Derimot: Militæranalytiker:Jens Stoltenberg og Macron er tapere – Derimot

Derimot.no
Derimot: Militæranalytiker:Jens Stoltenberg og Macron er tapere – Derimot

derimot.no:

Jeg har en forkjærlighet for Andrei Martyanov fordi han er en ekspert som vet hva han skriver om. Han har en sjømilitær utdanning i den Sovjetiske Kaspiflåten. På midten av 1990-tallet flyttet han til USA hvor han for tiden jobber som laboratoriedirektør for en kommersiell romfartsgruppe.

Men hele hans forståelse av situasjonen er helt motsatt våre «eksperter». Ikke minst av den grunn er hans betraktninger både viktige og nyttige. Han vet hvordan det tenkes militært i Russland.

Ja, han vet virkelig hva han snakker om og har gitt ut tre bøker om hvordan Russland vokser frem som den dominerende globale militærmakten og motsatt hvordan det militære forfallet i USA utvikler seg. Språket hans er kraftig, men jeg forstår han.

På en badetrand på Jalta i august 2023.

Han er åpenbart luta lei såkalte militære eksperter i USA og ellers i Natozonen som overhode ennå ikke har forstått hva som er i ferd med å skje i Ukraina og som ennå ikke har satt seg inn i motpartens tenkning eller utrustning.

Jeg liker dessuten det friske språket hans, men det er smak og behag naturligvis. Her starter han med USAs overvåkningsdroner, Global Hawk, som ble brukt til terrorangrepet med det forbudte klasevåpenet mot en badestrand på Krim.

Jeg satt på en slik strand sjøl i fjor sommer så jeg er på den måten litt personlig berørt.

Knut Lindtner
Redaktør

tysdag, 25. juni, 2024

Av Andrei Martyanov

Om Global Hawk…

 … som visstnok har blitt «skoten ned» av Russland. Neida, ingen har skote ned noko som helst, men dette ryktet har oppstått på russiske Telegram-kanalar som tilhøyrer – ja, du har allereie gjetta det – allslags bullshittarar som kallar seg militær-«bloggarar». Sannsynlegvis kom denne bullshitten frå den berykta Fighterbomber som sel bullshit og flyvåpenporno til tilhengarskaren av smågutar. Det er den typen dritsekkar som ikkje ville gå glipp av nokon sjanse til å tene ein dollar (eller rubel) på litt høg eller låg spenning, alt etter synsvinkel, slikt som klasebombeangrep på Sevastopols strand. Med nivået på dei Vestlege såkalla militærbloggarane, som trur at det å scanne russiske Telegram-kanalar er eit slags etterretningsarbeid, er dei generelt ikkje på nokon måte betre enn sine russiske motpartar. Så resirkuleringa av bullshit held ikkje berre fram, men aukar.

Om den russiske responsen på USA. Russarar er profesjonelle og kjem til å halde fram slik dei har gjort med leivningane av Ukrainas væpna styrkar, som vist av dagens statistikk

Noko som skremmer livskiten ut av Washington og kvar Pentagon-«krigar», pluss at både innanlands- og utanlandsetterretninga (G(R)U og SVR) mest sannsynleg kjenner identitetane på dei amerikanske ATACM-operatørane. Dei bør helst legge beina på nakken, for dei er no klassifiserte som terroristar, som dei er, og dei vil bli jaga og eliminerte. Deira beste sjanse er å returnere til USA og bli der for resten av livet, helst etter plastisk kirurgi og under eit vitnebeskyttingsprogram eller noko liknande.

USA skryter fortsatt av seieren sin over Irak i 1991, en fiende som var dårlig utrustet.

For dei emosjonelt ustabile som lett bryt saman kan eg berre gjenta: Russland er her for å øydelegge Pax Americana og det går etter planen, til og med betre. Difor den hysteriske retorikken frå Vesten og at dei no tyr til rein terrorisme. Eg syner USAs militære bløff. Som Al Bundy frå TV-serien Våre verste år, som ikkje hadde stort anna å skryte av enn sine fire touchdown’ar i amerikansk fotball på vidaregåande, klamrar USA seg enno til sitt siste strå, den uhindra kalkunjakta si i Golfen i 1991 mot ein patetisk fiende.

Det som no skjer, er storligaen, og USA er ikkje med i den militært, unntatt med si kjernefysiske avskrekking. Og etter at det vart tydeleg for alle utanom «strategane» i Washington, har vi no den situasjonen vi alle observerer. Terrorismen vil halde fram – det er den einaste «evna» Washington (og London) har. Vel, desse taparane óg:

Frankrikes president Emmanuel Macron forsikra måndag NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på nytt om at Paris er fast innstilt på å «utvetydig» hjelpe Ukraina «på lang sikt». Stoltenberg vitja den franske hovudstaden som ein del av førebuingane til NATO-toppmøtet i Washington neste månad. Ifølge militærblokkas sjef, er meir støtte til Ukraina NATOs «mest presserande oppgåve».

Nasjonar som er i forfall og oppløysing, som er militært impotente og, i beste fall, berre i stand til nålestikk av terrorisme og grandiose erklæringar fulle av patos. Slik har Vesten blitt. Samtidig:

I eit intervju med kinesisk presse før Li sitt besøk til Malaysia, erklærte statsminister Anwar Ibrahim at han ville søke om opptak i blokka etter at den dette året har dobla seg i storleik ved å lokke nasjonane i sør – delvis ved å tilby tilgang til lån, men også ved å tilby ein politisk møtestad som ikkje er avhengig av Washingtons innverknad. Thailand — ein traktat-alliert av USA — kunngjorde førre månad at dei ville slutte seg til BRICS, oppkalla etter medlemmane Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. Blokka «representerer eit sør-sør kooperativt rammeverk som Thailand lenge har ønska å bli ein del av,» fortalde utanriksminister Maris Sangiampongsa reportarar førre veke.

Du ser, dette er resultatet av at Russland står opp imot og bankar livskiten ut av det kombinerte Vesten. Så, ja, la oss skyte ned litt Global Hawk for å tilfredsstille «emosjonane» til umodne folk.

Omsett av Monica Sortland

https://smoothiex12.blogspot.com/2024/06/sbout-global-hawk.html

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar