Derimot: Macron truer med Nato-styrker i Ukraina.God natt, Nato! – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Nå ser de skriften på veggen, lederne i vest. Ved å fremprovosere konflikten og krigen i Ukraina som de regnet med å vinne – ikke minst ved å knekke Russland med økonomiske sanksjoner – viser det seg nå at de har malt seg inn i et økonomisk, militært og politisk hjørne.

Vi fikk høre helt fra starten av at de ikke skulle eskalere konflikten med flere og farligere våpen, men gradvis er stadig nye våpensystemer kommet på bordet: fra artilleri-granater, utarmet uran-granater. klasebomber, tyske, britiske og tanks fra USA, utrangerte F-16 fly osv. Vesten har hele tiden betalt for profesjonelle «leiesoldater» fra en rekke vestlige land og sannsynligvis har det også vært vestlige Nato-instuktører og offiserer på ukrainsk side.

I tillegg har Nato forsynt Ukraina med alt de hadde av etterretning både fra satellitter og på andre måter. Nato har tømt våpenlagrene sine i mange av medlemslandene og flyttet enorme pengesummer inn i landet for å drive krigen i Ukraina. Landet må administreres, lærerne skal ha lønn, sykehusene skal holdes i drift osv. Mange av pengene som er bevilget er dessuten gått til USAs rustningsindustri for at de skal produsere mer våpen til krigføringen.

USA har sendt Abrahams-tanks til slagmarken. Nå brenner de også.

Hele Natos samlete innsats for å knekke Russland har vært for lite til å vinne krigen og Ukrainas bidrag, trente soldater til krigføringen, er nå blitt en mangelvare. Samtidig faller frontlinjen sammen på Ukrainsk side. Den vedvarende russiske artilleri-beskytningen og bombingen med fly og ikke minst droner har ført til enorme ukrainske tap som ikke kan fylles lenger fra landet sjøl.

Jeg må også føye til bare en liten del av den ordinære russiske hæren har vært brukt. Russland har dermed et enormt potensiale for opptrapping hvis det skulle knipe (35 millioner som mobiliseringsreserve). Med det har vært tilstrekkelig med innkalling av reservene (ca. 500 000) høsten 2022, tsjetsjenske styrker, Wagner-gruppen og ikke minst Donbas-militsen.

Russland kler Nato militært naken disse dagene i Ukraina , men til en fryktelig pris for Ukrainas befolkning. Det er i denne situasjonen Macrons trusler må forståes. Han sitter hjelpeløs og må se på at alle drømmene knuses (som Napoleon og Hitler før han) og derfor truer han med en makt han ikke har.

Men det han forteller bekrefter det vi har hevdet hele tiden: Dette har vært en krig mellom Nato og Russland helt fra starten av, fremprovosert for å knekke Russland. Nå knekker krigen Nato. Det som lyser foran Nato på den politiske himmelen er aftensolen. God Natt Nato!

Knut Lindtner
Redaktør

Macron: NATO-tropper i Ukraina kan ikke utelukkes.

Den franske presidenten har insistert på at alt som er nødvendig må gjøres for å sikre at russiske styrker taper.

Frankrikes president Emmanuel Macron har hevdet at utplasseringer av tropper til Ukraina av NATO-medlemmer og andre allierte ikke kan utelukkes fordi vestlige makter må sikre at Russland ikke beseirer Kievs styrker.

«Det er ingen offisiell enighet i dag om å sende bakkestyrker,» sa Macron til journalister etter å ha vært vertskap for et møte med europeiske ledere mandag i Paris. «Men når det gjelder dynamikk, kan vi ikke utelukke noe. Vi vil gjøre alt som er nødvendig for å hindre Russland i å vinne denne krigen.»

Napoleon var også i Russland. Lille-Napoleon (Macron) truer med noe lignende. (Foto: World History Encyclopedia)

Frankrike var vertskap for mandagens toppmøte for støttespillere i Ukraina for å demonstrere standhaftig støtte og europeisk enhet midt i bekymringen for at USAs bistand til Kiev kan stoppe, spesielt hvis Donald Trump vinner årets presidentvalg. Macron sa at mens Ukrainas europeiske allierte ønsker å unngå å eskalere konflikten til en direkte krig med Russland, er de enige om at de må gjøre mer for å sikre at Moskva ikke vinner.

«Vi må ta oversikt over situasjonen og innse at vår kollektive sikkerhet står på spill,» sa den franske lederen. «Vi må øke støtten. Russland må ikke vinne, dette gjelder ikke bare Ukraina men for like mye for at vi slik sikrei vår kollektive sikkerhet nå og for fremtiden.»

Macron bemerket at de allierte som sier «aldri, aldri» i dag om direkte utplassering av tropper til Ukraina, er de samme som tidligere utelukket eskaleringer av militærhjelp som senere ble gitt, inkludert langdistansemissiler og jagerfly. «For to år siden var det mange rundt dette bordet som sa at vi vil tilby hjelmer og soveposer, og nå sier de at vi må gjøre mer for å få missiler og stridsvogner til Ukraina. Vi må være ydmyke og innse at vi alltid har vært seks til åtte måneder for seint ute, så vi vil gjøre det som trengs for å nå målet vårt.»

Det er bred enighet blant nasjonene representert på mandagens møte om at de allierte må gi mer hjelp til Ukraina og trappe opp raskere, hevdet Macron. «Vi er ikke i krig med det russiske folket, men vi kan ikke la dem vinne i Ukraina,» sa han og la til, «Vi er fast bestemt på å gjøre alt som er nødvendig så lenge det er nødvendig. Det er nøkkelen fra denne kvelden.»

Washington gikk tom for penger til Ukraina forrige måned, etter å ha svidd av 113 milliarder dollar i kongressgodkjente hjelpepakker. USAs president Joe Biden søker ytterligere 60 milliarder dollar i Ukraina-finansiering som en del av en nødutgiftsutgift som også inkluderer bistand til Israel og Taiwan. Konservative republikanske lovgivere har avvist å godkjenne mer bistand til Ukraina, og sier at Biden bare forlenger konflikten uten å endre utfallet. Trump har hevdet at han ville avslutte krisen raskt ved å tvinge de ukrainske og russiske lederne til forhandlingsbordet.

https://www.rt.com/news/593226-ukraine-nato-troops-macron/

Forsidebilde: Alwi Alaydrus

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar