Derimot: Noen, også i Norge, begynner å skjønne tegningen.USA er ikke noe fyrtårn for frihet og demokrati. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Omlegg på Document

Jan Hårstad

Forleden, 26 mai, fikk jeg melding fra redaksjonen i Document om at jeg var utestengt, noe som ikke er til hinder for at jeg gleder meg over brå omlegg av tenkningen på Document.

Det kan du se i kommentarfeltet under artiklene «Alt kan skje» (31.5) og «Megademonstrasjon mot verdenskrig i Budapest»(1.6)

Det er ikke bare i Israel-Palestina krigen at jeg har vært på skarp kollisjonskurs med de ledende i Document, men også på dette med frelser-kultusen av Trump og USA som bærer av den vestlige sivilisasjonen.

Nå har det da gått opp for Document at det er minimalt med sivilisasjon i USA, og sjokket som frambrakte denne innsikten er den brutale utestengelsen og dommen Staten leverte over Trump. Den hadde ikke Document-folket ventet seg, de trodde heller at Trump ville seire ved valget i november og gjenopprette verdensfreden og sivilisasjon. Ikke le nå. Det er beviselig sant.

I tråd med denne tenkningen ble en STEIRO – også Trumpromantiker må vite – løftet fram som den sentrale geopolitiske guru. 

Han mente i ramme alvor at det var strålende at Pentagon overtok den militære styringen av Norge fordi dette var vår «nærmste allierte» og den amerikansk ledete ultramilitariseringen av Norge ville sikre «fred» og «trygghet» for det norske folk.

Gir det oss større trygghet at USA etablerer baser i landet vårt og slik gjør oss til russiske bombemål?

Jeg skal si som sant er: Steiro ga meg søvnløshet og irriterte meg grenseløst. I 30 år har USA ført permanent krig over hele verden og lagt den ene staten etter den andre i grus og så skulle de nå ha blitt pasifistiske fredsengler som dalte ned for å beskytte det norske folk. Da har man mye fantasi. Og talent for Trumpsk ønsketenkning som har vært normen på Document.

Men se det. Den 31 mai er også Steiro på banen i en helt ny utgave. Kafka er og blir min store realist med historien om  den forvandlede Gregor Samsa.

Nå skriver han:

«USA er i ferd med å bli en totalitær bananrepublikk. Det er farlig ikke bare for den jevne amerikaner. Det er også farlig for oss å være avhengig av et slikt regime som vår hovedallierte.»

Jeg har da brukt flere år med å forklare Steiro og Document dette og det var ingen walk in the park. Men som vi vet: alt er underlagt forvandlingens lov.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar