Derimot: Når analysene svikter: Partiet Rødt risikerer å bli en historisk parantes.

Derimot.no

derimot.no:

Når analysene svikter:

Blir partiet Rødt irrelevant

Av Jan Hårstad

Naturligvis trodde partieliten i Rødt at de tok et stort skritt inn i offisiell norsk politikk når de for ett år siden omfavnet Nato og Zelensky-regimet. Jeg har nå produsert flere meldinger om at denne Nato-prosessen startet lenge før, faktisk under Syriakrigen. Her er det mye ugjort for unge statsvitere.

Men la oss ta en titt på utviklingen i Tyskland og Sverige. Die Linke – som hadde Sahra Wagenknecht som sentral profil – ble som Rødt og SV Nato-krigspartier. Her kan vi dra noen forskjeller for SV ble bombevenstre allerede på Balkan i 1999 og fortsatte i alle år som dette. De ligner til forveksling svenske Vänsterpartiet som klarte å gå gjennom siste riksdagsvalg uten å nevne Nato-medlemskapet og havnet også i det internasjonale bombevenstre.

Den åpenbare forvandlingen av Rødt startet med å ville overby de øvrige krigspartiene med 500 millioner og 600 millioner til det tvers igjennom amerikaniserte Natoforsvaret. Nå har jeg sagt opp mitt abo på Klassekampen, men det virker ikke utenfra som om de bekjemper USAs fire selvdrevne baser i Norge heller. Utrolig, men sannsynligvis sant.

Det som da har skjedd i Tyskland er at befolkningen i helga 25-26 februar gikk ut i de sentrale byene og demonstrerte mot alle krigspartier og for fredsforhandlinger. I mobilisering for disse demoene var Sahra Wagenknecht sentral og ble ultrapopulær. Undersøkelser viste at 19-20% av tyskerne ville stemme Sahra såfremt hun stiftet et fredsparti.

Sara Wagenknecht

Die Linke stilte ikke opp på noe av dette og dagens meldinger er at Sahra er på vei ut av Die Linke. Vi får se hva som skjer for også «nazipartiet» Alternative für Deutschland står på samme linje. Her kan det bli kamp om fredsvelgerne.

Det som allerede har skjedd i tysk økonomi er at «vanlige folk» allerede under den offisielle krigsøkonomien har blitt lut fattige. I det østlige Tyskland er annen hver pensjonist fattig, hver sjette tysker opplever det som om han er eksistensielt truet av synkende levestandard.

Når det gjelder krigspenger er det bare Tyskland som kan matche USA og i begge statene er det våpenindustrien som blir velstående. Det aller siste er at Rheinmetall skal sette opp en tanksfabrikk i Ukraina.

Så har vi det utslaget i Norge at disse Nato-øvelsene i NordNorge er så store at det knapt finnes maken i Europa i det hele tatt. 20 000 soldater i Joint Viking fra 6-16 mars og våpnene som anvendes blir mer og mer angrepsvåpen og rullebanene kan  ta imot B-52 bombefly også. Nydelig forsvar.

Som jeg ser det nå – etter at jeg for mange år siden begynte å skrive om den nye OPERASJON BARBAROSSA – er det meningen at Russland i nær framtid skal angripes fra absolutt alle vinkler og med  alle våpen. Japan/SørKorea i Asia. Tyskland i Baltikum og Ukraina og USA/Nato fra NordNorge.

Når da partier som Rødt ikke ser eller ikke vil ta i alle disse krigerske utviklinger tyder mye på at de går akkurat samme vei som tyske Die Linke. Mot fullstendig irrelevans. 

Når Rosa Luxemburg stiftet Spartakistene høsten 1914 fant dette sted i hennes leilighet og blant et titall av hennes venner. Tre år etterpå var det millioner som delte hennes parole KRIG MOT KRIGEN og laget revolter.

Partieierne i Rødt har totalt feilkalkulert. Hvis ikke opposisjonen inni Rødt klarer å gjøre noe med dette på landsmøtet i Stavanger i april, er Rødt på vei til politisk selvmord og historisk Good Bye. I samme fall som Die Linke i Tyskland.

Forsidebilde: iStock

144 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 144 ganger.

Post Views: 126

Les artikkelen direkte på derimot.no