militærkampanje som har blitt støttet av president Biden.

På spørsmål om de trodde Israel begikk folkemord mot palestinerne i Gaza, svarte 56 % av demokratene, 36 % av uavhengige og 23 % av republikanerne ja.

Biden-administrasjonen har avvist Den internasjonale domstolens kjennelse om at det er «plausibelt» at Israel begår folkemord og fortsetter å støtte den brutale militærkampanjen som har drept over 34 800 palestinere, inkludert over 14 000 barn.

Undersøkelsen fant også at 55 % av demokratiske velgere «avviser» angrepene mot studenter som protesterer mot folkemordskrigen på universitetscampus over hele landet, en annen posisjon som bringer dem i konflikt med president Biden, som har fordømt demonstrasjonene sterkt.

Målingen viste også en økning i støtten til en våpenhvile i Gaza blant alle respondentene. Den fant at 70 % av alle sannsynlige velgere støttet ideen om at USA krever en permanent våpenhvile i Gaza og en deeskalering, inkludert 83 % av demokratene, 65 % av uavhengige og 56 % av republikanerne.

Data for Progress la ut en lignende meningsmåling i februar som fant at 67 % av amerikanske velgere støttet ideen om en permanent våpenhvile. President Biden har nektet å kreve en våpenhvile som ikke er knyttet til en gisselavtale.

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar