Derimot: Missilangrepet mot Israel: Forsvarsmissilene så dyre at de fører til en økonomisk katastrofe. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Israels forsvar mot Iran på lørdag gjorde våpenindustrien over 14 milliarder kr rikere på én dag.

Av NewsVoice-redaksjonen.

Israel forsvarte seg med iron Dome forsvarsystemet på lørdag da landet ble truffet av Irans missiler og kamikaze-droner, men prisen ble høy for skattebetalerne. Den israelske brigadegeneralen Reem Aminoach avslørte overfor Ynet at kostnadene landet på over14 milliarder kroner.

Estimatet inkluderte bare Israels direkte kostnader, ikke medregnet våpnene som ble brukt av USA og andre allierte for å forsvare Israel mot angrepet.

«Hvis vi snakker om ballistiske missiler som må skytes ned med et Arrow-system, kryssermissiler som må skytes ned med andre missiler og UAV-er, som vi faktisk hovedsakelig skyter ned fly med- så legg sammen kostnadene – $3,5 millioner for et Arrow-missil, 1 million dollar for en David’s Sling missil, og kostnader for krigsflyene i luften. En størrelsesorden på 4-5 milliarder sekel, sa han.

«Det som er viktig er fremfor alt innsikten som sier: «La oss beregne hvor mye det kostet iranerne». Og du vil være forberedt på et antall angrep. Så vi må prøve å forstå hvor mye forsvar vi trenger. La oss si at hvis IDFs nettobudsjett i 2023 var 60 milliarder shekel, med mindre enn det dobbelte har du ingen sjanse til å komme til en situasjon, hvor du kan opprettholde de nødvendige beløpene».

David Sling´s missil

Reem Aminoach, som var tidligere finansrådgiver for stabssjefen for Israel Defense Forces (IDF), sa at Vest-Jerusalem brukte Arrow og David’s Sling avskjæringsmissiler, som har en kostnad per missil på over 36 millioner kr, og over 10 millioner kr henholdsvis.

Han inkluderte også kostnader for krigsflyene, som gjorde hoveddelen av arbeidet med å skyte ned iranske droner. Generalen beklaget at det var mye billigere for Iran å utføre angrepet enn for Israel å forsvare seg:

«Angrepet kostet Iran mindre enn 10% av hva det kostet oss å forsvare oss mot det», sa han til Ynet. «I fremtiden – om et år, to år eller fem år – kan Iran utføre 50 slike angrep».

IDF hevdet at 99 % av de mer enn 300 kamikaze-dronene og rakettene som ble avfyrt fra iransk territorium ble ødelagt før de traff Israel. Alle UAV-er og kryssermissiler ble skutt ned, ifølge militærtalsmann Daniel Hagari, mens noen få ballistiske missiler kom seg gjennom Israels Iron Dome forsvar, skriver RT.

Fra NewsVoice, publisert 15 april 2024.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israels försvar mot Iran i lördags gjorde vapenindustrin 14 miljarder kr. rikare på 1 dag.

Forsidebilde: Patriot-systemet (Wikipedia)

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar