Derimot: Norge: I stedet for å beholde en venn på grensen i nord: Det er bedre med en stormakt som fiende. – Derimot

derimot.no:

Vi har sjøl gjort Russland til fiende.

Av Arild Haglund

I en artikkel publisert i Nettavisen 12.4.2025 røper journalist og forfatter Bård Wormdal både at jorda faktisk er rund, og at «nordkalotten» er viktig. Dessuten skal det liksom være en «ny viten» for publikum at Norges USA-ambassadør går med kart over Arktis i veska. Angivelig årsak er å sjekke regelmessig de korte avstandene mellom stormaktene i nord(!)…

Imidlertid skjønner Wormdal ennå ikke at storpolitikken på jordkloden henger nøye sammen. Han skjønner åpenbart ikke at Norge for lengst har dratt seg sjøl inn i stedfortrederkrigen mot Russland i Øst-Ukraina – «vår krig» som Gahr Støre benevnte den i fjor.

USA er for lengst i full gang med å erkjenne at Ukraina-konflikten ble provosert fram av Vesten – der  CIA i samspill ukrainske høgrenasjonale ekstremister var utøvende «bakkemannskap» i Kiev.
USA sin utfordring nå er å komme seg ut av denne skikkelige kattepina.

Bård Wormdal i Nettavisen 12.4.2025 sitat:

«Norge kan lettere bli dratt inn i en ny krig

Vi må derfor se på om hele eller deler av det amerikanske-etterretningssamarbeidet gjør at Norge lettere kan bli dratt inn i en ny krig.

Norske politikere som Espen Barth Eide og Gro Harlem Brundtland har snakket om etterretningssamarbeidet med USA som «en varig gullstandard» i forholdet mellom Norge og USA.

Denne varige gullstandarden gir Norge både muligheter og ansvar i ei tid med en mildt sagt uberegnelig amerikansk president, og en russisk president som driver angrepskrig i Europa.»

Det er toppen på naivitet å tro at dette ikke påvirker Norges soleklare interesse i å ha godt forhold til Russland i nord! Russland har så langt vært særdeles tilbakeholdende overfor Norge. Det er nå et mulighetsvindu for Norge til å erkjenne overfor Russland feilgrepet med den norske ensidigheten. Dessuten må det nye folk til i ledelsen av Norge. Disse nye kan unnskylde seg med at forgjengerne var elendige i såvel geografi som historie.

Francis Sejersted (1936 – 2015) sa en gang (1986) – at:
«sosialøkonomene har i etterkrigstida vært dominerende i det norske embetsverket.
(Til forskjell) – i gamle dager var embetsverket dominert av jurister, og deres styrke var at de kunne historie!».

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar