Derimot: Nato-landene er splittet i synet på Nato-styrker til Ukraina.UKs utenriksminister: Det er farlig å sende tropper til Ukraina. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Uttalelsene fra ulike Nato-ledere spriker i en rekke retninger. Noe vil ha soldater i Ukraina, andre vil ha andre typer styrker og noen vil ikke ha noen i det hele tatt som den britiske utenriksministeren. Realiteten er at Storbritannia ikke har noen militære bakkestyrker å bidra med, heller ikke land som Tyskland. Realiteten er at det er desperasjon som nå gjør seg gjeldende, for nå slår det inn i hodene til stadig flere militære og politiske ledere i Nato at krigen mot Russland i Ukraina er tapt – med eller uten Nato-tropper i landet.

Nato fremstår mer og mer som det kineserne kaller en papirtiger, som en svær, oppblåst ballong med varmluft som er på etterskudd på helt avgjørende felt, som f.eks. missilutvikling, produksjonskapasitet og trente mannskaper. Et av de virkelig store spørsmålene er hva pengene går til. Nato-landene bruker nesten 15 ganger mer til krig og opprustning enn det Russland gjør – og det er alt for lite, ifølge Nato. Nå skal landene ruste opp i årene som kommer – så det svir for store deler av befolkningen.

Det er helt åpenbart for alle med en viss form for kritisk sans at her er det noe som ikke stemmer. At det har noe med at våpenindustrien i all hovedsak er plassert i USA (og i Norge pr.innbygger) er klart. Det er USA som styrer Nato.

Våpenindustrien skal ha sitt men leverer åpenbart ikke tilbake. Den er bare en enorm utgftspost. At våpenlobbyen er hovedsponsor for svært mange valgte politiske representanter i USA forklarer en del, men på langt nært alt. Korrupsjonen er sannsynligvis enorm. Pengene sildres gjennom en rekke kontoer (lommer) med klister på innsiden.

Enorme feilinivesteringer sier også sitt (F-35).

Men realitetene er i kortform at Nato/USA har bygget opp et enormt dysfunksjonelt system som svulmer opp og mørklegger alt rundt seg uten å levere noe tilbake. Våpenindustrien med alle tilknyttet er en enorm parasitt som suger alt annet tomt. Men ingen tør snakke om dette misforholdet.

Knut Lindtner
Redaktør

Storbritannia sier «det er farlig» å sende NATO-soldater til Ukraina.

Tilstedeværelsen av vestlig kampstyrker vil føre til ytterligere opptrapping sie utenriksminister David Cameron.

Den britiske utenriksministeren har advart mot å sende soldater fra NATO-land til Ukraina for å kjempe mot den russiske hæren. Dette sier han, midt i ropene fra noen europeiske land om mer direkte involvering i konflikten.

Sky News sa David Cameron på fredag at Storbritannia fortsatt vil  forsyne Kiev med våpen. Men  de har nå fokus  på å fylle opp sine egen våpenlagre «som en nasjonal prioritet». «Men jeg vil ikke ha NATO-soldater der i landet. Jeg mener det vil være en farlig opptrapping», la utenriksministeren til. «Vi har jo – tror jeg – trent opp neste 60 000 ukrainske soldater her i landet».

David William Donald Cameron, baron Cameron av Chipping Norton, er en britisk politiker og fra 13. november 2023 landets utenriksminister. Han var Storbritannias statsminister fra 2010 til 2016 og partileder for Det konservative partiet fra 2005 til 2016. Wikipedia

Denne uken har den franske presidenten Emmanuel Macron nok en gang  nektet å utelukke en mulig utplassering av NATO-soldater i Ukraina. «Vi må ikke utelukke noe. Vårt mål må være  at Russland aldr må bli i stand til å vinne i Ukraina», sier Macron til The Economist. 

Macron argumenterer med at spørsmålet om NATO-støvler på bakkeplan kan oppstå «dersom Russland bryter gjennom frontlinjene» og Kiev ber om hjelp. Andre europeiske tjenestemenn, på høyt plan, har også vært inne på ideen om utplassering av soldater.

Noen har foreslått at den USA-ledede militære alliansen kan sende inn minerydding-grupper og annet ikke-stridende personell. «At NATO-styrker kan være til stede  i Ukraina er ikke utenkelig» , sa den polske utenriksministeren Radoslaw Sikorsky til reportere i mars.

Men andre NATO-land, spesielt Ungarn og Slovakia, vil ikke være med på noen videre opptrapping. «Dersom NATO-medlemmene planlegger å gå inn med bakkestyrker i Ukraina vil det bli en direkte konfrontasjon mellom NATO og Russland. Det vil bli tredje verdenskrig», sa den ungarske utenriksministeren Peter Szjjarto til den franske kringkasteren LCI på torsdag.

Moskva har gjentatte ganger advart mot at de vil bli tvunget til å angripe vestlige tropper dersom de kommer til å delta i konflikten. Talskvinnen til det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova skrev på Telegram på fredag at «det vil ikke bli noe igjen» av NATO-styrkene om de blir sendt til fronten i Ukraina.

Kiev har slått alarm om forsinkelsene til den vestlige militære hjelpen de siste månedene. De sier at  på mangel på ammunisjon har skylden for tapene på slagmarken. I et intervju publisert i The Economist på torsdag sa Vadim Skibitsky, nestleder for Ukrainas GUR militære etteretningsbyrå, at Ukrainas forsvar kan smuldre bort, til tross for de nylig ankomne hjelpepakken som er kommet fra Storbritannia og USA.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar